background img
banner
banner

Προσωρινά ελεύθερος ο κατηγορούμενος για τους επτά εμπρησμούς στην Ακράτα

Ελεύθερος μετά από την πολύωρη απολογία του, λόγω της διαφωνίας που υπήρξε μεταξύ ανακριτή και εισαγγελέα, αφέθηκε αργά το απόγευμα ο 74χρονος που κατηγορείται για εμπρησμό από πρόθεση για την πρόκληση επτά πυρκαγιών στην Ακράτα κατά την Πασχαλινή περίοδο.

Ο ηλικιωμένος κάτοικος Αθηνών ο οποίος κρατείτο από τη Δευτέρα, προσήχθη στη 1:00 το μεσημέρι στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Καλαβρύτων και παραπέμφθηκε στον ανακριτή, μετά την άσκηση της σε βάρος του κατηγορίας. Απολογείτο πάνω από 7 ώρες και αρνήθηκε κάθε εμπλοκή σε εμπρησμό από πρόθεση.

Μετά την ολοκλήρωση της ανακριτικής διαδικασίας, ο εισαγγελέας θα υποβάλλει πρόταση προς το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Καλαβρύτων το οποίο καλείται εντός πέντε ημερών να εκδώσει βούλευμα και να κρίνει οριστικά περί της προφυλάκισης.

Η υπόθεση πήρε μεγάλες διαστάσεις αφού είναι η πρώτη που παίρνει τον δρόμο της δικαιοσύνης μετά την ψήφιση του νέου Ποινικού Κώδικα του κ. Φλωρίδη και την αυστηροποίηση των ποινών. Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία και η όποια ποινή του επιβληθεί τελικώς δεν θα είναι εξαγοράσιμη.

Ο συλληφθείς κατηγορείται συνολικά για επτά εμπρησμούς, από τις από 6 Μαΐου, τη Δευτέρα του Πάσχα, έως και την περασμένη Δευτέρα, στην περιοχή της Ακράτας.

Συνελήφθη στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας από αξιωματικούς του Κλιμακίου Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού της Π.Υ. Δυτικής Ελλάδας που σχημάτισαν τη δικογραφία σε συνεργασία με ανακριτικούς υπαλλήλους του πυροσβεστικού κλιμακίου Ακράτας και της Π.Υ. Αιγίου.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr