background img
banner
banner

Πρώτος σκόρερ σε μια σεζόν με την μελανόλευκη

Ο ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΜΑΚΡΗΣ ΜΙΛΑ ΣΤΟ PROTIONLINE.GR ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΤΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΠΑΝΑΙΓΙΑΛΕΙΟ

Γεννημένος τις 27 Φεβρουαρίου του 1999 ο Βαγγέλης Μακρής, όλο και ανεβάζει τη φήμη του με τις εμφανίσεις και τα …κατορθώματά του στις αντίπαλες εστίες.
Την προηγούμενη αγωνιστική σεζόν 2022-23 το όνομά του έγινε πασίγνωστο αφού ήταν ο πρώτος σκόρερ και η μεγάλη δύναμη στην επίθεση του Αιολικού, συμβάλλοντας παράλληλα στην άνοδό της ομάδας Μυτιλήνης στην Super League 2.

Δεν τον επέλεξε τυχαία ο Νίκος Μανούρας για τον Παναιγιάλειο και ο Βαγγέλης Μακρής τον δικαίωσε με τον καλύτερο τρόπο, αφού με τα 22 γκολ που πέτυχε κράτησε στην κατηγορία τον Παναιγιάλειο και γράφτηκε στην μελανόλευκη ιστορία ως ο πρώτος σκόρερ σε μια σεζόν στην Γ΄ Εθνική.

Θέση που κατείχε μέχρι τώρα ο Παύλος Δερμιτζάκης με 17 γκολ.

Πάντα προσγειωμένος ο 25χρονος επιθετικός μίλησε στo Protionline.gr για τον ίδιο, το πρωτάθλημα στον 3ο όμιλο που ανήκε πλέον στο παρελθόν, εκφράζοντας τις προσωπικές απόψεις του στις ερωτήσεις μας.

Πρώτος σκόρερ στον 3ο όμιλο. Μια γεμάτη χρονιά για σένα με 22 γκολ σε αφήνουν ικανοποιημένο σύμφωνα με τις συνθήκες που αντιμετώπισες;
Εννοείται ότι είμαι ικανοποιημένος, όπως άλλωστε και την περυσινή αντίστοιχη χρονιά με Αιολικό που ανέβηκε κατηγορία.
Φέτος παρ’ όλο ότι ο Παναιγιάλειος τερμάτισε 8ος ξεπέρασα τα προηγούμενα στατιστικά.
Σίγουρα οι συνθήκες ήσαν περισσότερο δύσκολες από πέρυσι, προέκυψαν αρκετά πράγματα που εμπόδισαν την πορεία μας. Είμαι πολύ ευχαριστημένος από τον εαυτό μου, αν και θα ήθελα συλλογικά σαν ομάδα να είχαμε κάνει το παραπάνω.

Τι ήταν αυτό που θα μπορούσε να αυξήσει την παραγωγικότητά σου; Αν για παράδειγμα ήσουν σταθερά στη φυσική σου θέση του φορ; Αν είχες τις καλύτερες πάσες από τους συμπαίκτες σου;
Θεωρώ ότι στην απόδοσή μας είχαμε σκαμπανεβάσματα, αρκετές δυσκολίες με πολλές εχθρικές διαιτησίες κάτι που έγινε σε περισσότερα από 10 παιχνίδια. Δεν είμαι αρμόδιος να κρίνω τους συμπαίκτες μου αφού και αυτοί με βοήθησαν στο σκοράρισμα και γενικά τελειώσαμε με τη 2η καλύτερη επίθεση.
Υπήρχαν όμως πράγματα που θα μπορούσαμε να βελτιώσουμε.
Ούτε θα ήθελα να αναφερθώ στην τεχνική ηγεσία για τις θέσεις που χρησιμοποιήθηκα, αφού ο προπονητής είναι αυτός που θα πάρει τις αποφάσεις του για τον ρόλο του κάθε ποδοσφαιριστή στην ομάδα.
Έπαιξα δεκάρι, εξτρέμ αλλά και πάλι σκόραρα όσες φορές βρέθηκα σε διαφορετική θέση. Σαν «τάργκετμαν» μου αρέσει καλύτερα αυτός ο ρόλος, όμως δεν είμαστε η ομάδα που πρωταγωνιστεί να βγάλουμε τριάντα επιθέσεις και να ψάξουμε τον …Μακρή.
Όλοι οι επιθετικοί θα προτιμούσαν να είναι παίκτες περιοχής. Θέλαμε βαθμούς και να διατηρούμε παράλληλα ανέπαφη εστία. Είμαστε με την πλάτη στον τοίχο και ψάχναμε μια φάση για να πάρουμε το κάθε παιχνίδι.

Η σειρά στην βαθμολογία είναι ο πραγματικός καθρέπτης σύμφωνα με την απόδοση των σωματείων;
Νομίζω πώς ναι πραγματικά από όλες τις απόψεις για κάθε σωματείο όχι μόνο παικτικά. Σε εμάς κάτι πήγε λάθος και ξαφνικά ψάχναμε βαθμούς μέχρι το τελευταίο παιχνίδι για να μείνουμε στην κατηγορία.

Μια σύγκριση με το φετινό και το περυσινό πρωτάθλημα που ήσουν στον Αιολικό
Πέρυσι με τον Αιολικό υπήρχαν ποιοτικότερες ομάδες σε ρόστερ, σε μπάτζετ. Είμαστε τέσσερις ομάδες που είχαμε ξεχωρίσει, εμείς (Αιολικός), ο Πανιώνιος, η Ρόδος και η Μύκονος. Δεν γινόταν να διεκδικηθεί το πρωτάθλημα από άλλο σωματείο. Φέτος είδαμε περισσότερες ποιοτικές ομάδες σε νούμερο. Δεν υπήρχαν εύκολα παιχνίδια αφού σε αντίθεση από πέρυσι όλες οι ομάδες διεκδικούσαν κάτι. Φέτος πήγαινες να παίξεις με το …μαχαίρι στα δόντια. Ακόμα και με το Μεσολόγγι.
Το γεγονός του υποβιβασμού πολλών ομάδων έκανε τη διαφορά στη διατήρηση του ενδιαφέροντος μέχρι το τέλος.

Πως θα προτιμούσες την επόμενη μέρα για σένα; Πιστεύεις ότι δεν σου έχουν δοθεί ευκαιρίες αντάξιες των ικανοτήτων σου;
Όλοι έχουμε ένα όνειρο κι εγώ δεν έχω σταματήσει να το δουλεύω. Είχα ευκαιρίες, δεν αισθανόμουν όμως έτοιμος στα ψυχικά μου αποθέματα. Επίσης ο οικονομικός παράγοντας χωρίς εγγυήσεις έπαιξε τον δικό του ρόλο στις αποφάσεις μου.
Πλέον είμαι έτοιμος, έχω πάρει πολλά μαθήματα. Έχω ολοκληρωθεί σαν παίκτης και άνθρωπος. Ξέρω ότι μπορώ να πάω παραπάνω, όπως συνέβη τα δυο τελευταία χρόνια. Είναι στόχος μου γιατί είναι κάτι πραγματοποιήσιμο να ελιχθώ στις παραπάνω κατηγορίες.

Κάτι που σου έκανε εντύπωση στη διάρκεια του πρωταθλήματος
Είναι πολλά πράγματα που θα μπορούσα να σταθώ. Θα προτιμήσω να αναφερθώ σε όμορφες καταστάσεις, όπως το χατ τρικ που είχα απέναντι στην Κόρινθο, αλλά και την άξια θαυμασμού συμπεριφορά των παικτών της Κορίνθου. Συγκεκριμένα μας είπαν:
Επειδή η διαιτησία σήμερα ήταν εναντίον μας, δεν στεναχωριόμαστε όμως για την ήττα μας. Είστε καθαρή ομάδα και αξίζετε να παραμείνετε στην κατηγορία, αφού γνωρίζουμε ότι πολλές φορές είχατε την διαιτησία απέναντί σας.

Τελειώνοντας τι θα ήθελες να πεις στον φίλαθλο κόσμο της Αιγιάλειας
Όπως έχω γράψει σε δημοσιεύσεις μου, θα πω για μια ακόμα φορά ένα μεγάλο ευχαριστώ. Προσωπικά με στήριξαν με τον καλύτερο τρόπο, στις καλές και κακές στιγμές. Ποτέ δεν μου άσκησαν πίεση. Ήταν μαζί μας και στα πιο μακρινά ταξίδια.
Επίσης ευχαριστώ όλους τους συμπαίκτες μου που κράτησαν όμορφες τις μεταξύ μας σχέσεις και αρκετά καλά τα αποδυτήρια. Έχουν τον σεβασμό μου και την αγάπη μου.


Κατηγορίες Άρθρου
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr