background img
banner
banner

Κουνάβης: «Κέρδισε με την πρόοδο των παιδιών της ακαδημίας»

Εννέα χρόνια στη διοίκηση της Αβύθου ο Ηλίας Κουνάβης, έχει αποκτήσει μεγάλη εμπειρία στα ερασιτεχνικά κατατόπια και στο πως θα λειτουργεί το πλάνο της ομάδας του, το οποίο διατηρείται στην αρχική του φιλοσοφία. Γνωρίζει πολύ καλά και τα μειονεκτήματα που διέπει η συγκεκριμένη στρατηγική, δικαιώνεται όμως σε πολλά πράγματα συν τω χρόνω.

Για την πορεία της Αβύθου στο περασμένο πρωτάθλημα της Β΄ κατηγορίας, ο πρόεδρος της Αβύθου είπε: «Με αρκετούς νεαρούς ποδοσφαιριστές στη σύνθεσή μας, κάναμε ένα νωθρό ξεκίνημα το οποίο βελτιώναμε από αγωνιστική σε αγωνιστική. Πριν τα Χριστούγεννα είχαμε βρει τα πατήματά μας, ανεβήκαμε αγωνιστικά και αυτό φάνηκε μέσα από τα σπουδαία αποτελέσματα που πήραμε κυρίως εκτός έδρας.
Με την απειρία που μας χαρακτηρίζει χανόταν η συνέπεια στη διάρκεια του πρωταθλήματος. Δεν υπήρχε σταθερότητα με την απόδοση των παιδιών να έχει σκαμπανεβάσματα. Χάναμε έτσι βαθμούς και τη διαχείριση στα συναισθήματά μας.
Κυρίως όταν οι 3-4 παίκτες στους οποίους βασίζεται κυρίως η ομάδα μας, ήσαν ντεφορμέ».

Για το τι θα ήταν χρήσιμο και απαραίτητο στην ομάδα ο Ηλίας Κουνάβης είπε: «Είναι πολύ δύσκολο να βρεις σήμερα ποδοσφαιριστές υψηλής ποιότητας και καθοδηγητές στο παιχνίδι. Όπως για παράδειγμα παιδιά που είχαν περάσει παλαιότερα από την ομάδα μας: Γιώργος Σταματόπουλος, Τάκης Ζαππής. Παρόμοιες επιλογές σε κάθε ομάδα μπορούν να κάνουν την διαφορά σε κάθε επίπεδο.»

Για το πλάνο που θα ακολουθήσει η Αβυθος μας μίλησε ο Κουνάβης: «Είμαι της άποψης ότι τα σωματεία θα πρέπει να ανανεώνονται. Κουράζουν τα ίδια και τα ίδια. Απαραίτητο φρεσκάρισμα σε νέα πρόσωπα με ιδέες και προπάντων δουλειά στην ομάδα, που χρειάζεται πολλά …χέρια για να πορευτεί.
Πιστεύω ότι πάνω σε αυτό το κομμάτι υπάρχει πρόβλημα στην περιοχή μας και όχι μόνο, αφού λίγοι είναι αυτοί που θα βάλουν «πλάτη» στις ανάγκες και υποχρεώσεις του κάθε σωματείου. Έχουμε ξεκινήσει κάποιες επαφές για να βολιδοσκοπήσουμε ανάγκες και θέλω στο έμψυχο υλικό και στις αμέσως επόμενες μέρες θα γίνουν οι τελειωτικές συναντήσεις με προπονητή και παίκτες».

Για τα οφέλη που παρατηρούνται στην πορεία της ομάδας στάθηκε επίσης ο πρόεδρος της Αβύθου: «Προσπαθούμε να προσαρμοστούμε όσο καλύτερα γίνεται στο επίπεδο του ερασιτέχνη, σχεδιάζοντας κάποια πράγματα προοδευτικά. Θέλουμε την γενική πρόοδο στο σωματείο μας, που ξεκίνησε με τα παιδιά που βγαίνουν από την ακαδημία στα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα. Ήδη έχουμε προτάσεις από μεγαλύτερες κατηγορίες κι αυτό είναι ένα από τα σημαντικά θέματα που μας δίνει κουράγιο και δύναμη να κάνουμε ακόμα ένα βήμα καρτερώντας τα καλύτερα.
Και πιστεύω ότι για την Αβυθο έρχονται.»


Διαβάστε περισσότερα:
·
Κατηγορίες Άρθρου
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr