background img
banner
banner

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Ποιοι εκλέγονται στα νέα Συντονιστικά

ΠΟΛΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΜΕΛΗ ΣΤΙΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΜΕΛΩΝ – «ΕΠΙΤΥΧΗΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΑΝΑΣΥΝΤΑΞΗΣ» ΜΕΤΑ ΤΗ ΦΥΓΗ ΣΤΕΛΕΧΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ

«Αέρας ανανέωσης» στα Συντονιστικά του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αιγιαλείας με βάση τα αποτελέσματα που επικυρώθηκαν από την εκλογική επιτροπή η οποία συστήθηκε σε επίπεδο νομού και ανέλαβε το βάρος της διεξαγωγής των εσωκομματικών διαδικασιών για την εκλογή των τοπικών οργανώσεων μελών (Ο.Μ.) και της νέας Νομαρχιακής Επιτροπής Αχαΐας του κόμματος.
Οι κάλπες στήθηκαν την Κυριακή που μας πέρασε και, ειδικά για την Αιγιάλεια, από τα κεντρικά γραφεία στην Κουμουνδούρου γίνεται λόγος για μια άψογη διαδικασία όπως εξελίχθηκε και στις τρεις οργανώσεις, σε Αίγιο, Διακοπτό και Ακράτα (Ανατ. Αιγιαλείας).

Τα περισσότερα από τα μέλη που κατέθεσαν υποψηφιότητα έχουν κάνει εγγραφή στο κόμμα μετά το καλοκαίρι και την εκλογή του Στέφανου Κασσελάκη στην προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Οι οργανώσεις σε Διακοπτό και Ακράτα αποτελούν τμήμα της εκ βάθρων ανασύστασης μετά την διπλή διάσπαση και τις αποχωρήσεις για τη Νέα Αριστερά. Πρώτευσαν σε ψήφους στο Αίγιο παλαιά στελέχη της τοπικής Ο.Μ. η οποία είχε τις μικρότερες απώλειες μετά την τελευταία διάσπαση.

Τα αποτελέσματα

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα, στο νέο Συντονιστικό της Ο.Μ. Αιγίου το οποίο είναι 11μελές εκλέγονται (κατά αλφαβητική σειρά) οι: Αναγνωστοπούλου Κάλη, ∆εληγεωργόπουλος Δημήτριος, Ιατροπούλου Μαρία, Ιωαννίδης Γιώργος, Κρίμη-Ποταμίτη Τζιουζέππα, Μουρίκης Άγγελος, Μουρίκης Ιερόθεος, Παπαγεωργίου Δημήτριος, Σπυρόπουλος Αναστάσιος, Τρακαδάς Κωνσταντίνος και Παναγιώτα Χριστοπούλου.

Στο νέο Συντονιστικό της Ο.Μ. Ανατολικής Αιγιαλείας που είναι 9μελές, εκλέγονται οι: Θεοδωρόπουλος Νεοκλής, Κρικέτος Αντώνης, Κωνσταντινόπουλος Νικόλαος, Μελής Παναγιώτης, Σακελλαρόπουλος Δημήτριος, Σουλελές Παναγιώτης, Σουλελές Χρήστος, Σταματίου Μαριρέν και Νικόλαος Τζαβαλής.

Στο νέο Συντονιστικό της Ο.Μ. στο Διακοπτό που είναι 7μελές εκλέγονται οι: Καραγιώργος Νικόλαος, Καραντώνης Χαράλαμπος, Μαντάκος Ιωάννης, Μιλιγδής Γεώργιος, Ξυνός Ιωάννης, Ξυνού Κων/να και Σταθούλια Τότα.

«Η εκλογική διαδικασία διεξήχθη χωρίς προβλήματα. Η μεγάλη συμμετοχή των μελών μας στέλνει μήνυμα ενότητας ενόψει των Ευρωεκλογών του Ιουνίου» αναφέρει εκ μέρους της νομαρχιακής εκλογικής επιτροπής το στέλεχος Κώστας Βουκελάτος, επισημαίνοντας ότι τις επόμενες ημέρες θα πραγματοποιηθεί η συγκρότηση σε σώμα της Ν.Ε. Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για να συγκροτηθεί σε σώμα και να εκλεγεί Συντονιστής, αναπληρωτής του Συντονιστή και Συντονιστική Επιτροπή. Θα εκλεγεί επίσης και Συντονιστής με αναπληρωτή και στις Ο.Μ.

Στη Νομαρχιακή από τις Ο.Μ. της Αιγιάλειας εκλέγονται οι Δεληγεωργόπουλος Δημήτριος, Ιατροπούλου Μαρία, Μουρίκης Ιερόθεος, Παπαγεωργίου Δημήτριος, Σταματίου Μαριρέν και Χριστοπούλου Παναγιώτα. Τα στελέχη αυτά που έχουν εκλεγεί και στις Ο.Μ. σε Αίγιο και Ακράτα θα πρέπει να επιλέξουν καθώς υπάρχει ασυμβίβαστο μεταξύ Νομαρχιακής και Συντονιστικών. Η αναπλήρωσή τους θα γίνει από τα αναπληρωματικά μέλη, σύντομα.

Ικανοποίηση για τη συμμετοχή

Μετά από επικοινωνία του Protionline.gr με τον Δημήτρη Δεληγεωργόπουλο, νέο μέλος του Συντονιστικού της Ο.Μ. Αιγίου μας αναφέρει ότι «η ανησυχία όλων όσων εντάχθηκαν πρόσφατα στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ήταν να μην απολεστεί λόγω εσωστρέφειας ο σφυγμός των νέων ανθρώπων που έχουν γραφτεί μέλη, με διάθεση προσφοράς στο κόμμα».

«Στην Αιγιάλεια η συμμετοχή κρίνεται ικανοποιητική, γεγονός που πρέπει να πιστωθεί και στα τοπικά στελέχη και υποψηφίους που κινητοποιήθηκαν για να πείσουν σχετικά με τις προθέσεις και τις προοπτικές μιας νέας προσπάθειας που ξεκινά. Το επόμενο διάστημα θα πρέπει να συζητήσουμε και για την ανασυγκρότηση του κόμματος, μέσα από μια περισσότερο εξωστρεφή δράση με άξονα την ψηφιοποίηση των διαδικασιών ώστε να αποκτήσουν τα νέα μέλη γνώμη και επαφή με το κόμμα, πέραν την φυσικής παρουσίας που μπορεί να είναι περιοριστική για κάποιους. Αποσκοπούμε να στεφθεί από επιτυχία η διαδικασίας ανάδειξης των υποψηφίων Ευρωβουλευτών, ηλεκτρονικά μέσα από την ψηφιακή πλατφόρμα που ήδη ‘τρέχει’ και, σταδιακά να τεθούν μόνιμες βάσεις ώστε να αποκτήσουμε μορφή οργανώσεων ανοικτών και συμμετοχικών» καταλήγει κ. Δεληγεργόπουλος.


Διαβάστε περισσότερα:
· · · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr