background img
banner
banner

«Ψέμα στο ψέμα» και… υπόσχεση για πολύ γέλιο!

ΘΕΑΤΡΙΚΟ ΔΙΗΜΕΡΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΚΑΜΑΡΩΝ «ΑΠΟΛΛΩΝ»

Το θεατρικό τμήμα του Προοδευτικού Συλλόγου Καμαρών «Απόλλων» έρχεται και φέτος να μας εκπλήξει και να μας εντυπωσιάσει, ανεβάζοντας το θεατρικό έργο «Ψέμα στο ψέμα», του Άντονι Νίλσον, σε σκηνοθεσία Κώστα Κλάγκου. Η παράσταση ανεβαίνει το Σάββατο 22 και την Κυριακή 23 Ιουνίου στην αίθουσα του «Απόλλωνα» στις Καμάρες και αναμένεται με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον!

Μία «μαγιά» οκτώ ατόμων – μελών της ομάδας, υπόσχονται ότι θα μας… παρασύρουν στην ιστορία και θα μας μοιράσουν στιγμές γέλιου. Ο σκηνοθέτης της παράστασης Κώστας Κλάγκος αναφέρει για την παράσταση: ΄΄Τι θα συμβεί όταν δύο αστυνομικοί «ξεφτέρια» της βρετανικής αστυνομίας, παραμονή Χριστουγέννων, είναι υποχρεωμένοι να ανακοινώσουν σε ένα ηλικιωμένο ζευγάρι τον θάνατο της κόρης τους και όταν μάλιστα οι ίδιοι λόγω της καλοσύνης τους, δεν αντέχουν να γίνουν αγγελιοφόροι άσχημων ειδήσεων; Ένα «καλοχτενισμένο» εγγλέζικό έργο του Άντονι Νίλσον, γραμμένο το 2002, με μία πολύ ανθρώπινη και τραγική βάση, που εξελίσσεται σε μία ευρηματική ανατρεπτική ξεκαρδιστική μαύρη κωμωδία, με φαρσικές καταστάσεις και σουρεαλιστική διάσταση΄΄.

Όπως εξηγεί ο κ. Κλάγκος, ΄΄το έργο στηρίζεται στις απανωτές παρεξηγήσεις που προκύπτουν ανάμεσα στους χαρακτήρες οι οποίες δημιουργούν μια σειρά από παράλληλους κόσμους και κάθε φορά δίνουν ώθηση στην υπόθεση μέσα από έναν καταιγισμό ψεμάτων και γέλιου, που εξυπηρετούν καλύτερα τον στόχο του συγγραφέα΄΄.

Μία προσπάθεια έξι μηνών…

΄΄Η σκηνοθετική καθοδήγηση προσπάθησε να προσεγγίσει το έργο, στηριγμένη στη βασική αρχή πως η κωμωδία είναι ένα πολύ σοβαρό θεατρικό είδος που μόνο όταν παιχτεί σοβαρά, χωρίς αυτοϋπονομεύσεις, αυτοσχόλια και ξεχειλώματα σε δήθεν κωμικές ακρότητες, μπορεί να αποδώσει. Προσπάθησε να περάσει στους ερασιτέχνες φίλους -συνεργάτες του θεατρικού τμήματος του Πολιτιστικού Συλλόγου «Απόλλων» Καμαρών, το μήνυμα να παίζουν με μέτρο, αίσθηση του σκηνικού χρόνου, σωστό πλασάρισμα της ατάκας και της παύσεις. Οι φίλοι -συνεργάτες προσπάθησαν πολύ για έξι περίπου μήνες. Η προσπάθειά τους όλων, πάνω και κάτω, μπροστά και πίσω, μέσα και έξω από τη σκηνή, στηριγμένη στο πείσμα, το μεράκι, τη φαντασία τους, τη σύμπνοια και τη συνεργασία τους, θα χρωματίσει ανάλογα την παράσταση που θα παρακολουθήσετε΄΄, προσθέτει ο σκηνοθέτης.

Οι συντελεστές: Στο έργο παίζουν: Αργύρης Μπαρμπούνης, Νίκος Δανέλλης, Αγγελική Παλαιολόγου, Ντίνα Τσαλπατούρου, Υβ Νεγκρίν, Σωτήρης Δημόπουλος, Αντωνία Κολλύρου, Ταξιαρχούλα Κροδογιάννη. Σκηνικά: Νίκος Πετράκης, Αντώνης Τσαλπατούρος, Βύρων Κλάγκος, Λαμπρινή Κλάγκου, Γιάννης Κόκλας, Μαρίνα Χρονοπούλου. Κοστούμια: Κατερίνα Λάγαρη.

Σύλλογος με πορεία εκατό χρόνων!

Να σημειωθεί πως ο Προοδευτικός Σύλλογος Καμαρών «Απόλλων» είναι ένας από τους πιο ιστορικούς συλλόγους της ευρύτερης περιοχής με έτος ίδρυσης το 1928. Λειτουργεί ανελλιπώς από τότε μέχρι σήμερα και έχει προσφέρει πολλά στην πολιτισμική αναβάθμιση της περιοχής. Είναι χαρακτηριστικό ότι το θεατρικό τμήμα δημιουργήθηκε το 1947 και από τότε ανέβασε πολλά θεατρικά έργα και παραστάσεις που δόθηκαν όχι μόνο στις Καμάρες αλλά και στην ευρύτερη περιοχή.

Το 1966 ξεκίνησε η κατασκευή της αίθουσας του Συλλόγου με χρήματα που μαζεύτηκαν από τις θεατρικές παραστάσεις από δωρεές μελών και διαφόρων φορέων. Τη δεκαετία του ‘70 και για πολλά χρόνια λειτούργησε στην αίθουσα του Συλλόγου, κινηματογράφος. Το 1999 αναδημιουργήθηκε το θεατρικό τμήμα του Συλλόγου το οποίο μέχρι σήμερα έχει παρουσιάσει με ξεχωριστή επιτυχία 30 έργα.

Κάλεσμα από τον πρόεδρο

΄΄Συνεχίζουμε την προσπάθεια μας να προσφέρουμε πολιτισμό. Η φετινή μας θεατρική παράσταση εκτιμώ ότι είναι αποτέλεσμα μίας συλλογικής προσπάθειας και είμαι βέβαιος ότι θα ικανοποιήσει τους θεατές της. Καλούμε όλους τους Αιγιαλείας να έρθουν στις Καμάρες να την παρακολουθήσουν΄΄, ανέφερε στο Protionline.gr ο πρόεδρος του Προοδευτικού Συλλόγου Αντώνης Τσαλπατούρος.


Διαβάστε περισσότερα:
· · · · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr