background img
banner
banner

Ο δήμος θα προσφύγει κατά της ακυρωτικής απόφασης της Αποκεντρωμένης

ΓΙΑ ΤΑ ΤΕΛΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ – ΑΠΑΝΤΗΣΗ Μ. ΙΑΤΡΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΟΝ ΧΡ. ΓΟΥΤΟ ΠΟΥ ΜΕΤΕΦΕΡΕ ΤΙΣ ΔΥΣΚΟΛΙΕΣ ΤΟΥ ΚΛΑΔΟΥ

Ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης του δημοτικού συμβουλίου Χρήστος Γούτος κατά την προχθεσινή τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στο πλαίσιο των ερωτήσεων, αναφέρθηκε στο θέμα της ακύρωσης από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση, της απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου για μείωση των δημοτικών τελών στους συνεπείς επαγγελματίες, κατηγορώντας τη δημοτική αρχή ότι η εισήγησή της δεν ήταν νόμιμη. Απαντώντας του η αντιδήμαρχος Μαρία Ιατροπούλου έκανε γνωστό πως την ερχόμενη εβδομάδα ο δήμος θα κάνει προσφυγή κατά της απόφασης της Αποκεντρωμένης.

Ο κ. Γούτος υπενθύμισε πως ο ίδιος όταν συζητείτο το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο είχε ζητήσει εγγυήσεις από την δημοτική αρχή ότι πρόκειται για νόμιμη διαδικασία κάτι που τελικά αποδείχτηκε πως δεν ισχύει, όπως είπε, μεταφέροντας το κλίμα που επικρατεί μεταξύ των επαγγελματιών του δήμου, οι οποίοι αδυνατούν να πληρώσουν τα τέλη.

Στην απάντησή της, η κ. Ιατροπούλου υπενθύμισε στο σώμα ότι είναι απόφαση συμπλήρωσης και τροποποίησης της αρχικής απόφασης για τα τέλη. Απευθυνόμενη στον κ. Γούτο είπε ότι το Δημοτικό Συμβούλιο είναι πολιτικό όργανο, τονίζοντας ότι επρόκειτο για μία πολιτική απόφαση που σαφώς στηριζόταν στον νόμο. Επίσης ανέφερε στον επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης πως το ερώτημα που θέτει αν είναι νόμιμη η όχι η απόφαση είναι εκ του πονηρού γιατί -όπως είπε- «όλα τα θέματα που έρχονται στο Δημοτικό Συμβούλιο για οποιοδήποτε θέμα και οι αποφάσεις που λαμβάνονται είναι νόμιμες και στηρίζονται στην πολιτική βούληση της αιρετής διοίκησης και στην άριστη συνεργασία των υπηρεσιών του Δήμου».

Στη συνέχεια τόνισε πως ΄΄για να μην δημιουργούνται παρερμηνείες η απορριπτική απόφαση τονίζει ότι δεν αναφέρονται οι νομοθετικές διατάξεις βάσει των οποίων αποφάσισε το σώμα να μειώσει τα τέλη΄΄. Σημείωσε ακόμη ότι ΄΄υπάρχει δικαίωμα προσφυγής και θα προσφύγουμε στην αρμόδια επιτροπή. Σύμφωνα με τον νόμο δεν έχει εκπνεύσει η προθεσμία, έχει ανατεθεί ήδη στην ειδική σύμβουλο του δημάρχου και την επόμενη εβδομάδα θα είναι ήδη κατατεθειμένη και θα έχουμε την τελική απόφαση΄΄. Ξεκαθάρισε τέλος ότι η δημοτική αρχή θα εξαντλήσει όλα τα μέσα προκειμένου η βούλησή της να διευκολύνει τους συνεπείς και καλόπιστους επαγγελματίες στην καταβολή των δημοτικών τελών, να ευοδωθεί και να υπάρξει θετικό αποτέλεσμα.


Κατηγορίες Άρθρου
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ · ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr