background img
banner
banner

Παραίτηση βόμβα την ώρα του Συμβουλίου

Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΩΣΤΑΣ ΣΠΗΛΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ ΠΑΡΑΙΤΗΘΗΚΕ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ

“Αυτό το δημοτικό συμβούλιο θα έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον,” έλεγε δύο μέρες πριν την συνεδρίαση  της Τετάρτης 22 Μαΐου, ο Γενικός Γραμματέας δήμου Κώστας Σπηλιωτόπουλος όταν ρωτήθηκε από το Protionline.gr για θέμα της ημερήσιας διάταξης, ωστόσο τίποτα δεν προμήνυε ότι επρόκειτο να παραιτηθεί εν μέσω συνεδρίασης επικαλούμενος οικογενειακούς λόγους.

Όταν ήρθε η ώρα της συζήτησης το βράδυ της Τετάρτης, για τον Οργανισμό Εσωτερικής Υπηρεσίας ο Γραμματέας κλήθηκε να δώσει απαντήσεις στα ερωτήματα τόσο της ελάσσονος αντιπολίτευσης, όσο και του προέδρου του Σωματείου Δημοτικών Υπαλλήλων που δεν συμφωνούσαν με την κατανομή των τμημάτων και των θέσεων στο νέο οργανισμό που «κατασκεύασε» η δημοτική αρχή.

Από την παράταξη «Αιγιάλεια Προορισμός» ήταν ο Χρήστος Σπηλιωτόπουλος που αναρωτήθηκε τι θα γίνει με τους Π.Ε, δηλαδή αυτούς που έχουν τα πτυχία και προηγούνται στην αξιολόγηση.

Ο Γραμματέας τόνισε ότι με τα περιθώρια που του έδινε το νομικό πλαίσιο αλλά και το ανθρώπινο δυναμικό την δεδομένη στιγμή έφτιαξε τον ΟΕΥ, δεσμεύτηκε δε στο μέλλον να υπάρξουν βελτιώσεις, λέγοντας πως “προτιμά από έναν αδιευκρίνιστο Π.Ε. (έχουν καταργηθεί) αυτόν που μπορεί να κάνει καλύτερα τη δουλειά”, με τον συνεπώνυμό του να αντιδρά λέγοντας, πως “παιδί με πτυχίο δύσκολα θα βρει δουλειά στο δήμο αλλά αν ήταν μουσικός ή υποψήφιος θα είχε αυξημένες πιθανότητες”.

Για οικογενειακούς λόγους λίγο αργότερα όμως ως κεραυνός εν αιθρία ήρθε η παραίτηση με επίσημη ανακοίνωση από το γραφείο του δημάρχου:

«Την παραίτησή του από τη θέση του Γενικού Γραμματέα του Δήμου Αιγιαλείας υπέβαλε ο κ. Κωνσταντίνος Σπηλιωτόπουλος, σε επιστολή του προς τον Δήμαρχο Αιγιαλείας κ. Δημήτρη Καλογερόπουλο. Ο κ. Σπηλιωτόπουλος, αφού ευχαριστεί θερμά τον δήμαρχο για την τιμή να του αναθέσει την σημαντικότατη θέση του Γενικού Γραμματέα του Δήμου, αναφέρεται σε σοβαρούς και απρόβλεπτους οικογενειακούς λόγους που καθιστούν αδύνατη την άσκηση των καθηκόντων του με τον ενδεδειγμένο τρόπο. Τέλος, διαβεβαιώνει ότι θα βρίσκεται πάντοτε στη διάθεση της δημοτικής αρχής για οποιαδήποτε άτυπη συνεργασία κριθεί απαραίτητη.»

Σε σχετικές δηλώσεις του ο κ. Καλογερόπουλος αναφέρει: «Ο κ. Σπηλιωτόπουλος είναι ένας σπουδαίος συνεργάτης και αληθινός φίλος. Τον ευχαριστούμε θερμά για τις μέχρι τώρα υπηρεσίες του ως Γενικού Γραμματέα του Δήμου Αιγιαλείας και παραμένουμε συνεργάτες σε ουσιαστικά ζητήματα που αφορούν στη διοίκηση του Δήμου μας, πάντοτε σε τροχιά ανάπτυξης καιπροόδου».

Το Protionline.gr συνομίλησε το βράδυ της Τετάρτης με τον Κώστα Σπηλιωτόπουλο οποίος ανέφερε πως οι οικογενειακοί λόγοι που επικαλείται είναι πραγματικοί, έπρεπε να είχε παραιτηθεί από την Δευτέρα, ωστόσο έμεινε για να υπερασπιστεί την πρόταση της Δημοτικής Αρχής για τον ΟΕΥ την οποία και πιστεύει.


Διαβάστε περισσότερα:
Κατηγορίες Άρθρου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr