background img
banner
banner

Το Δημοτικό Σχολείο Αιγείρας πήγε Βαρκελώνη

Στα πλαίσια του ευρωπαϊκού προγράμματος Erasmus+ με τίτλο: “ Η Πρό(σ)κληση Ισχύει για Όλους: Χτίζοντας μια Φιλόξενη Σχολική Κοινότητα ” και κωδικό «2023-1-EL01-KA122-SCH-000120572», η ομάδα δέκα μαθητών της ΣΤ’ τάξης  και  τριών εκπαιδευτικών από το Δημοτικό Σχολείο Αιγείρας πραγματοποίησε κινητικότητα στη Βαρκελώνη, από την Κυριακή 12/5/2024 έως το Σάββατο 18/5/2024, η οποία τους χάρισε μια σημαντική εκπαιδευτική εμπειρία.

Κατά τη διάρκεια της κινητικότητας, οι μαθητές/τριες συμμετείχαν ενεργά στα εργαστήρια και τις δραστηριότητες του σχολείου υποδοχής (Escola La Caixa), αποκτώντας μια πολυδιάστατη πολιτιστική και εκπαιδευτική εμπειρία. Γνώρισαν καινοτόμες εκπαιδευτικές πρακτικές, ενισχύοντας τις γλωσσικές και επικοινωνιακές τους δεξιότητες. Επίσης, η συνάντησή τους με άλλους εκπαιδευτικούς και μαθητές του σχολείου υποδοχής άνοιξε ένα παράθυρο σε νέες, εμπνευσμένες παιδαγωγικές προσεγγίσεις.

Η φιλία, η συνεργασία, η αποδοχή, η δημιουργικότητα, η ομαδικότητα, η επικοινωνία, η αλληλοβοήθεια, η παραγωγή υλικού, η ανταλλαγή ιδεών και απόψεων και πολλά άλλα ακόμη ήταν ό,τι επιτεύχθηκε σε όλη αυτή τη διάρκεια. Εκπαιδευτικοί και μαθητές από διαφορετικές χώρες, με διαφορετική κουλτούρα, ηθών και εθίμων και γλώσσας κατάφεραν να ενωθούν και να αλληλεπιδράσουν μέσα από τρεις γλώσσες, αγγλικά-ισπανικά- ελληνικά, να κατανοήσουν ο ένας τον άλλο για να επαληθεύσουν τον τίτλο του προγράμματος ότι η διαφορετικότητα μας ενώνει κάτω από την ομπρέλα της Ευρώπης.

Εκτός των εκπαιδευτικών δράσεων, η ομάδα  επισκέφτηκε αξιόλογα μουσεία και ιστορικές και πολιτιστικές τοποθεσίες, εμβαθύνοντας στην πολυποίκιλη κληρονομιά της περιοχής. Αυτή η πολύπλευρη εμπειρία δεν αποτέλεσε μόνο μια πρόκληση για την γνωστική ενίσχυση των μαθητών, αλλά και ένα βήμα προς την ενδυνάμωση του αισθήματος της ευρωπαϊκής συνοχής και κοινής κληρονομιάς.

Μέσα από αυτό το ταξίδι, οι μαθητές μας έζησαν μια μοναδική εμπειρία, αντάλλαξαν απόψεις, δημιούργησαν φιλίες. Όλοι εμείς γίναμε πραγματικά μέλη της οικογένειας του Erasmus και αποκομίσαμε οφέλη, γνώσεις και εντυπώσεις που θα μας ακολουθούν όλη μας τη ζωή!


Διαβάστε περισσότερα:
· ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr