background img
banner
banner

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΚΑΙ ΜΟΡΦΩΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΙΩΝΕΣ: Το μεγάλο φόρουμ της ειρήνης και συναδέλφωσης των λαών πλησιάζει!

Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για τα 18α «Ποσειδώνια 2024», που θα πραγματοποιηθούν από τις 6 Ιουνίου ως τις 12 Ιουλίου. Τα προετοιμάζει ο Πολιτιστικός και Μορφωτικός Σύλλογος ΄΄Ίωνες΄΄, όπως κάθε χρόνο επί 20 συνεχή έτη, εκτός του 2020 και του2021 που δεν διεξήχθησαν λόγω κορωνοϊού.

Ο Σύλλογος έχει σχεδιάσει και προετοιμάζει το φόρουμ με μεγάλη σχολαστικότητα και σωστό προγραμματισμό. 18α «Ποσειδώνια 2024» θα περιλαμβάνουν τις κάτωθι εκδηλώσεις παραγωγής πραγματικού πολιτισμού και αθλητισμού αλλά και με μεγάλη τουριστική προβολή της περιοχής και όχι μόνο, με πραγματικό και μετρήσιμο τουριστικό αποτέλεσμα και όχι με αερολογίες και ευχολόγια, είναι σίγουρο ότι οι δημότες θα απολαύσουν και θα ζήσουν μία χορευτική –μουσική και γαστρονομική πανδαισία.

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι μεταξύ των εκδηλώσεων θα πραγματοποιηθούν δύο νέες εκδηλώσεις που για πρώτη φορά θα γίνουν όχι μόνο στην Αιγιάλεια αλλά και στην ευρύτερη περιοχή της περιφέρειας ήτοι –το 1ο Διεθνές φεστιβάλ μοντέρνου-σύγχρονου και Latin χορών και -Το 1ο Διεθνές φεστιβάλ γαστρονομίας.

Οι εκδηλώσεις που θα χαρίσουν αξέχαστες πολιτιστικές στιγμές είναι: 1. Το 18ο Παγκόσμιο φεστιβάλ παραδοσιακών χορών από 4/7-8/7/2024(5 ημέρες) 2. Το 4ο Πανευρωπαϊκό παιδικό φεστιβάλ παραδοσιακών χορών ηλικίας 10-17 ετών από 28/6-2/7/2024(5 ημέρες) 3.Το 1ο Διεθνές φεστιβάλ Μοντέρνου-Σύγχρονου-Μπαλέτο και Latinχορών 4. Το 1ο ΔΙΕΘΝΕΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑΣ 5/7-6/7/2024(2 Ημέρες) 5. Το 3ο Διεθνές Φεστιβάλ παραδοσιακής και έντεχνης μουσικής ΄΄Μίκης Θεοδωράκης(7-7-2024) 6.Το 2ο Διεθνές φεστιβάλ χορωδιών ΄΄ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΠΑΣ΄΄ ( 6/6/-9/6/2024(4 ημέρες) 7. Το 2ο διεθνές τουρνουά beach Volley γυναικών και ανδρών 8.. O 3ος Διεθνής Ελικώνιος Ποσειδώνιος ανώμαλος δρόμος 8000μ (7-7-2024) 10. Διεθνές πέρασμα φαραγγιού του Βουραϊκού (8-7-2024) —–Το 18ο Παγκόσμιο φεστιβάλ παραδοσιακών χορών.

Το φόρουμ θα προσφέρει ένα ανεπανάληπτο και μοναδικό χορευτικό υπερθέαμα που θα το δημιουργήσουν τα δηλωθέντα μέχρι σήμερα 13 ξένα χορευτικά συγκροτήματα από 13 χώρες του πλανήτη ήτοι από Χιλή–Μεξικό- Κολομβία–Σερβία-Ουκρανία-Αίγυπτο-Κύπρο-Ταϊβάν-Νησιά Κουκ- Γεωργία- Σενεγάλη-Μπουρούντι-Γκάνα- και φυσικά από επιλεγμένα μέρη της Ελλάδας. Είναι σίγουρο ότι οι θεατές και οι τηλεθεατές δεν θα ξεχάσουν ποτέ τους Νοτιαμερικανούς (Μεξικό-Κολομβία-Χιλή-) με τους ξεχωριστούς και ξέφρενους χορούς τους, τους εξωτικούς χορούς του Ειρηνικού Ωκεανού από το συγκρότημα των νησιών Κοοκ- τους Βαλκάνιους με τους γρήγορους και δυναμικούς χορούς των, –Γεωργιανούς – με χορούς που συναρπάζουν και τελικά τα τύμπανα της Αφρικής.

Πανευρωπαϊκό παιδικό φεστιβάλ παραδοσιακών χορών ηλικίας 10-17

Μετά την μεγάλη επιτυχία του 3ου Πανευρωπαϊκού παιδικού Φεστιβάλ του 2023 το φετινό παιδικό θα συναρπάσει με πολυπληθή συγκροτήματα από την φωτιά του πολέμου Ουκρανία-Αίγυπτο-Γεωργία-Σερβία- δύο γκρουπ από την Βουλγαρία -Τουρκία ,με ένα απίθανο χορευτικό θέαμα για την ηλικία τους και θα δώσουν την ευκαιρία στους γονείς και παιδιά της περιοχής μας που διδάσκονται ελληνικούς παραδοσιακούς χορούς να διαπιστώσουν τον βαθμό της ξένης παιδικής χορευτικής παιδείας και γιατί όχι να την συγκρίνουν με την Ελληνική.

1ο Διεθνές φεστιβάλ μοντέρνου-σύγχρονου-μπαλέτο και Latin χορών

Για πρώτη φορά στην πολιτιστική ιστορία της Αιγιάλειας θα πραγματοποιηθεί τέτοιο φεστιβάλ με συμμετοχή ξένων χορευτικών τμημάτων, σχολές χορού από Αίγιο-Πάτρα -Αθήνα. Έτσι θα δοθεί η ευκαιρία στους δημότες τής Αιγιάλειας και όχι μόνο να δούν και να θαυμάσουν τους ανωτέρω χορούς

1ο Διεθνές Φεστιβάλ Γαστρονομίας (6/7/-7/7/2024)

Το φεστιβάλ το οποίο πραγματοποιείται για πρώτη φορά στην Αιγιάλεια και όχι μόνο ,θα δώσει την ευκαιρία στους δημότες της Αιγιαλείας-τουρίστες –παραθεριστές να γνωρίσουν και να δοκιμάσουν το καλύτερο φαγητό και τα καλύτερα εδέσματα των χωρών που συμμετέχουν συνοδεία τοπικών οίνων ή αλλοδαπών ή κάποιων άλλων, να παρακολουθήσουν σε επίδειξη από τους ειδικούς ΣΕΦ των χωρών ΄΄ζωντανό μαγείρεμα΄΄ και με πολλές εκπλήξεις. Ταυτόχρονα θα δοθεί η ευκαιρία στους ξένους επισκέπτες-χορευτές-χορεύτριες – μουσικούς να γνωρίσουν την ελληνική κουζίνα ,με εδέσματα τοπικά και από διάφορα μέρη της Ελλάδος αφού θα υπάρχουν και 2-3 ελληνικά περίπτερα ,’όπως και κάθε ξένη χώρα θα έχει το δικό της περίπτερο.

3ο Διεθνές φεστιβάλ έντεχνης και παραδοσιακής μουσικής

Συμμετέχουν Νοτιοαμερικανικές ορχήστρες-Ασιατικές-Ευρωπαϊκές ορχήστρες-τα σαντούρια της Αγιάσου και τα Καταπληκτικά Σέρβικα χάλκινα. Θα συμμετάσχουν και κάποια Ελληνικά σχήματα

2ο Διεθνές τουρνουά Beach Volley ανδρών και γυναικών 7/7-8/7/2024

Και αυτή μοναδική και πρωτοποριακή διεθνή εκδήλωση για τα χρονικά της Αιγιαλείας, αφού ποτέ μέχρι σήμερα δεν έχει πραγματοποιηθεί στην Αιγιαλεία και όχι μόνο
Θα πραγματοποιηθεί στην Παραλία του Ελαιώνα και θα συμμετάσχουν ομάδες ανδρών και γυναικών από ξένα χορευτικά συγκροτήματα ή ομάδες από τις ιδιαίτερες πατρίδες των ξένων χορευτικών

Διεθνές πέρασμα του Βουραϊκού

Αυτή η εκδήλωση θα αποτελέσει την μεγαλύτερη προβολή αυτού του χώρου που έχει γίνει μέχρι σήμερα. Πάνω από 600 ξένοι και Έλληνες χορευτές-μουσικοί-συνοδοί από όλο τον πλανήτη και από διάφορα μέρη της Ελλάδας, εφοδιασμένοι με φωτογραφικές μηχανές-κάμερες θα αποθανατίσουν αυτό το καταπληκτικό τοπίο ,γινόμενοι τα μέσα της πραγματικής τουριστικής διαφήμισης σε όλο τον κόσμο. Η προετοιμασία αυτής της εκδήλωσης θα γίνει με προγραμματισμό-μεράκι-μεγάλη προσπάθεια με γνώμονα την τουριστική προβολή του τοπίου και την ευχαρίστηση όσων συμμετάσχουν. Σε αυτήν την προσπάθεια πιστεύουμε ότι θα έχουμε την βοήθεια αυτών που επιθυμούν την τουριστική προβολή του τοπίου παγκοσμίως.

Ζωντανή μετάδοση μέσω διαδικτύου και TV

Κάποιες από τις εκδηλώσεις θα μεταδοθούν ζωντανά μέσω διαδικτύου σε 184 χώρες του κόσμου προβάλλοντας πολιτιστικά και τουριστικά την περιοχή μας. Αυτό θα επιτευχθεί καθώς 184 είναι οι χώρες της παγκόσμιας οργάνωσης χορού και λαϊκής τέχνης IOV-UNESCO της οποίας μέλος είναι οι «ΙΩΝΕΣ» αλλά και πρόεδρος της IOV-GREECE είναι ο πρόεδρος του συλλόγου Σταυρόπουλος Ασημάκης αφ ενός , κάποιων τηλεοπτικών μέσων από 2-3 χώρες που θα προσκληθούν αφετέρου.

Στις εκδηλώσεις ήδη έχουν αποδεχτεί και θα παρευρεθούν πρέσβεις από τις συμμετέχουσες χώρες καθώς και Έλληνες Ολυμπιονίκες και ίσως ένας ξένος. ΄΄Ας ελπίσουμε ότι φέτος θα υπάρξει κάποια πρόβλεψη επιχορήγησης από αρμόδιους φορείς, για να πραγματοποιηθούν όλες οι ανωτέρω εκδηλώσεις, που θα δώσουν μία μεγάλη ώθηση της τουριστικής προβολής της περιοχής μας στα πέρατα του κόσμου, αλλά και θα προσφέρουν τα μέγιστα στην τοπική οικονομία, αλλά και στην κρατική. «ΙΔΩΜΕΝ», αναφέρεται εκ μέρους του Συλλόγου.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr