background img
banner
banner

Προβλήματα από τις υψηλές θερμοκρασίες

ΕΚΡΗΞΕΙΣ ΣΕ ΜΕΤΑΣΧΗΜΑΤΙΣΤΗ ΤΗΣ ΔΕΗ ΣΤΑ ΨΗΛΑ ΑΛΩΝΙΑΣΕ ΕΓΡΗΓΟΡΣΗ ΠΑΡΕΜΕΝΕ Η ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗ

«Καμίνι» θύμιζε σήμερα Τετάρτη 12 Ιουνίου η Αιγιάλεια με το θερμόμετρο να αγγίζει τους 39 βαθμούς Κελσίου και την ατμόσφαιρα, σε συνδυασμό με την αφρικανική σκόνη, να γίνεται αποπνικτική. Τα προβλήματα που προκλήθηκαν είχαν να κάνουν κυρίως με τη βλάβη που προέκυψε σε μετασχηματιστή της ΔΕΗ στην πλατεία Υψηλών Αλωνίων, γεγονός που είχε ως αποτέλεσμα να σημειωθεί διακοπή στην ηλεκτροδότηση.

Οι διαχειριστές ηλεκτρικής ενέργειας βρίσκονται σε αυξημένη εγρήγορση ούτως ή άλλως, αυτές τις μέρες, καθώς την Πέμπτη αναμένεται να κλιμακωθεί η ζήτηση για ηλεκτρική ενέργεια λόγω του πρώιμου καύσωνα και των υψηλών θερμοκρασιών. Ο υδράργυρος οδηγεί στο φουλ τη χρήση των κλιματιστικών με τους τεχνικούς και τα συνεργεία να βρίσκονται σε κατάσταση συναγερμού, προκειμένου να διαχειριστούν βλάβες θερμικών μονάδων ή υπερθέρμανσης μετασχηματιστών ή απρόοπτων γεγονότων (π.χ. πυρκαγιών) που θα έθεταν σε δοκιμασία το ηλεκτρικό σύστημα.

Κάπως έτσι καταβλήθηκε κάθε δυνατή προσπάθεια από τον ΔΕΔΔΗΕ να αντιμετωπιστεί η βλάβη στο πάνω μέρος των Υψηλών Αλωνίων η οποία μάλιστα είχε ως αποτέλεσμα να ξεσπάσει και φωτιά, μετά από εκρήξεις στον μετασχηματιστή της ΔΕΗ. Η Πυροσβεστική Υπηρεσία Αιγίου αντέδρασε άμεσα και πρόλαβε την εξάπλωση της φωτιάς.

Αύξηση περιπολιών

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία Αιγίου παραμένει σε επιφυλακή καθώς πολύ υψηλές θερμοκρασίες και άνεμος αποτελούν «εκρηκτικό κοκτέιλ». Ο διοικητής της Π.Υ. Αιγίου Παναγιώτης Πετρόπουλος, ερωτηθείς από το Protionline.gr, ανέφερε: ΄΄Είμαστε στο επίπεδο επιφυλακής 3 και βρισκόμαστε σε πλήρη εγρήγορση, καθώς οι συνθήκες είναι δύσκολες. Πρέπει όλοι, να είμαστε πολύ προσεκτικοί. Έχουν παρθεί περαιτέρω μέτρα και οι περιπολίες έχουν αυξηθεί κατά πολύ σε όλο το φάσμα της Αιγιάλειας. Επιπλέον έχουμε την πολύτιμη συνδρομή των εθελοντικών ομάδων της περιοχής μας, που αποτελούν για εμάς μία μεγάλη βοήθεια. Οι εποχικοί υπάλληλοι είναι στις θέσεις τους και θεωρώ ότι όλα θα πάνε καλά. Ο συντονισμός που έχει γίνει είναι άψογος και είμαστε απολύτως έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε κάθε ενδεχόμενο που θα προκύψει, σε οποιαδήποτε περιοχή΄΄.

Οι ιδιαιτέρως υψηλές θερμοκρασίες από το μεσημέρι και μετά πάντως είχαν ως αποτέλεσμα να ερημώσουν ως και οι κεντρικοί δρόμοι και οι υπηρεσίες του Αιγίου με τους ηλικιωμένους κυρίως να ακούν και να συμμορφώνονται με τις συστάσεις της Πολιτικής Προστασίας, παραμένοντας στο σπίτι.

Η σημερινή ημέρα αναμένεται εξίσου δύσκολη καθώς ειδικά για τις μεσημβρινές ώρες, η θερμοκρασία στο Αίγιο προβλέπεται να αγγίξει τους 39 βαθμούς, ενώ από την Παρασκευή προβλέπεται σταδιακή πτώση της θερμοκρασίας.


Διαβάστε περισσότερα:
· · · · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr