background img
banner
banner

Rose εν πλω 2024

ΜΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΛΕΟΝ ΔΡΟΣΕΡΕΣ ΚΑΙ ΑΝΑΠΑΝΤΕΧΕΣ ΟΙΝΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΕΠΙΣΤΡΕΦΕΙ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΚΤΥΟ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΟΙΝΟΞΕΝΕΙΑ ΚΑΙ ΤΟΝ Ι.Ν.Ο.Α,

Ο θεσμός «Ανοικτές Πόρτες 2024» ανοίγει και φέτος διάπλατα ορίζοντες, σηκώνει άγκυρες και με ούριο άνεμο μας βγάζει τα ανοιχτά για να απολαύσουμε ροζέ κρασιά. Το Δίκτυο Ποιότητας Οινοξένεια σε συνεργασία με τον Ιστιοπλοϊκό Ναυτικό Όμιλο Αιγίου υπόσχονται και φέτος ξεχωριστές στιγμές, στη δράση Rose εν πλω 2024, που πραγματοποιείται αυτό το Σάββατο 18 Μαΐου.

Πέρυσι για πρώτη φορά το Rose εν πλω κέρδισε τις εντυπώσεις. Η δράση σημείωσε τόση επιτυχία που κάποιοι έσπευσαν να τη μιμηθούν. Πλην όμως δεν διέθεταν ούτε το γαλάζιο του Κορινθιακού, ούτε τις γεύσεις των κρασιών που έχουν επιλέξει για την ημέρα οι άνθρωποι του Δικτύου. Όσο για τα σκάφη, αυτά διατίθενται από τον Ι.Ν.Ο.Α. που μας δίνει την ευκαιρία να απολαύσουμε αυτή την ξεχωριστή βόλτα.

Το Rose εν Πλω συνδυάζει την απόλαυση των ροζέ οίνων των οινοποιείων της Αιγιάλειας με μια μοναδική ιστιοπλοϊκή βόλτα στον Κορινθιακό με τα ιστιοπλοϊκά σκάφη του Ιστιοπλοϊκού Ναυτικού Ομίλου Αιγίου που και φέτος στηρίζουν την εκδήλωση, και με μια ζωντανή αφήγηση των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών της αμπελουργικής Αιγιάλειας.

Το Σάββατο 18 Μαΐου οι ροζέ οίνοι των οινοποιείων της Αιγιάλειας μας περιμένουν σε τρεις μοναδικές ιστιοδρομικές βόλτες από τις 11:00 έως τις 14:00.

Τεράστιο το ενδιαφέρον του κόσμου

Μιλώντας για τη φετινή εκδήλωση, ο πρόεδρος του Δικτύου Άγγελος Ρούβαλης επισημαίνει στo Protionline.gr: ΄΄Πρόκειται για τη συνέχεια της μεγάλης περσινής επιτυχίας που σημείωσε η δράση μας, και γίνεται σε συνεργασία με τον ΙΝΟΑ. Θα λάβουν μέρος επτά συνολικά σκάφη, στα οποία θα φιλοξενούν από 7 ή 8 άτομα σε κάθε σκάφος. Σε κάθε ένα από αυτά θα βρίσκεται ένας οινολόγος που θα δημιουργεί τις συνθήκες ώστε να προσφέρονται τεσσάρων ειδών διαφορετικά κρασιά. Συνολικά θα πραγματοποιηθούν τρεις βόλτες, η πρώτη στις 11 το πρωί, η δεύτερη θα γίνει μισή ώρα μετά τις 12 το μεσημέρι και η τελευταία θα πραγματοποιηθεί περίπου στις 2 το μεσημέρι. Το ενδιαφέρον του κόσμου για αυτή την προσπάθεια αποδεικνύεται περίτρανα, καθώς είμαστε sold out και για τις τρεις διαδρομές, κάτι που μας δίνει μεγάλη χαρά και ικανοποίηση΄΄.

Ανάδειξη των σκαφών, του Κορινθιακού και του κρασιού

Ο πρόεδρος του Ι.Ν.Ο.Α. Λάμπης Παναγιωτακόπουλος επισημαίνει για τη δράση: ΄΄Μαζί μας θα έχουμε επτά σκάφη του Ομίλου που θα εκτελέσουν τρεις διαδρομές το καθένα. Αυτό σημαίνει ότι θα δοθεί η δυνατότητα σε 150 άτομα να λάβουν μέρος σε αυτή την όμορφη βόλτα, να γνωρίσουν τα ναυταθλητικά σκάφη μας και βέβαια να γευτούν τα περίφημα ροζέ κρασιά της Αιγιάλειας. Κάπως έτσι αναδεικνύεται και ο ΙΝΟΑ με την πολυετή δράση του και ο Κορινθιακός Κόλπος αλλά και το κρασί΄΄. ΄΄Ευελπιστούμε σε καλό καιρό, ωστόσο εάν οι καιρικές συνθήκες είναι απαγορευτικές, θα γίνει απλά επιβίβαση στον Όμιλο και θα προσφερθούν τα κρασιά΄΄, πρόσθεσε ο πρόεδρος του Ι.Ν.Ο.Α.

Δύο ακόμη σημαντικές δράσεις

Παράλληλα, ο κ. Ρούβαλης αναφέρθηκε και στις άλλες δύο δράσεις στο πλαίσιο του θεσμού «Ανοικτές Πόρτες 2024», τονίζοντας πως η συγκεκριμένη δραστηριότητα είναι η πρώτη από τις τρεις συνολικά που θα γίνουν κατά την διάρκεια των επόμενων ημερών: ΄΄Πρόκειται να γίνει μία προβολή στον κινηματογράφο “Απόλλων”, μία εκδήλωση κοινωνικού περιεχομένου που θα έχει ως αντικείμενο τον αμπελώνα της Σαντορίνης. Σε αυτή την εκδήλωση θα παραβρεθούν πολλοί ειδικοί, επιχειρηματίες, άνθρωποι του κλάδου αλλά και αρκετοί δημοσιογράφοι, όπως παραδείγματος χάριν ο Νίκος Μάνεσης΄΄.

«Η βάρδια του πελεκάνου» το βραβευμένο ντοκιμαντέρ της Ελληνοδανέζας σκηνοθέτιδας Λίας Μπίνζερ, θα παρουσιαστεί την Κυριακή 19 Μαΐου από το Δίκτυο Ποιότητας Οινοξένεια, στον «Απόλλωνα». «Η βάρδια του πελεκάνου» πραγματεύεται τη ζωή και τα αμπέλια στην Σαντορίνη καθώς ο φακός παρακολουθεί δυο αμπελουργούς και έναν οινοποιό μέσα στην πορεία ενός ετήσιου κύκλου εργασιών στον αμπελώνα και στο οινοποιείο.

Επίσης, όπως ανέφερε ο κ. Ρούβαλης, ΄΄την ερχόμενη Δευτέρα, θα γίνει μία μεγάλη εκδήλωση – ημερίδα στον εμβληματικό χώρο της Αχάια Κλάους, κατά την οποία θα προβληθεί το δίκτυο μαζί με το Πανεπιστήμιο και ως αντικείμενο θα έχει την μαυροδάφνη και τη δύναμή της στον χώρο της επιχειρηματικότητας. Στη συγκεκριμένη εκδήλωση θα μιλήσουν κορυφαίοι οινολόγοι από όλη την χώρα αλλά και Καθηγητές από την Ευρώπη. Θα είναι μία σπουδαία ημερίδα και θα αναπτυχθούν δεκάδες θέματα που απασχολούν τον κλάδο, μία αρκετά ενδιαφέρουσα εκδήλωση που πρέπει να την παρακολουθήσει όλος ο κόσμος΄΄.


Κατηγορίες Άρθρου
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr