background img
banner
banner

Πολλά υποσχόμενοι εκφραστές της ραπ μουσικής από το Αίγιο!

Η ΜΟΥΣΙΚΗ ΟΜΑΔΑ «217» ΚΕΡΔΙΖΕΙ ΣΥΝΕΧΩΣ ΝΕΟΥΣ ΘΑΥΜΑΣΤΕΣ

Η ραπ (rap) είναι κυρίως αφροαμερικανικό μουσικό είδος που ξεκίνησε να γνωρίζει άνθιση στα τέλη της δεκαετίας του 1970. Από τότε έχουν αλλάξει πολλά, με την ανάγκη έκφρασης των βιωμάτων των καλλιτεχνών να είναι ίδια κι ακόμη μεγαλύτερη και τους νέους να παραμένουν πιστοί στο άκουσμά της. Ένα συγκρότημα από το Αίγιο, οι «217» (Δύο Δεκαεπτά) όχι μόνο υπηρετεί άριστα το εν λόγω είδος μουσικής, αλλά δημιουργεί projects που τυγχάνουν μεγάλης ανταπόκρισης στο YouTube, κερδίζοντας συνεχώς νέους υποστηρικτές.

Οι 217 είναι μία ιδιαιτέρως παραγωγική μουσική ομάδα από το Αίγιο. Αποτελείται από 7 άτομα: Τον Νάσο Σωτηρόπουλο (Νιές), τον Παναγιώτη Κατσούλη (Πήκ ), την Ελευθερία Μιχαλάτου (Κάπα Μί) και τον Χρήστο Μαγκλάρα (Ντίσμο ) στις φωνές. Την Μαργαρίτα Παναγιωτοπούλου (Ζέν) στην ηχοληψία, τον Πέτρο Κολιάρδο στη μουσική παραγωγή και τον Αναστάση Σπηλιάδη στην κάμερα.

Πεδίο έκφρασης προσωπικών βιωμάτων

Οι 217 δημιουργήθηκαν στις 17 Φλεβάρη του 2021 και απευθύνονται στην rap κουλτούρα. Ετυμολογικά η rap, οφείλει το όνομά της στο ακρωνύμιο της φράσης Rhythm And Poetry που σημαίνει Ρυθμός και Ποίηση. Οι στίχοι είναι συνήθως αυτοσχέδιοι και ποιητικοί και απαγγέλλονται με έναν ιδιαίτερο τρόπο (ρυθμό). Συνήθως αναφέρονται σε προσωπικά βιώματα των τραγουδιστών, αν και υπάρχουν και τραγούδια με πολιτικά κ.ά. μηνύματα. Το μουσικό σκέλος διαθέτει στοιχεία τζαζ, soul κ.λπ. «Το 217 συμβολίζει το κύμα μας. Τη θέληση για όνειρα, το ρίσκο και το πείσμα μας», αναφέρεται στον «Ακροβάτη». Στίχοι που αντικατοπτρίζουν πλήρως το πώς κινείται μουσικά το γκρουπ. «Ηχογραφούσαμε στο στούντιο blackspot των «λόγος τιμής» και bashment studio. Πλέον καταφέραμε και έχουμε το δικό μας στούντιο ηχογράφησης που ονομάζεται Vision studio», αναφέρουν στην «Π» οι συντελεστές.

Γιατί όμως επέλεξαν να ασχοληθούν με το εν λόγω μουσικό αντικείμενο; ΄΄Η μουσική, ξέρουμε πάρα πολύ καλά, πως ενώνει τους ανθρώπους. Έτσι κι εμείς ενωθήκαμε με ένα κοινό σκοπό και μια κοινή αγάπη για την ραπ μουσική΄΄, εξομολογούνται.

Ένα προσωπικό μουσικό ημερολόγιο

Σημειωτέον ότι η μουσική τους δημιουργείται από τον Πέτρο Κολιάρδο και τον Σωτήρη Πασσά από το bashment studio. Οι στίχοι είναι γραμμένοι από τον Νάσο, τον Παναγιώτη, την Έλλη και τον Χρήστο. Όπως σημειώνουν, ΄΄ο κάθε ένας εμπνέεται από την καθημερινότητά του. Είναι ένα προσωπικό μουσικό ημερολόγιο. Απευθυνόμαστε σε όλον τον κόσμο που έχει αγαπήσει εδώ και χρόνια τη ραπ μουσική. Σε αυτή τη μουσική δεν υπάρχει κάτι να ξεχωρίσεις από άλλους… Όλοι είναι ξεχωριστοί διότι ο καθένας γράφει τα βιώματά του΄΄.

Στο ερώτημα εάν τα projects που δημιουργούν έχουν ανταπόκριση, αναφέρουν: ΄΄Σαφώς και υπάρχει ανταπόκριση. Αυτό είναι το έπαθλο και το κίνητρο για να κάνουμε αυτό που αγαπάμε. Το «Ανάσα» και το «Ακροβάτης» είναι μέχρι στιγμής στατιστικά τα πρότζεκτ μέσα από τα οποία καταλάβαμε πολλά. Στο κανάλι μας στο YouTube μπορείτε να μας γνωρίσετε καλύτερα μέσα από τα κομμάτια μας, ενώ σε πολύ λίγο καιρό θα έχουμε και το κανάλι μας στη μουσική πλατφόρμα του Spotify΄΄, αναφέρουν τα μέλη της ομάδας, κάνοντας γνωστό ότι στα μελλοντικά τους σχέδια είναι και κάποιο live στην περιοχή.

Ο πρώτος δίσκος το επόμενο βήμα

΄΄Ο κοινός μας στόχος είναι να ταυτιστούν και να συνδεθούν όσο το δυνατόν περισσότεροι άνθρωποι μπορούν μέσα από τους δικούς μας στίχους. Δεν μπορούμε να γνωρίζουμε και να φανταστούμε το πού θα φτάσει όλο αυτό. Ευχόμαστε και προσπαθούμε για το καλύτερο. Ένα από τα επόμενα βήματά μας είναι η δημιουργία του πρώτου μας δίσκου που χτίζουμε με πολύ αγάπη και υπομονή΄΄, επισημαίνουν οι 217.

links κάποιων από τα project τους που αξίζει να παρακολουθήσουμε:


Κατηγορίες Άρθρου
ΠΡΟΣΩΠΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr