background img
banner
banner

ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ: Ο κύβος ερρίφθη, εκλογή προέδρου μέσα στο Φθινόπωρο -Έλαβαν ηδη θέση οι μνηστήρες!

‘Πράσινο φως’ – όπως αναμενόταν και όπως ήδη έχει προαναγγείλει το Protionline.gr – για εκλογή, άμεσα, νέου προέδρου στο ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ έδωσε η Κεντρική Επιτροπή που συνεδρίασε σήμερα Κυριακή στην Αθήνα.

Ο πρόεδρος Νίκος Ανδρουλάκης πέταξε το… γάντι στους αμφισβητίες, άκουσε τις εισηγήσεις που δεχόταν για κίνηση-εκτόνωση της εσωκομματικής κρίσης μετά τις ευρωεκλογές και πέτυχε την αποδοχή μιας λύσης – συμβιβασμού μέσα στην Κ.Ε. για εκλογές για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ στις 6 Οκτωβρίου και δεύτερο γύρο -εφόσον χρειαστεί- στις 13 Οκτωβρίου.

Έχω ξεκαθαρίσει ότι Πρόεδρος υπό ομηρία δεν πρόκειται να γίνω από κανέναν. Είτε εντός, είτε εκτός ΠΑΣΟΚ. Η αυτονομία της πολιτικής από τα συμφέροντα είναι η πυξίδα της πολιτικής μου διαδρομής. Το έχω πληρώσει αλλά αυτό είναι αδιαπραγμάτευτο.

Γι’ αυτό λοιπόν οι μόνες σωστές λύσεις, είναι οι καθαρές λύσεις” τονίζει ο κ. Ανδρουλάκης, ανακοινώνοντας ότι οι υποψηφιότητες και οι πολιτικές θέσεις όλων θα παρουσιαστούν σε ανοιχτή Κεντρική Επιτροπή τρεις εβδομάδες πριν τον πρώτο γύρο των εκλογών. Τέλος κάλεσε τους αντιπάλους σε “ανοιχτό τηλεοπτικό διάλογο” και “ελεύθερο debate”.

Το γάντι σήκωσε πρώτος ο δήμαρχος Αθηναίων Χάρης Δούκας που επιθυμούσε εκλογές τον Νοέμβριο αλλά δέχθηκε τον συμβιβασμό.

Συντεταγμένα πρέπει να δώσουμε τη μάχη επανεκκίνησης και αναγέννησης του ΠΑΣΟΚ. Δεν αναζητούμε έναν Μεσσία. Ενώνουμε δυνάμεις για να νικήσουμε τη ΝΔ.

Δεν κρύβομαι, δεν φοβάμαι. Λέω αυτό που αισθάνομαι, μπαίνω μπροστά και ζητώ τη στήριξή σας. Θα νικήσουμε. Να είστε σίγουροι” αναφέρει ο κ. Δούκας.

Στην αφετηρία για την διεκδίκηση της προεδρίας αναμένεται να μπει και ο Παύλος Γερουλάνος.

Φέρουμε μερίδιο ευθύνης για την απενοχοποίηση, πλέον, του όρου ΠΑΣΟΚ στην ελληνική κοινωνία, μιας και ανάμεσα στα άλλα ήμασταν οι πρώτοι που υποστηρίξαμε δημοσίως την ανάγκη επιστροφής του ΠΑΣΟΚ στα μέσα της προηγούμενης δεκαετίας.

Το Κίνημα έχει ήδη χάσει πολύτιμο χώρο και χρόνο για την κοινωνική διεύρυνσή του. Εμείς φωνάζουμε και επιμένουμε εδώ και χρόνια για το ποια είναι η καλύτερη και πιο σοφή επιλογή για την ολική επαναφορά του ΠΑΣΟΚ στα πολιτικά πράγματα. Ας είμαστε αυτή τη φορά περισσότερο σοφοί/ες στις επιλογές μας” αναφέρει κείμενο – στήριξη της πιθανής υποψηφιότητας του κ. Γερουλάνου.

“Η πρόταση μου για εκλογές εντός του 2024 έγινε αποδεκτή απο τον πρόεδρο. Μια πρόταση που δίνει προοπτική στην παράταξη. Ενώνουμε δυνάμεις σχολιάζει ο πρώην βουλευτής Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, ένας εκ των πιθανών μνηστήρων της προεδρίας.


Διαβάστε περισσότερα:
· ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr