background img
banner
banner

Σε τέσσερα «μέτωπα» θα επικεντρωθεί η παράταξη «Αιγιάλεια Προορισμός»

ΣΤΗΝ ΕΙΔΙΚΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΛΟΓΟΔΟΣΙΑΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΤΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ

Σε τέσσερις άξονες πρόκειται να κινηθεί η παράταξη «Αιγιάλεια Προορισμός» στη 2η Ειδική Συνεδρίαση Λογοδοσίας του Δημοτικού Συμβουλίου Αιγιαλείας, η οποία έχει οριστεί για την προσεχή Τετάρτη 22 Μαΐου. Εκ μέρους του επικεφαλής και των δημοτικών συμβούλων του συνδυασμού έχουν ήδη γνωστοποιηθεί στην πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου τα θέματα που εισάγουν προς συζήτηση, ζητώντας και τις ανάλογες απαντήσεις από τη δημοτική αρχή.

Αν και η κάθε παράταξη μπορεί να θέσει προς συζήτηση περισσότερα θέματα, ενώ όταν αυτά υπερβαίνουν τα επτά ο νόμος προβλέπει τη διενέργεια κλήρωσης, οι σύμβουλοι της «Αιγιάλεια Προορισμός» θέλησαν να δοθεί έμφαση σε τέσσερα θέματα, δύο εκ των οποίων μάλιστα είχαν τεθεί και στην προηγούμενη 1η Ειδική Συνεδρίαση Λογοδοσίας ωστόσο δεν προκρίθηκαν.

Τα θέματα που έχει ζητήσει να ενταχθούν στην ημερήσια διάταξη

Ειδικότερα, τα θέματα που υπέβαλλε η παράταξη προς ένταξη στην ημερήσια διάταξη της ειδικής συνεδρίασης και οι εισηγητές, είναι:  Κώστας Σπηλιόπουλος: Αποχετευτικό Αιγιαλείας. Προβλήματα, προγραμματισμός, χρονοδιαγράμματα. Σωτήρης Ταξιαρχόπουλος: Ανάπλαση πλατειών Αγίας Λαύρας, Βάλφουρ, Κυκλοφοριακό Αιγίου. Χρήστος Σπηλιωτόπουλος: Τουριστική Ανάπτυξη Ανατολικής Αιγιάλειας – ΟΧΕ. Παρασκευάς Σπυρόπουλος: Προβλήματα του αγροτικού τομέα στον Δήμο Αιγιαλείας.

Τα δύο τελευταία θέματα ήταν αυτά που δεν συζητήθηκαν στην προηγούμενη συνεδρίαση, θεωρούνται ωστόσο μείζονος σημασίας. Όπως ανέφερε στo Protionline.gr ο επικεφαλής της παράταξης Κώστας Σπηλιόπουλος, ΄΄σε ό,τι αφορά το αποχετευτικό έχουμε γίνει αποδέκτες παραπόνων και έντονων διαμαρτυριών από κατοίκους της Ανατολικής Αιγιάλειας καθώς είχαν λάβει υποσχέσεις ότι φέτος θα γινόταν η σύνδεση και θα λειτουργούσε το αποχετευτικό δίκτυο αλλά, όπως φαίνεται, πάμε για του χρόνου. Και τα χρονοδιαγράμματα προέβλεπαν ότι φέτος θα λειτουργούσε αλλά αυτό δεν είναι εφικτό σύμφωνα με την πορεία των έργων. Θέλουμε λοιπόν να γνωρίζουμε, σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα, σε ποιο στάδιο βρίσκονται οι εργασίες και τι υπολείπεται΄΄.

Για την ανάπλαση των πλατειών του κέντρου του Αιγίου, ο επικεφαλής της «Αιγιάλεια Προορισμός», είπε: ΄΄Τα πράγματα έχουν μπερδευτεί πάρα πολύ και δεν ξέρουμε τι θα γίνει αν δεν έχει ολοκληρωθεί η μελέτη και βέβαια ποιο θα είναι το αποτέλεσμα αυτής. Δεν είναι δυνατόν να κρατάς όμηρο την πόλη χωρίς να έχεις κάτι έτοιμο και θεσμοθετημένο. Πρέπει τα πράγματα να μπουν σε μία σειρά΄΄.

΄΄Το ζήτημα της τουριστικής ανάπτυξης της ανατολικής Αιγιάλειας είναι ένα μεγάλο θέμα. Η Ολοκληρωμένη Χωρική Επένδυση είναι ένα πρόγραμμα στο οποίο έχουν ενταχθεί ο δήμος Αιγιαλείας, ο δήμος Καλαβρύτων και ο δήμος Ερύμανθου από κοινού. Έχω προβεί σε συζητήσεις τόσο με τον δήμαρχο Αιγιαλείας κ. Καλογερόπουλο όσο και με τον δήμαρχο Καλαβρύτων κ. Παπαδόπουλο, διότι «ακουμπάμε» σε κοινή περιοχή και σε αξιόλογα σημεία όπως είναι ο Βουραϊκός, ο Τσιβλός κ.λπ. άρα πιστεύω ότι μία Ο.Χ.Ε. αυτής της μορφής που θα αναπτύξει τα σημεία αυτά, είναι ό,τι καλύτερο Και οι δύο δήμαρχοι έχουν συμφωνήσει άρα πρέπει να το… τρέξουμε΄΄, επισήμανε ακόμη ο κ. Σπηλιόπουλος.


Κατηγορίες Άρθρου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr