background img
banner
banner

Τον αναζητούσαν και αυτός… παρακολουθούσε τις έρευνες!

ΒΡΕΘΗΚΕ ΜΕΤΑ ΑΠΟ 20 ΩΡΕΣ, ΚΑΛΑ ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΤΟΥ Ο 27ΧΡΟΝΟΣ ΑΓΝΟΟΥΜΕΝΟΣ ΨΑΡΟΝΤΟΥΦΕΚΑΣ ΣΤΟ ΛΑΜΠΙΡΙ – ΟΔΗΓΗΘΗΚΕ ΓΙΑ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΕΙ ΜΕΓΑΛΟ ΧΡΗΜΑΤΙΚΟ ΠΡΟΣΤΙΜΟ

Σε μια πρωτοφανή περιπέτεια αναζήτησης ενέπλεξε τις Αρχές ο 27χρονος από τον Πάτρα ο οποίος εντοπίστηκε αργά το απόγευμα της Τρίτης 11 Ιουνίου στην παραλία στο Λαμπίρι να είναι καλά στην υγεία του, ενώ τον αναζητούσαν για πάνω από 20 ώρες, δυνάμεις του Λιμενικού που κινητοποιήθηκαν από Πάτρα και Αίγιο, αυτοδύτες και βατραχάνθρωποι των Ο.Υ.Κ., ελικόπτερο έρευνας και διάσωσης αλλά και ιδιώτες ψαράδες.

Ο 27χρονος Γ.Χ. είχε μεταβεί σε ακτή που είναι δίπλα από το Κτήμα Azur ενώ μαζί του ήταν και ένας φίλος του, επίσης Πατρινός. Λίγο μετά τα μεσάνυχτα ο φίλος του πήρε τηλέφωνο το Λιμεναρχείο Αιγίου καθώς ο 27χρονος δεν είχε βγει ακόμη από τη θάλασσα. Αμέσως δόθηκε σήμα και στο σημείο έσπευσαν πλωτά του Λιμενικού, από το Αίγιο και την Πάτρα. Ανάστατη ήταν οικογένεια του νεαρού στην Πάτρα, φίλοι αλλά και συνάδελφοι, καθώς δεν είχε δώσει σημεία ζωής σε κανέναν!

Οι Αρχές είχαν την εικασία ότι ο 27χρονος μπορεί να παρασύρθηκε και να χτύπησε κατά τη διάρκεια της κατάδυσης.

«Ο άνθρωπος φαίνεται ότι δεν έδινε ‘στίγμα’ επί 3,5 ώρες. Από τις 9.00 το βράδυ της Δευτέρας έως και τις 12.30 μετά τα μεσάνυκτα που δηλώθηκε αγνοούμενος.
Το Λιμενικό που ξεκίνησε την αναζήτηση, δεν είχε όλες τις πληροφορίες που έπρεπε για να αντιδράσει έγκαιρα και να κατατοπίσει δύτες που έσπευσαν εθελοντικά. Ψάρευε με μπουκάλες ή στην επιφάνεια; Ψάρευαν μαζί για να προστατέψει ο ένας τον άλλο ή ήσαν χώρια; Χωρίς αυτές τις απαντήσεις ήμασταν εξ αρχής» αναφέρει στο Protionline.gr αυτοδύτης που είχε εμπλοκή στην έρευνα.

Οι έρευνες για τον 27χρονο εντάθηκαν την Τρίτη με το πρώτο φως της ημέρας… Λίγο πριν το μεσημέρι το ελικόπτερο αποχώρησε και στην περιοχή έφτασαν άνδρες της ομάδας των υποβρυχίων καταδρομών (Ο.Υ.Κ.) από τη Σαλαμίνα με ειδικό εξοπλισμό για καταδύσεις σε μεγάλο βάθος.

Έψαχναν όλο τον Κορινθιακό

Καθ όλη τη διάρκεια της ημέρας λιμενικοί ‘χτένιζαν’ τη θάλασσα και την ακτή σε μεγάλο τμήμα του δυτικού Κορινθιακού κόλπου ενώ δύτες «σκάναραν» το βυθό στην ακτή σε βάθος έως και 25 μ.

Οι έρευνες απέβησαν άκαρπες αρχικά.

«Η περιοχή είναι καθαρή σχετικά και ένας αυτοδύτης μπορεί να έχει μια εικόνα έως και τα 40 μ. Εφόσον  δεν πήγαμε σε μεγαλύτερα βάθη, εικάζεται ότι μπορεί να συνέβη ένα ατύχημα επιφανείας. Με τα ρεύματα και τους δυτικούς ανέμους ο άνθρωπος αυτός θα μπορεί να έχει μεταφερθεί αρκετά μακριά, μέσα στονΚορινθιακό…» αναφέρει ο αυτοδύτης Χ.Κ

Τι ερευνά η Προανάκριση

Το Λιμενικό Τμήμα Αιγίου το οποίο κρατούσε όλη μέρα την Τρίτη 11 Ιουνίου, τον συνοδό του 27χρονου, έδινε εξ αρχής πληροφορίες με το… σταγονόμετρο. Πληροφορίες του Protionline.gr αναφέρουν ότι, στα πλαίσια της αρχικής Προανάκρισης σε εξέλιξη, το Λιμεναρχείο δεν είχε αποκλείσει και την πιθανότητα εγκληματικής ενέργειας! «Οι έρευνες θα συνεχίζονται καθ όλη τη διάρκεια της ημέρας με την ίδια ένταση και θα ενταθούν περεταίρω» ανέφερε νωρίς το απόγευμα στέλεχος του Λιμεναρχείου Αιγίου.

Βρέθηκε να πίνει μπύρες!

Γύρω στις 8.30 το απόγευμα της Τρίτης ο 27χρονος εμφανίστηκε στις αρχές, μέσα από το Κτήμα. Δήλωσε άγνοια για την αναζήτηση και δήλωσε ότι ήταν καλά στην υγεία του. Μεταφέρθηκε όμως στο Γ.Ν.Α.Α. για εξετάσεις. Αντιμετωπίζει επίσης μεγάλο χρηματικό πρόστιμο για την πρόκληση αυτής της άσκοπης, και αν προηγουμένου αναστάτωσης.


Διαβάστε περισσότερα:
· · · · · · · · · · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr