background img
banner
banner

Παραλήφθηκε νέο απορριμματοφόρο από τον δήμο Αιγιαλείας

ΩΣ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΜΗΝΑ ΘΑ ΠΡΟΣΤΕΘΕΙ ΕΝΑ ΑΚΟΜΗ ΣΤΟΝ ΣΤΟΛΟ ΤΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ

Ένα σημαντικό «όπλο» στην καθημερινή… μάχη της Καθαριότητας έχει εδώ και λίγες ημέρες ο δήμος Αιγιαλείας. Πρόκειται για ένα νέο απορριμματοφόρο 3 κυβικών μέτρων, το οποίο προμηθεύτηκε μέσω του προγράμματος «Φιλόδημος» και λόγω της ευελιξίας του, αναμένεται να βοηθήσει σε μεγάλο βαθμό την αποκομιδή, ιδίως στους στενούς δρόμους.

Την ίδια στιγμή, αντιδημαρχία και Υπηρεσία Καθαριότητας προχωρούν στην πιστή τήρηση των προβλεπόμενων του Κανονισμού και παρουσιάζονται αμείλικτοι σε όσους δεν σέβονται το περιβάλλον και λειτουργούν εις βάρος των συνδημοτών τους…

Επιπλέον, εντός των ημερών αναμένεται να προστεθεί στον στόλο της Υπηρεσίας Καθαριότητας ένα ακόμη απορριμματοφόρο 8 κυβικών μέτρων.
Και τα δύο χρηματοδοτήθηκαν μέσω του υπουργείου Εσωτερικών και συγκεκριμένα μέσω του Προγράμματος Φιλόδημος ΙΙ στον Άξονα Προτεραιότητας: «Η τοπική ανάπτυξη και η προστασία περιβάλλοντος» με τίτλο: «Προμήθεια απορριμματοφόρων οχημάτων, μηχανημάτων έργου και συνοδευτικού εξοπλισμού», Η επιχορήγηση ανέρχεται στο ποσό των 150.000 ευρώ συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α. για Δήμους με πληθυσμό από 30.000 έως 50.000 κατοίκους (στην κατηγορία αυτή υπάγεται ο Δήμος Αιγιαλείας) και τα υπόλοιπα 70.348.00€ από δημοτικούς πόρους. Η συνολική δαπάνη ανέρχεται σε 220.348,69€.

Ευέλικτο και χρήσιμο

Μιλώντας στo Protionline.gr, ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας Νίκος Καραΐσκος είπε πως ΄΄πρόκειται για ένα δορυφορικό απορριμματοφόρο που διαθέτει συμπίεση και το οποίο είναι άκρως λειτουργικό, καθώς σηκώνει μεγάλους κάδους, ενώ έχει τη δυνατότητα να μπαίνει στους στενούς δρόμους και να βγαίνει μεταφέροντας τα απορρίμματα στο μεγαλύτερο απορριμματοφόρο που θα στέκεται στους κεντρικούς δρόμους. Πρόκειται για ένα ευέλικτο και λειτουργικό όχημα που θα δώσει λύσεις, ειδικά σε χωριά που διαθέτουν πολύ στενούς δρόμους΄΄. Επίσης, ο αντιδήμαρχος ανέφερε πως ΄΄στο τέλους του μήνα αναμένουμε ένα ακόμη απορριμματοφόρο 8 κυβικών που επίσης θα μας βοηθήσει σε μεγάλο βαθμό΄΄.

Αναφέρθηκε ακόμη στο πόσο σημαντική ήταν η χρηματοδότηση που εξασφαλίστηκε και για τα δύο οχήματα.  Να σημειωθεί ότι συνολικά, τα νέα απορριμματοφόρα φτάνουν τα πέντε ενώ μαζί με τα παλιά είναι… περίπου οκτώ.

Και βέβαια ο αριθμός δεν μπορεί να αναφερθεί ακριβώς διότι τα παλιά παρουσιάζουν συχνά πυκνά βλάβες και τίθενται εκτός.

Αναμένεται έγκριση από τον ΑΣΕΠ για τους συμβασιούχους

Σε ό,τι αφορά το προσωπικό Καθαριότητας τώρα, ο αντιδήμαρχος σημείωσε: ΄΄Αναμένουμε από τον ΑΣΕΠ την έγκριση για τους εποχικούς υπαλλήλους οι οποίοι θα υπογράψουν σύμβαση διάρκειας οκτώ μηνών. Εκτιμώ πως μέχρι τα τέλη του μήνα θα βγει η προκήρυξη και τον Ιούλιο θα έχουμε τα επιπλέον άτομα που θα είναι 17 και έρχονται να προστεθούν στα 15 άτομα που έχουμε στην Καθαριότητα, μη συμπεριλαμβανομένων των οδηγών΄΄.

Και βέβαια θα πρέπει να σημειωθεί πως οι άνθρωποι της Καθαριότητας κάνουν καθημερινό αγώνα παρά τις αντιξοότητες της δουλειάς τους, ενώ αρκετοί από αυτούς βρίσκονται λίγο πριν τη σύνταξη και δουλεύουν επί σειρά ετών.

Ειδικά δε την περίοδο του Πάσχα, το «βάρος» που είχε επιφορτιστεί η Υπηρεσία ήταν πολύ μεγάλο, δεδομένου ότι πολλαπλασιάστηκαν τα απορρίμματα εξαιτίας των εκατοντάδων επισκεπτών. ΄΄Ευελπιστώ ότι το καλοκαίρι με τους επισκέπτες και αφού θα έχουμε και τους εποχικούς, θα λειτουργήσουμε συντονισμένα και χωρίς προβλήματα΄΄, πρόσθεσε ο κ. Καραΐσκος.

Πρόστιμα σε επαγγελματίες που είχαν αφήσει εκτός κάδων απορρίμματα με αποφάγια

Την ίδια στιγμή, δεν λείπουν οι καταγγελίες πολιτών για ρίψη απορριμμάτων εκτός κάδων και μάλιστα οργανικών, δημιουργώντας εστίες μόλυνσης. Κάτι ανάλογο καταγράφηκε την περασμένη Κυριακή 19 Μαΐου όπου εξωτερικά των κάδων της Κλ. Οικονόμου νωρίς το πρωί βρέθηκαν απορρίμματα με αποφάγια τα οποία ξέσκισαν τα αδέσποτα, δημιουργώντας μία εξαιρετικά άσχημη κατάσταση.

΄΄Αμέσως επιλήφθηκε η Υπηρεσία μας και με τη βοήθεια του προέδρου της Κοινότητας Αιγίου Φάνη Ραμπαβίλα, μαζεύτηκαν τα εν λόγω απορρίμματα και ρίχτηκαν στους κάδους που ήταν δίπλα, οι οποίοι ήταν άδειοι…

Μάλιστα, μέσα στις σακούλες, κατόπιν έρευνας, βρέθηκαν αποδεικτικά στοιχεία σχετικά με την ταυτότητα των επιχειρήσεων εστίασης απ’ όπου προέρχονταν και θα επιβληθούν τα ανάλογα πρόστιμα.

Σε τέτοιες περιπτώσεις δεν προτιθέμεθα να χαριστούμε. Τηρούμε ό,τι ακριβώς προβλέπει ο Κανονισμός Καθαριότητας΄΄, τόνισε ο κ. Καραΐσκος.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr