background img
banner
banner

Διοικητές ΥΠΕ: Ποιοι προκρίνονται στην επόμενη φάση

ΠΟΤΕ ΘΑ ΚΛΗΘΟΥΝ ΣΕ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

Προχωρά η διαδικασία επιλογής των νέων διοικήσεων των Υγειονομικών Περιφερειών (ΥΠΕ) και όπως φαίνεται μέσα στο καλοκαίρι θα οριστικοποιηθούν οι νέοι διοικητές, ώστε να πάρουν σειρά και οι διοικητές των δημόσιων νοσοκομείων.

Πριν λίγα 24ωρα και ενώ οι υποψήφιοι διοικητές έχουν δώσει γραπτές εξετάσεις από τα τέλη Μαρτίου, το ΑΣΕΠ δημοσίευσε τους πίνακες με τα 15 πρόσωπα που προκρίνονται ανά ΥΠΕ, έχοντας λάβει υπόψη τα αποτελέσματα της γραπτής εξέτασης καθώς και των απαιτούμενων προσόντων που πρέπει βάσει του διαγωνισμού να έχουν οι υποψήφιοι.

Από τους σημερινούς επτά Διοικητές ΥΠΕ, οι πέντε βρίσκονται στη λίστα των επιτυχόντων που περνούν στην επόμενη φάση. Πρόκειται για τους Διοικητές της 2ης, 3ης, 4ης, 5ης και 7ης ΥΠΕ (είναι οι κκ Χρήστος Ροϊλός, Παναγιώτης Μπογιατζίδης, Δημήτρης Τσαλικάκης, Φώτης Σερέτης και Νεκτάριος Παπαβασιλείου).

Στην 1η Υγειονομική Περιφέρεια Αττικής, λείπει από τους τελικούς πίνακες ο τωρινός διοικητής, κ. Παναγιώτης Στάθης. Υπάρχουν, ωστόσο, ονόματα «έκπληξη» όπως αυτό της διοικήτριας του αντικαρκινικού νοσοκομείου «Ο Άγιος Σάββας», Όλγας Μπαλαούρα, που είναι τέταρτη στη σειρά κατάταξης μετά τη συνολική βαθμολογία (γραπτή εξέταση, τυπικών-εκπαιδευτικών προσόντων, βαθμολογία εμπειρίας). Επίσης, σε υψηλή κατάταξη, τρίτος στη σειρά για την 1η ΥΠΕ, είναι ο νυν διοικητής της 2ης ΥΠΕ (Πειραιώς και Νήσων), κ. Χρήστος Ροϊλός, ο οποίος προκρίνεται στους 15 και για τη 2η Υγειονομική Περιφέρεια (6ος στη σειρά κατάταξης).

Την καλύτερη βαθμολογία για την 1η ΥΠΕ πέτυχε ο κ  Ιωάννης Καραφίλης που έχει διατελέσει πριν χρόνια αντιπρόεδρος στον Εθνικό Οργανισμό Φαρμάκων (ΕΟΦ) και θεωρείται ότι έχει σημαντική εμπειρία στον τομέα της Υγείας. Τόσο στην 1η όσο και στη 2η ΥΠΕ και σε καλή σειρά κατάταξης βρίσκεται και η κυρία Αναστασία Μπαλασοπούλου, η οποία στο παρελθόν έχει διατελέσει διοικήτρια του Ιπποκρατείου.

Η επόμενη φάση περιλαμβάνει εξέταση τυχόν ενστάσεων και έκδοση των οριστικών αποτελεσμάτων ανά προκηρυσσόμενη θέση. Οι υποψήφιοι έχουν δικαίωμα υποβολής ενστάσεων κατά των αναρτηθέντων πινάκων, από την Παρασκευή 14 Ιουνίου 2024 και ώρα 08:00 έως και μεθαύριο, Τετάρτη 19 Ιουνίου 2024 και ώρα 14:00, αποκλειστικά μέσω του διαδικτυακού τόπου ΑΣΕΠ (www.asep.gr).

Ακολούθως, θα κληθούν σε συνέντευξη οι επτά υποψήφιοι με τη μεγαλύτερη συνολική βαθμολογία, προκειμένου να καταρτιστεί πίνακας με τους τρεις επικρατέστερους ανά προκηρυσσόμενη θέση. Την τελική επιλογή θα κάνει ο Υπουργός Υγείας, όπως ορίζει η διαδικασία.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ως προς τις τελικές λίστες με τους υποψηφίους υποδιοικητές που θα περάσουν στο στάδιο της συνέντευξης, αυτές περιλαμβάνουν 14 ονόματα -δύο υποδιοικητές για κάθε ΥΠΕ, και η αξιολόγηση θα γίνει μαζί.

Αμέσως μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας επιλογής των διοικητών των Υγειονομικών Περιφερειών ακολουθούν οι διοικητές των δημόσιων νοσοκομείων που έχουν περάσει τη γραπτή δοκιμασία, τις ίδιες ημερομηνίες με τους διοικητές των ΥΠΕ. Για την τοποθέτησή τους πρέπει να συμμετέχει στην επιτροπή που θα τους περάσει από συνέντευξη ο διοικητής της εκάστοτε ΥΠΕ. Υπό αυτά τα δεδομένα, η τοποθέτηση των διοικητών των νοσοκομείων εκτιμάται ότι θα γίνει το φθινόπωρο.

Υπενθυμίζεται ότι ο νέος τρόπος επιλογής διοικήσεων στο Δημόσιο είναι καινοτόμος και πραγματοποιείται για πρώτη φορά. Το ΑΣΕΠ έχει βασικό ρόλο, με σκοπό η επιλογή να γίνεται αξιοκρατικά, χωρίς τον κομματικό χαρακτήρα με τον οποίο γινόταν έως σήμερα. Βέβαια, η όλη διαδικασία ήταν και παραμένει αρκετά χρονοβόρα. Τους αργούς χρόνους του ΑΣΕΠ επεσήμανε ο ίδιος ο Πρωθυπουργός σε συνέντευξή του μετά τις Ευρωεκλογές. «Δε λειτουργεί το ΑΣΕΠ. Λυπάμαι που το λέω έτσι ξερά. Οι ρυθμοί του είναι απογοητευτικοί. Δεν γίνεται να περιμένουμε τόσο χρόνο για να πάνε να διοριστούν οι νοσηλευτές στα νοσοκομεία μας, πρέπει κάτι να κάνουμε. Είναι πρώτη προτεραιότητα για εμένα αυτό το ζήτημα. Με τον έναν ή τον άλλον τρόπο πρέπει να το αντιμετωπίσω», σημείωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.


Διαβάστε περισσότερα:
· · · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΕΛΛΑΔΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr