background img
banner
banner

Οι μικροί αλλάζουν τα δεδομένα στην Γ΄ Εθνική

ΠΩΣ ΘΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΟΥΝ ΟΙ ΟΜΑΔΕΣ ΤΗ ΝΕΑ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΣΤΗΝ 11ΑΔΑ

Στη σεζόν που παρήλθε είχαμε υποχρεωτικά πέντε νεαρούς ποδοσφαιριστές στην 20άδα του κάθε σωματείου, σε κάθε παιχνίδι που έδινε για το πρωτάθλημα της Γ΄ Εθνικής.

Όπως αποφάνθηκαν διοικήσεις και προπονητές, αυτό ήταν μεγάλο μειονέκτημα διότι εξαιρώντας και τον αναπληρωματικό τερματοφύλακα, απέμεναν μόλις τρεις αλλαγές με έμπειρους ποδοσφαιριστές, χαραμίζοντας έτσι και κάποιες καλές μεταγραφές εφ’ όσον κατ’ ανάγκη της προκήρυξης, η τεχνική ηγεσία άφηνε σε αρκετές περιπτώσεις εκτός 20άδας …βαριά ονόματα.

Εξ’ άλλου (συμπλήρωναν) αν οι νεαροί παίκτες ήσαν ταλαντούχοι και άξιοι για το βασικό σχήμα, θα ξεκινούσαν στην πρώτη 11άδα.

Με δυο μικρούς κάτω των 21 στην 11άδα στο νέο πρωτάθλημα

Η νέα προκήρυξη θέλει τώρα δυο νεαρούς κάτω των 21 ετών να βρίσκονται στην 11άδα καθ’ όλη την διάρκεια του αγώνα. Αυτό σημαίνει ότι αν χρειαστεί να γίνει αλλαγή νεαρός ποδοσφαιριστής, θα πρέπει να αντικατασταθεί πάλι από μικρό σε ηλικία ποδοσφαιριστή.

Τι σημαίνει αυτό; Ότι σε ένα τόσο απαιτητικό πρωτάθλημα όπως είναι αυτό της Γ΄ Εθνικής, θα πρέπει τα σωματεία να διαθέτουν πρωτοκλασάτους νεαρούς, που θα δικαιολογούν τις αγωνιστικές υποχρεώσεις της θέσης στην οποία αγωνίζονται.

Θα αρχίσει λοιπόν από τώρα το «ψάρεμα » των σωματείων σε αναγνωρισμένους νεαρούς, που θα είναι σε θέση να καλύπτουν δυο θέσεις στην 11άδα τους.

Όταν όμως χρειαστεί να γίνουν αλλαγή θα πρέπει να υπάρχουν ισάξιοι να καλύψουν τις θέσεις των βασικών. Δεν θέλουμε λοιπόν μόνο δυο ταλαντούχους μικρούς, αλλά τουλάχιστον τέσσερις.

Και αναλογιζόμενοι το νούμερο των συνολικά 72 σωματείων στους 4 ομίλους, φτάνει τότε η Ελλάδα για να καλύψει τόσους πρωτοκλασάτους πιτσιρικάδες;

Κι αυτά τα μέτρα που μπαίνουν στις μικρές κατηγορίες, θα εξελιχθούν σε χειρότερα, όσο στην Super League 1 ψάχνουμε να βρούμε εγχώριο ποδοσφαιριστή.

Το ερώτημα που γεννάται είναι: Καλύτερα με τους μικρούς στη σεζόν που πέρασε, ή τώρα με την υποχρέωση να αγωνίζονται δυο στην βασική 11άδα;

Αυτόν τον γρίφο καλούνται να λύσουν θεωρητικά και πρακτικά οι διοικήσεις μαζί με τους προπονητές τους.

Πρωτάθλημα ΕΠΣ για την Γ΄ Εθνική 5ος όμιλος

Χωρίς τον Πανγυθεατικό που έχει ρεπό θα διεξαχθεί η 6η αγωνιστική στα μπαράζ ανόδου για την Γ΄ Εθνική. Η ομάδα της Λακωνίας απειλείται να χάσει με το ρεπό της την 3η θέση, από Παλληξουριακό που παίζει στην Πάτρα με τον Ατρόμητο και Μιλτιάδη που υποδέχεται στη Μεσσηνία την Θύελλα Αμπελοκήπων.

Ο Ξενοφών Κρεστένων για να ελπίζει, θα πρέπει να σπάσει στην Ηλεία το αήττητο του πρωτοπόρου Παναρκαδικού.

6η αγωνιστική – Οι διαιτητές
Κυριακή 26/05 -16:15
Ατρόμητος Π. – Παλληξουριακός: Λαθύρης
(Πειραιά)
Μιλτιάδης – Θύελλα Αμπ/κήπων: Καζανάς
(Αιτ/νίας)
Ξενοφών – Παναρκαδικός: Φίτσας (Πρέβεζας/Λευκάδας)
Ρεπό: Πανγυθεατικός


Κατηγορίες Άρθρου
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr