background img
banner
banner

«Ράπισμα» του Μητροπολίτη Αμβροσίου στον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής Ελπιδοφόρο

ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ ΤΟ ΝΑ ΔΙΑΧΩΡΙΖΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΗΝ ΕΡΩΤΙΚΗ ΤΟΥΣ ΖΩΗ

Ως προδότη του ηθικού νόμου χαρακτηρίζει τον αρχιεπίσκοπο Αμερικής κ. Ελπιδοφόρο ο Μητροπολίτης πρώην Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ. Αμβρόσιος. Τον καλεί δε να παραιτηθεί αμέσως…
Ο Γέρων Αμβρόσιος προσάπτει στον Αρχιεπίσκοπο… εκκλησιαστικό έγκλημα τονίζοντας ότι οι πράξεις του αποτελούν παραχάραξη κι αλλοίωση του περιεχομένου της πίστεως και συνεπώς συνιστούν προδοσία της Αγίας Ορθοδοξίας και της εκκλησιαστικής παραδόσεως. Τον κατηγορεί ακόμη για εγκληματικά λάθη ως προς τις δηλώσεις του ότι «δεν είναι Ορθοδοξία το να διαχωρίζουμε τους ανθρώπους με βάση την ερωτική του ζωή».

Του υπενθυμίζει ότι «στην Ορθόδοξη Εκκλησία συνιστούν αμαρτία τα παραπτώματα μοιχεία πορνεία, αρσενοκοιτία, παιδεραστία, συγκυλισμός, αυνανισμός, κτηνοβασία και πολλά άλλα», όπως αναφέρει. Του υπενθυμίζει ακόμη ότι στην Ορθόδοξη Εκκλησία όταν προσέλθει ένας χριστιανός στο μυστήριο της εξομολόγησης και ομολογήσει ότι διατηρεί παράνομη σεξουαλική σχέση ότι δηλαδή ζει ανήθικο βίο, του απαγορεύεται η προσέλευση στο Μυστήριο της Θείας Κοινωνίας.

Τέλος, μεταξύ άλλων, ο Μητροπολίτης κ. Αμβρόσιος κατηγορεί τον κ. Ελπιδοφόρο ότι αγνοεί το περιεχόμενο της έκτης εντολής του Θεού προς τον άνθρωπο η οποία λέει το «Ου μοιχεύσεις».


Κατηγορίες Άρθρου
ΠΡΟΣΩΠΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr