background img
banner
banner

Η Παναγία ήταν «φρουρός»…

Η ΖΗΜΙΑ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ – ΕΚΛΑΠΗΣΑΝ ΚΑΙ ΑΡΧΙΕΡΑΤΙΚΑ ΕΓΚΟΛΠΙΑ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΑ ΤΑΜΑΤΑ

Η διάρρηξη στο Ιερό Προσκύνημα Παναγίας Τρυπητής προκάλεσε αναστάτωση και θλίψη στις τάξεις της Ιεράς Μητροπόλεως, πλην όμως εκτίμησαν πως τα αποτελέσματα αυτής της πράξης θα μπορούσαν να ήταν πολύ χειρότερα εάν δεν υπήρχε ο συναγερμός που «ανάγκασε» τον κλέφτη να τραπεί σε φυγή.

Το πιο σημαντικό για τον Μητροπολίτη Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ. Ιερώνυμο είναι ότι δεν υπέστη κάποια ζημιά η Ιερά Εικόνα της Παναγίας. Είναι χαρακτηριστικά τα όσα ανέφερε στο Φεστιβάλ Χορωδιών Παραδοσιακής Μουσικής Αιγιαλείας, που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή το βράδυ, για το συμβάν. Όπως είπε, η πόλη μας είναι Παναγιοσκέπαστη όπως και η Μητρόπολή μας, διότι σκεπάζεται και φρουρείται από την Παναγία Τρυπητή, τονίζοντας πως η ίδια η Παναγία φύλαξε και προστάτεψε το σπίτι της γι’ αυτό και οι απώλειες είναι ελάχιστες.

Στα αξιοσημείωτα είναι ακόμη και το γεγονός ότι μέσα στην εικόνα, μαζί με τα τάματα ήταν και αρχιερατικά εγκόλπια τα οποία αφαιρέθηκαν από τον θρασύτατο διαρρήκτη. Το μόνο που παρέμεινε στη θέση του ήταν το εγκόλπιο του Σεπτού Ποιμενάρχη κ. Ιερωνύμου. Επιπλέον, εκτός από την παραβίαση της θαυματουργής Εικόνας, δεν υπήρξαν ίχνη στον χώρο ότι ο δράστης μπήκε π.χ. στο Ιερό ή ότι έψαξε άλλους χώρους, καθώς προφανώς μέσα στον πανικό του, άρπαξε ό,τι πρόλαβε και έτρεξε να βγει από τον ναό.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr