background img
banner
banner

Το 5ο Δημοτικό Σχολείο Αιγίου τίμησε τη Γιορτή της Μητέρας με δημιουργική δράση

ΕΥΧΕΣ – ΜΗΝΥΜΑΤΑ – ΧΡΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΜΟΥΣΙΚΕΣ ΠΛΗΜΜΥΡΙΣΑΝ ΤΗΝ ΑΙΘΟΥΣΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΚΑΙ ΤΟ ΠΡΟΑΥΛΙΟ ΚΑΙ ΓΕΜΙΣΑΝ ΤΙΣ ΚΑΡΔΙΕΣ ΜΙΚΡΩΝ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΩΝ

Μία μεγάλη τρυφερή «αγκαλιά» δημιούργησαν οι μαθητές του 5ου Δημοτικού Σχολείου Αιγίου «Γεωργία Παπασημακοπούλου – Πανουτσοπούλου» την Τετάρτη 15 Μαΐου το πρωί, τιμώντας με μία ευφάνταστη δράση τη μητέρα, με αφορμή τη Γιορτή της Μητέρας της περασμένης Κυριακής 12 του μήνα. Παιδιά, γονείς και εκπαιδευτικοί, όλοι έστειλαν μηνύματα στις δικές τους μητέρες και το σχολείο μετατράπηκε σε πολύχρωμο καμβά έκφρασης συναισθημάτων απέναντι στο πιο ιερό πρόσωπο της ζωής όλων: Τη μάνα.

«Ο Θεός κάλεσε τον πιο αγαπημένο Του άγγελο και του παρουσίασε ένα πρότυπο μητέρας… Ο άγγελος εξέτασε το πρότυπο της μητέρας πιο προσεκτικά.

– Κι αυτό τι είναι;

– Αυτό ονομάζεται δάκρυ.

– Και σε τι χρησιμεύει;

– Για να δείχνει χαρά, λύπη, απογοήτευση, πόνο, θυμό, ενθουσιασμό.

– Κύριε, είστε μεγαλοφυΐα! αναφώνησε ο άγγελος. Ακριβώς αυτό ήταν που έλειπε, για να συμπληρωθεί το πρότυπο.

Ο Θεός πρόσθεσε με ύφος μελαγχολικό:

– Δεν το έβαλα εγώ. Όταν συναρμολόγησα όλα τα μέρη, το δάκρυ εμφανίστηκε από μόνο του.

Ο άγγελος συγχάρηκε πάλι τον Παντοδύναμο κι έτσι δημιουργήθηκαν οι μητέρες».

Με το παραπάνω κείμενο του Πάολο Κοέλο, ο διευθυντής του σχολείου Αλέξης Κατεργάρης υποδέχθηκε μαθητές, εκπαιδευτικούς και γονείς στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου. Δρώμενα, τραγούδια, αφήγηση παραμυθιού, ποιήματα έλαβαν χώρα στην αίθουσα εκδηλώσεων με τους μαθητές να δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό κατόπιν υποδείξεων των εκπαιδευτικών του σχολείου και τους γονείς να πλημμυρίζουν χαρά και συγκίνηση. Συγκίνηση έκδηλη γιατί… «πώς να κρυφτείς απ’ τα παιδιά, έτσι κι αλλιώς τα ξέρουν όλα».
Λίγη ώρα μετά, στο προαύλιο πραγματοποιήθηκε χορευτικό από μαθήτριες των Ε΄ και Στ΄ τάξεων, ενώ μία μεγάλη καρδιά φιλοξένησε όλα τα μηνύματα αγάπης προς τη μάνα, τα οποία, ανεξάρτητα από πού προέρχονταν, ήταν γραμμένα με την ίδια τρυφερότητα.

Στη συνέχεια, δημιουργήθηκαν σταθμοί εργασίας από όλες τις τάξεις, με τους μαθητές να δημιουργούν όμορφες κάρτες υπό την καθοδήγηση των εκπαιδευτικών τους και με τη βοήθεια των μελών του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Σχολείου.

Ο διευθυντής εξέφρασε θερμές ευχαριστίες προς όλους τους συμμετέχοντες και ιδιαίτερα προς την εκπαιδευτικό Φωτεινή Νικολακοπούλου που είχε αναλάβει την οργάνωση της εκδήλωσης.


Κατηγορίες Άρθρου
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr