background img
banner
banner

ΜΠΑΣΚΕΤ: O “χάρτης” των πρωταθλημάτων της ΕΣΚΑ-Η της νέας αγωνιστικής περιόδου 2024-25

ΝΕΑ “ΠΡΟΣΩΠΑ” ΣΤΗΝ Α1 ΕΣΚΑ-Η ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΔΙΑΓΟΡΑΣ ΒΡΑΧΝΕΙΚΩΝ, ΤΡΙΤΩΝΑΣ ΚΑΙ ΠΥΡΣΟΣ

Δύο εκκρεμότητες έχουν απομείνει για να ολοκληρωθεί το “παζλ” με τις 14 ομάδες που θα συγκροτήσουν την Α1 ΕΣΚΑ-Η της περιόδου 2024-25 που είναι πολύ πιθανό να μην έχει εκπρόσωπο από την Αιγιάλεια μετά από πάρα πολλά χρόνια. Κάτι τέτοιο θα συμβεί αν ο Κεραυνός Αιγίου ανέβει στη National League 2 μετά την ολοκλήρωση της σειράς των τελικών με τη Γαλήνη.

Αυτή είναι η μία από τις δύο εκκρεμότητες καθώς αυτή τη χρονική στιγμή είναι γνωστές οι 12 από τις 14 ομάδες της επόμενης σεζόν. Ο ηττημένος της σειράς των τελικών θα είναι η 13η ομάδα και ο νικητής του τελικού των πλέι άουτ ανάμεσα σε ΑΟ Δύμης και ΕΑ Παραλίας η 14η που θα συμπληρώσει και το “παζλ” της κατηγορίας.

Οι υπόλοιπες 12 ομάδες που θα συμμετάσχουν στο νέο πρωτάθλημα, είναι: Νέοι Γλαύκου, Ολυμπιάδα, ΑΕ Ροϊτίκων, ΣΕΦΑ Ανδραβίδας, ΕΑΠ, ΑΕ Βαρθολομιού, ΑΕ Αγυιάς, Αραχωβίτικα, Απολλωνιάδα και οι τρεις που ανέβηκαν από την Α2. Ο πρωταθλητής Διαγόρας Βραχνεϊκων και οι Τρίτων, Πυρσός που πήραν το εισιτήριο μέσα από τη διαδικασία των πλέι άουτ.

Ανεβαίνουν περισσότερες ομάδες στην Α2

Στην Α2 απομένει να μάθουμε την ομάδα που θα συμπληρώσει την κατηγορία προερχόμενη από την Α1 η οποία θα είναι η ηττημένη του ζευγαριού ΑΟ Δύμης – ΕΑ Παραλίας, αλλά και άλλες δύο που θα ανέβουν από τη Β΄ ΕΣΚΑ-Η (εκτός του Υπερίωνα και του Αχαϊκού). Και αυτό, γιατί σύμφωνα με τη συμπληρωματική προκήρυξη εκτός των δύο πρώτων, θα ανέβουν όσες ακόμη χρειαστεί για να συμπληρωθεί ο αριθμός των 14 ομάδων.

Νέο “πρόσωπο” θα είναι ο Ηρακλής Πύργου που υποβιβάστηκε από την Α1 και οι Υπερίων Αμαλιάδας και Αχαϊκός που ανέβηκαν από τη Β΄ ΕΣΚΑ-Η.

Οι υπόλοιπες είναι όσες παρέμειναν από το περυσινό πρωτάθλημα, δηλαδή ο Κεφαλληνιακός, το Σκαγιοπούλειο, ο Πήγασος Μπεγουλακείου, ο ΠΑΣ Ναυπάκτου, η Ακράτα (μοναδική ομάδα από την Αιγιάλεια), η Νίκη Προαστίου, ο Προφήτης Ηλίας και ο Σείριος. Σύνολο 12. Άρα, την τελευταία αγωνιστική των πλέι οφ της Β΄ ΕΣΚΑ-Η θα γίνουν γνωστές οι άλλες δύο ομάδες που θα ακολουθήσουν Υπερίωνα και Αχαϊκό στην Α2.

Την τελευταία αγωνιστική θα διεξαχθούν τα παιχνίδια Αχαϊκός – ΕΦΑ και ΕΣ Ιτεών – Σοπωτό με τον Κρόνο να έχει ολοκληρώσει τη σεζόν, όπως και ο πρωτοπόρος Υπερίων. Θεωρητικές ελπίδες έχει και η ΕΦΑ (αν κερδίσει τον Αχαϊκό), όμως υστερεί στις περισσότερες ισοβαθμίες. Σε πιθανή τετραπλή ισοβαθμία στους 13 βαθμούς μένει εκτός., όπως και σε τριπλή ισοβαθμία.

Η βαθμολογία

Υπερίων Αμαλιάδας 18
Αχαϊκός 16
Κρόνος Πατρών 13
Ε.Σ. Ιτεών 12
Σοπωτό 11
ΕΦΑ Αιγίου 11


Κατηγορίες Άρθρου
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr