background img
banner
banner

Καθορίστηκε το πώς θα αξιοποιηθούν οι κοινόχρηστοι χώροι στις δύο πλατείες

ΕΓΚΡΙΘΗΚΕ  ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΑΙΓΙΟΥ Ο ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ – ΕΡΧΕΤΑΙ ΣΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

Ο Κανονισμός λειτουργίας των κοινοχρήστων χώρων των δύο πλατειών του κέντρου του Αιγίου έτσι όπως διαμορφώθηκαν μετά την ανάπλαση, ο οποίος ψηφίστηκε την Τετάρτη 8 Μαΐου από το Συμβούλιο Κοινότητας Αιγίου και θα ψηφιστεί  από τη Δημοτική Επιτροπή, έρχεται να καθορίσει το πώς θα αξιοποιηθούν και θα δοθούν προς χρήση οι εν λόγω χώροι, βάζοντας ουσιαστικά μία τάξη και δίνοντας κατευθύνσεις στους επαγγελματίες.

Δεν έχουν περάσει παρά μόνο λίγες εβδομάδες από το «σήκωμα» τραπεζοκαθισμάτων από την Τρίγωνη Πλατεία από πλευράς δήμου, δεδομένου ότι όχι μόνο δεν είχαν δοθεί ακόμη οι απαιτούμενες άδειες, αλλά υπήρχε και υπερέκταση αυτών, όπως διαπιστώθηκε από την Τεχνική Υπηρεσία. Με τον νέο Κανονισμό που ψηφίζεται δημιουργείται αυτομάτως ένας χάρτης, βάσει του οποίου θα κινούνται και οι επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται στους κοινόχρηστους αυτούς χώρους.

Ερωτηθείς από το Protionline.gr ο πρόεδρος του Συμβουλίου Κοινότητας Αιγίου Φάνης Ραμπαβίλας, έκανε γνωστό πως το Συμβούλιο ενέκρινε ομόφωνα τον Κανονισμό στη χθεσινή συνεδρίασή του.

Αναφορικά με το τι προβλέπει, είπε πως ΄΄καθορίζεται επ’ ακριβώς το πώς θα αξιοποιηθούν οι κοινόχρηστοι χώροι από τις επιχειρήσεις.
Δηλαδή ποιους χώρους μπορούν να καταλαμβάνουν, κάτι που σχετίζεται με την πρόσοψή τους, ενώ καθορίζεται και το είδος των τραπεζοκαθισμάτων που θα αναπτύσσουν, έτσι ώστε να υπάρχει μία συνοχή και οτιδήποτε τοποθετούν να συνάδει με την αισθητική των κοινόχρηστων χώρων΄΄.

Σημειωτέον ότι ο Κανονισμός αφορά αποκλειστικά τις δύο πλατείες και τις οδούς που έχουν ενσωματωθεί σε αυτές, δηλαδή στην πλατεία Αγ. Λαύρας τις περιμετρικές Γερμανού και Ζαΐμη και στην Τρίγωνη Πλατεία, την οδό Βάλφουρ.

Το θέμα τίθεται προς συζήτηση και λήψη απόφασης και στη σημερινή (1.00μ.μ.) συνεδρίαση της Δημοτικής Επιτροπής Αιγιαλείας. Στην ίδια συνεδρίαση θα ληφθεί απόφαση και για την Τροποποίηση του Οργανισμού Εσωτερικής Υπηρεσίας (Ο.Ε.Υ.) Δήμου Αιγιαλείας.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr