background img
banner
banner

B’ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: Μπαράζ υπό προϋποθέσεις

ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 17:30 ΣΤΗΝ ΑΓΥΙΑ ΑΤΛΑΣ – ΑΧΙΛΛΕΑΣ ΚΑΜΑΡΩΝ

Ο Πυρσός νίκησε 2-1 τον Αστέρα Μιντιλογλίου, είναι η ομάδα που κατέκτησε την πρώτη θέση στα play off και μετά την πρωταθλήτρια Δάφνη είναι η δεύτερη ομάδα που ανέρχεται στην Α΄ κατηγορία από τον 1ο όμιλο.

Ο Άτλας Π. που είχε φέρει ισοπαλία στα δυο προηγούμενα παιχνίδια με Πυρσό και Αστέρα Μιντιλογλίου, έχασε το βαθμολογικό πλεονέκτημα και αυτό της έδρας και μαζί την άνοδο στην μεγάλη ερασιτεχνική κατηγορία.

Την τελευταία αγωνιστική των play off νίκησε 2-0 το Λιμνοχώρι πήρε την 2η θέση και θα βρεθεί τώρα αντίπαλος με τον Αχιλλέα Καμαρών.

Απρόσμενη η ήττα του Αχιλλέα από τον Ηρακλή

Ο Αχιλλέας στο καθοριστικό παιχνίδι με τον Ηρακλή στις Καμάρες, είχε το πάνω χέρι στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα, προηγήθηκε με τον Ραμαντάνη και όλα έδειχναν ότι θα ήταν η ομάδα που θα έπαιρνε τη νίκη και την άνοδο στην Α΄ κατηγορία.

Τα πράγματα γύρισαν τούμπα στα τελευταία λεπτά. Ο Φούντζουλας πλάσαρε άουτ, συγκρούστηκε με τον τερματοφύλακα του Αχιλλέα Γκόντα και κέρδισε πέναλτι στο 85΄, όπως έδειξε με καθυστέρηση η Ελένη Αντωνίου. Φάση που αμφισβητήθηκε έντονα από τους γηπεδούχους, όπως επίσης όταν δεν είδε την 2η κίτρινη κάρτα ο κεντρικός αμυντικός και αρχηγός Βίτσιος.

Έγινε το 1-1 σκορ που καταδίκαζε τον Αχιλλέα, ακόμα κι αν δεν ερχόταν στις καθυστερήσεις ο Μπρίνιας να διαμορφώσει το τελικό 1-2.
-Στη φωτο το δοκάρι του Καρέλα, ήταν μια από τις φάσεις που στέρησε στον Αχιλλέα την άνοδο

Τελευταίο παιχνίδι στην Αγυιά Αχιλλέας – Ατλας

Έχοντας καταλήξει στην 2η θέση των play off, ο Ατλας από τον 1ο όμιλο και ο Αχιλλέας Καμαρών από τον 2ο όμιλο, θα αγωνιστούν τώρα μεταξύ τους στον καθιερωμένο από την ΕΠΣΑ αγώνα μπαράζ.

Αυτό το μπαράζ γίνεται σε περίπτωση που ο πρωταθλητής της Α΄ κατηγορίας Αχαΐας ανέλθει στην Γ΄ Εθνική, πράγματα ακατόρθωτο τώρα από τον Ατρόμητο Π., αλλά και στην περίπτωση που κάποιο σωματείο της Α΄ κατηγορίας δεν δηλώσει συμμετοχή.

Για τους δυο αντιπάλους έχει κλειστεί ραντεβού για το απόγευμα της Κυριακής 5:30 στο γήπεδο Αγυιάς. Έδρα που βολεύει καλύτερα τον Ατλα, ο οποίος στο πρωτάθλημα χρησιμοποιούσε σαν έδρα τα Προσφυγικά.

Πάλι έξι οι ομάδες της περιοχής για τη σεζον 2024-25

Στον όμιλο Αιγίου της Β΄ κατηγορίας παρέμειναν τα σωματεία τα τέσσερα από τα έξι σωματεία, ύστερα από τον υποβιβασμό της Αβύθου και του Απόλλωνα Αιγίου.
Ήρθαν στον αντίποδα να προστεθούν δυο σωματεία μας που υποβιβάστηκαν από την Α΄ κατηγορία, για να συμπληρώσουν και πάλι έξι εκπροσώπους από την περιοχή μας. Πιο συγκεκριμένα πέντε από την Αιγιάλεια και η ΑΕΚ από την περιοχή των Καλαβρύτων.

Αλφαβητικά οι ομάδες της περιοχής μας που θα πλαισιωθούν στον 2ο όμιλο της Β΄ κατηγορίας είναι: ΑΕ Αιγίου, Αστέρας Τέμενης, Αχιλλέας Καμαρών, Θύελλα Αιγίου, Καλάβρυτα, Φοίνικας / Ζήρια.

Πως θα συμπληρωθεί η 14άδα στον 2ο όμιλο

Λαμβάνοντας υπ’ όψιν τα γεωγραφικά κριτήρια, αλλά και τα γήπεδα που χρησιμοποιούν ως έδρες τα σωματεία της Β΄ κατηγορίας, το πιθανότερο σχήμα που θα πάρει ο 2ος όμιλος με τις υπόλοιπες ομάδες που θα έρθουν να πλαισιώσουν αυτές της περιοχής μας είναι: ΑΕ Αρόης, Αετός Ρίου, Απόλλων Εγλυκάδος, Αργυρά, Δαβουρλής Κ92, Ζαβλάνι, Πάτρα 2005, Πανιώνιος/ Αχιλλέας.

Μόνο ο Αστέρας Τέμενης παρέμεινε από τα play off

Η διαδικασία των μπαράζ παραμονής περιλάμβανε τέσσερις ομάδες, εκ των οποίων οι τρεις ήσαν από την Αιγιάλεια.Στο φινάλε μόνο η ομάδα του Αντώνη Μπάλα (που γνωρίζει καλά από μπαράζ) τα κατάφερε να παραμείνει στην κατηγορία, αντίθετα με τον Απόλλωνα Αιγίου και την Αβυθο που υποβιβάστηκαν στην Γ΄ κατηγορία.

Ο Α. Ο. Αστέρας Τέμενης σε Δελτίο Τύπου που εξέδωσε αναφέρει τα εξής: «Μια ακόμα ποδοσφαιρική χρονιά τελείωσε.

Ο Αστέρας επιβεβαιώνοντας την ποιότητά του τερμάτισε στην πρώτη θέση των Μπαράζ παραμονής στη Β’ Κατηγορία.

Η ομάδα δικαιούταν πολύ καλύτερη βαθμολογική κατάταξη, αλλά αγωνιστικά λάθη και απουσίες λόγω τραυματισμών οδήγησαν στην ψυχοφθόρα διαδικασία των Μπαράζ.

Η Διοίκηση του Αστέρα, δίνοντας συγχαρητήρια σε ΟΛΟΥΣ τους αθλητές για την προσπάθεια και τη σοβαρότητα που έδειξαν στα Μπαράζ τους εύχεται καλό καλοκαίρι.

Ευχαριστούμε τον φυσικοθεραπευτή της ομάδας Παναγιώτη Δενδρινό για τις υπηρεσίες του προς τους αθλητές μας κατά τη διάρκεια της χρονιάς.

Ευχαριστούμε τον Πρόεδρο της Κοινότητας Τέμενης Κο Τριαντάφυλλο Λουκόπουλο και τον φίλαθλο του Αστέρα Κο Θανάση Μαραγκό για τη βοήθειά τους στον καθαρισμό του γηπέδου και του περιβάλλοντος χώρου εν όψει του τελευταίου αγώνα λήξης της ποδοσφαιρική χρονιάς.

Αφιερώνουμε τη χθεσινή νίκη στον Αντιπρόεδρο της ομάδας Μένιο ΚΟΥΤΡΟΠΟΥΛΟ που μας αποχαιρέτησε πρόωρα.

Καλό Καλοκαίρι σε ΟΛΟΥΣ και ανανεώνουμε το ραντεβού μας σε λίγες μέρες που θα ανακοινωθεί η Γενική Συνέλευση.»

Κλείνει το γήπεδο Ρίου ύστερα από καταγγελίες γειτόνων

Με αρκετά προβλήματα στην περίφραξή του, το γήπεδο Ρίου τράβηξε τα βλέμματα των παρακείμενων κατοίκων, που έσπευσαν να καταγγείλουν στον Δήμο την επικινδυνότητα και τα ορατά προβλήματα της περίφραξης. Κατόπιν ελέγχου ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Αθλητισμού Παναγιώτης Πετρόπουλος

επισκέφτηκε το γήπεδο αμέσως μετά την καταγγελία και συνεργείο του Δήμου με καλαθοφόρο όχημα πραγματοποίησε τεχνικές εργασίες πολύ μικρής κλίμακας για την αποφυγή τυχόν αποκόλλησης οριζόντιων μεταλλικών στοιχείων.

Θα ακολουθήσει αυτοψία κι ενδελεχής ολικός τεχνικός έλεγχος από μηχανικούς των τεχνικών υπηρεσιών του Δήμου στο εν λόγω τμήμα της περίφραξης και το γήπεδο θα επαναλειτουργήσει μόνο εάν πληρούνται οι όροι ασφάλειας των αθλουμένων.

Επισημαίνεται ότι το γήπεδο ποδοσφαίρου του Ρίου είναι μία από τις δημοτικές αθλητικές εγκαταστάσεις, στις οποίες άμεσα θα πραγματοποιηθούν ευρείας κλίμακας εργασίες για τη συντήρηση και τον εκσυγχρονισμό του αγωνιστικού και του περιβάλλοντα χώρου με δύο ευρωπαϊκά προγράμματα συνολικού ύψους 3 εκατ. ευρώ περίπου.

Η ανακοίνωση του Δήμου: «Αναστάλθηκε από το Σάββατο 18 Μαΐου η λειτουργία του δημοτικού γηπέδου ποδοσφαίρου Ρίου με απόφαση του αρμοδίου Αντιδημάρχου Αθλητισμού, Τάκη Πετρόπουλου, μετά από καταγγελία πολίτη, περίοικου του γηπέδου στο Α’ Αστυνομικό Τμήμα Πατρών, βάσει της οποίας, η περίφραξη του γηπέδου στη βορειοανατολική πλευρά του είναι επικίνδυνη».


Κατηγορίες Άρθρου
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr