background img
banner
banner

ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΛΟΓΟΔΟΣΙΑΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ: Όταν απουσιάζει ο εισηγητής το θέμα θα αποσύρεται…

Ο τρόπος διεξαγωγής της συνεδρίασης λογοδοσίας του Δημοτικού Συμβουλίου απασχόλησε και τη  δεύτερη στη σειρά, με τα θέματα να εξαντλούνται και τις δευτερολογίες αλλά και τον διάλογο, πολλές φορές να μπερδεύουν και να κουράζουν το όποιο ακροατήριο.

Από τα δώδεκα θέματα που τέθηκαν από την αντιπολίτευση, συζητήθηκαν τα επτά τα οποία αναδείχθηκαν μέσω κλήρωσης, ενώ συζητήθηκαν και τρία θέματα που έθεσε η δημοτική αρχή. Από τα πέντε των κοινοτήτων συζητήθηκαν τα δύο. Παρέστησαν πρόεδροι κοινοτήτων, όπως οι Φάνης Ραμπαβίλας Αιγίου, Φάνης Καφούσιας από τα Διγελιώτικα, Αριάδνη Χατζή από τη Ζαρούχλα, Παναγιώτης Κρικέτος από τα Συλιβαινιώτικα και Γιώργος Ράλλης από την Παραλία Πλατάνου.

Διαφορετικές απόψεις κατατέθηκαν για το τι θα γίνεται στην περίπτωση που απουσιάζει ο δημοτικός σύμβουλος που εισηγείται, κάτι που συνέβη και χθες. Ήταν από τις λίγες φορές που η άποψη του δημάρχου και του Χρήστου Γούτου ταυτίστηκαν, ζητώντας να μπαίνουν προς συζήτηση τα θέματα ανεξάρτητα από το εάν παρίσταται ο εισηγητής.

Η πρόεδρος ωστόσο του Δημοτικού Συμβουλίου Μαρία Γιδά αποφάσισε μόνο για τη συγκεκριμένη συνεδρίαση να διαβάσει η ίδια τα θέματα που θα έθεταν οι δημοτικοί σύμβουλοι που απουσίαζαν και να γίνει η συζήτησή τους. Ξεκαθάρισε ωστόσο ότι σε μελλοντικές συνεδριάσεις λογοδοσίας, όταν απουσιάζει ο εισηγητής τα θέματα που κληρώνονται δεν θα συζητούνται.

Αντιδράσεις υπήρξαν και για το γεγονός ότι ορίστηκαν μαζί τόσο η συνεδρίαση λογοδοσίας όσο και η τακτική συνεδρίαση, με αποτέλεσμα οι δημοτικοί σύμβουλοι να βρίσκονται στα ίδια έδρανα για πολλές ώρες και ο χρόνος να πιέζει ασφυκτικά να τελειώσει η πρώτη συνεδρίαση για να ξεκινήσει η δεύτερη.


Κατηγορίες Άρθρου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr