background img
banner
banner

Το Δημοτικό Σχολείο Τέμενης ολοκλήρωσε άλλο ένα ευρωπαϊκό ταξίδι στη γνώση με Erasmus+!

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΣΕ ΜΙΑ ΟΜΟΡΦΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΤΟ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ

Το πρόγραμμα Erasmus+ προσφέρει σημαντικές ευκαιρίες σε μαθητές και εκπαιδευτικούς για τη βελτίωση των γνώσεων και των δεξιοτήτων τους. Έτσι, στα πλαίσια του σχεδίου με τίτλο: «Let’s build social cohesion, inclusion and collaboration in and out of the classroom!», δόθηκε η δυνατότητα στους εκπαιδευτικούς του Δημοτικού Σχολείου Τέμενης Αλεξάνδρα Ε. Σουλάνη, Μαρία Μεταξά, Χριστίνα Κοκοτή, Ευάγγελο Ρίκο και Μαρία Κάντζαρη, να μεταβούν στη Γαλλία και την Ιταλία.

Συγκεκριμένα, α) στην Νιμ της Γαλλίας τον Ιούνιο του 2023 όπου για μία εβδομάδα παρατήρησαν τη διδακτική διαδικασία στο δημοτικό σχολείο Ecole Primaire Tour Magne και συνεργάστηκαν με εκπαιδευτικούς από τη Γαλλία, την Ισπανία, τη Φιλανδία και την Πολωνία. β) στην Μπολόνια της Ιταλίας τον περασμένο Νοέμβριο, όπου παρακολούθησαν ένα βιωματικό σεμινάριο για τα οφέλη της μάθησης, της συνεργασίας και της χαράς στην ύπαιθρο. γ) και τέλος, στη Φλωρεντία της Ιταλίας μόλις πριν από μία εβδομάδα, όπου εκπαιδεύτηκαν σε παιδαγωγικές μεθόδους που συμπεριλαμβάνουν μαθητές με ειδικές ανάγκες (κυρίως αυτισμό και διάσπαση προσοχής) και τους βοηθούν να ενταχθούν στην τάξη τους. Στη διάρκεια της συμμετοχής τους στις παραπάνω δράσεις, οι εκπαιδευτικοί επιμορφώθηκαν θεωρητικά, αλλά ασκήθηκαν και βιωματικά σε παιδαγωγικές πρακτικές, ώστε να βελτιώσουν την επικοινωνία με τους/τις μαθητές/τριές τους, να αναβαθμίσουν την ποιότητα της εργασίας τους, να καταστήσουν τελικά ελκυστικότερη και αποτελεσματικότερη τη διαδικασία μάθησης.

Παράλληλα, είχαν την ευκαιρία να μοιραστούν προβληματισμούς, εμπειρίες και ιδέες με συναδέλφους τους από άλλες ευρωπαϊκές χώρες που συμμετείχαν στα ίδια προγράμματα, ενώ τέλος, επισκέφθηκαν χώρους ιστορικού ενδιαφέροντος και πήραν μία γεύση από την καθημερινή ζωή των κατοίκων σε αυτές τις χώρες.

Διάχυση των γνώσεων που αποκόμισαν

Το πρόγραμμα ολοκληρώθηκε με τη διάχυση των γνώσεων και εμπειριών που αποκόμισαν οι εκπαιδευτικοί σε μια όμορφη εκδήλωση στο Πολιτιστικό Κέντρο Αιγίου «Αλέκος Μέγαρης». Εκτός από τις επιχειρήσεις «Αύρα» και «Αρτοποιείο Δούκας» που δρόσισαν και γλύκαναν τους καλεσμένους τους, εκ μέρους του σχολείου εκφράζονται ευχαριστίες και προς όλους όσοι τους τίμησαν με την παρουσία τους. Συγκεκριμένα, ευχαριστίες εκφράζονται προς τους εξής: τον Αντιδήμαρχο Παιδείας Δ. Αιγιαλείας, Δημήτρη Ελευθεριώτη, καθώς και την Πρόεδρο του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αιγιαλείας, Αθηνά Σκανδάμη.

Τον Πρόεδρο της Κοινότητας Τέμενης, Τριαντάφυλλο Λουκόπουλο και τον Πρόεδρο του Πολιτιστικού Συλλόγου Τέμενης, Αλέξη Σωτηρόπουλο. Τους γονείς – μέλη του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Δ.Σ. Τέμενης που πάντα στηρίζουν το σχολείο, φίλους, συγγενείς, αλλά και όσους «άγγιξε» η προσπάθειά τους, καθώς και όλους τους εκλεκτούς εκπαιδευτικούς που παρευρέθησαν!

΄΄Στόχος μας είναι πάντοτε η αξιοποίηση των δυνατοτήτων που δίνει το πρόγραμμα Erasmus+ για την καλύτερη δυνατή ανταπόκριση των εκπαιδευτικών στις εκπαιδευτικές ανάγκες που διαρκώς προκύπτουν, καθώς και για την καλύτερη δυνατή προετοιμασία των μαθητών/τριών μας ώστε να δράσουν, να συμβιώσουν και να συνεργαστούν με συνομηλίκους τους ως υπεύθυνοι πολίτες της Ευρώπης και του κόσμου!΄΄, αναφέρεται σε δελτίο Τύπου.


Διαβάστε περισσότερα:
·
Κατηγορίες Άρθρου
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr