background img
banner
banner

Γνώμη μπορούν να έχουν όλοι! Γνώση για να έχουν γνώμη έχουν;

Από την πολιτική στον οπορτουνισμό λίγος δρόμος υπάρχει

-Του Ηλία Ασπρούκου Περιβαλλοντολόγου-

Είναι κάποιες στιγμές που νιώθω μεγάλη νοσταλγία για το παλιό έρμο Αίγιο. Το λέω έρμο γιατί πράγματι έχει ερημώσει τώρα πια. Άδειασε από κόσμο νεαρό, βλέπετε μια σχολή υπήρχε έκλεισε και αυτή όσο και αν θέλουν να βγάλουν κακό τον πρύτανη που σημειωτέον επανεξελέγη, δεν γίνεται καθώς οι ευθύνες που βαραίνουν την Δημοτική αρχή, τους Βουλευτές και την τότε Υπουργό Παιδείας δεν είναι και λίγες για την ερημοποίηση του τόπου.

Αλλάζω θέμα και έρχομαι σε αυτό που μας αφορά όλους. Στην ανάγκη μου να αφουγκραστώ λίγο τον τόπο που αγαπώ, που γεννήθηκα, μεγάλωσα και έκανα τα πρώτα βήματά μου, τηλεφωνώ σε κάποιον φίλο μου έμπορο που κινείται μονίμως στο κέντρο του Αιγίου. Αφού με ενημέρωσε για την κάμψη της αγοράς, αφού μου είπε για τα έργα που πηγαίνουν με μορφή χελώνας, αφού μιλήσαμε αρκετές ώρες για την πόλη που βουλιάζει. Φτάσαμε και στο κυρίως θέμα.

Ξέρεις… μου λέει, Τι; Του απαντώ, να… η δημοτική αρχή έχει σκοπό να καταργήσει τα αυτοκίνητα στο κέντρο της πόλης. -Ορίστε;;;… έπεσε αυτή η είδηση σαν βόμβα. Τι λες; Δεν μπορούσα να συνειδητοποιήσω αυτό που άκουγα και κυρίως να το σχηματοποιήσω. Τώρα αν κάποιος δεν μπορεί να κινηθεί παίρνει το αυτοκίνητό του κατεβαίνει στο κέντρο μπαίνει σε δύο μαγαζιά, κάνει γρήγορα τα ψώνια του και επιστρέφει στην οικεία του. Τότε τι θα κάνει; … Θα διασχίζει τρία ή και παραπάνω χιλιόμετρα σαν σαλιγκάρι προκειμένου να μπει στο κέντρο και να κάνει τις δουλειές του;… Τα ψώνια οι σακούλες με τα εμπορεύματα πως θα μεταφέρονται;

Πάνε να πεζοδρομήσουν όλο το κέντρο του Αιγίου χωρίς να λαμβάνουν υπόψιν τους τον παράγοντα άνθρωπο, πολίτη, δημότη. Ε, γι’ αυτό είναι άξιοι συγχαρητηρίων και μόνο που το σκέφτηκαν… Αλλά και πάλι γιατί να μην το σκεφτούν… Πόσοι από αυτούς που διαμαρτύρονται για την δημοτική αρχή δεν έβαλαν το χεράκι τους και την ψήφισαν; Η απάντηση αρκετοί για να την εκλέξουν και τώρα διαμαρτύρονται… Δεν θα πω το γνωστό που μου είπε κάποιος κακεντρεχής όταν του διηγήθηκα τα παθήματα των Αιγιωτών εμπόρων «Ε, αφού τον ψήφισαν καλά να πάθουν» μακριά από εμένα οι αφοριστικές φανφάρες. Θα πω όμως το εξής. Θα έπρεπε η δημοτική αρχή πριν προχωρήσει σε οποιαδήποτε δραστηριότητα να καλέσει τους δημότες και τους εμπόρους με σκοπό να ανοίξει έναν γόνιμο και εποικοδομητικό διάλογο. Να ζυγίσει βρε αδελφέ επιτέλους τα υπέρ και τα κατά της ενέργειας αυτής και να επιλέξει το καλύτερο για την πόλη και τον εμπορικό κόσμο.
Δεν μπορεί, ο εμπορικός κόσμος να υποφέρει, οι δημότες να αγανακτούν και ο Δήμος Αιγιαλείας να αποφασίζει και να διατάσσει με το έτσι θέλω, την ολική ουσιαστικά πεζοδρόμηση του κέντρου, ταλαιπωρώντας σε όλα τα επίπεδα τους πάντες.

Αλήθεια, αντί να ασχοληθούν όλοι αυτοί οι νοματαίοι με την πεζοδρόμηση του κέντρου, γιατί δεν κοιτάνε να φτιάξουν τους δρόμους στα χωριά, όπου διπλή λωρίδα δεν υπάρχει, η άσφαλτος έχει φθαρεί, και οι δρόμοι έχουν γίνει για να περνούν πρόβατα και κατσίκια και όχι άνθρωποι.

Θα μου πεις ψιλά γράμματα κύριε Ασπρούκο, αμ η ουσία της ζωής στα ψηλά γράμματα κρύβεται.

Και μιας και τελείωσαν οι ευρωεκλογές θα προσπαθήσω να κάνω μερικές σύντομες διαπιστώσεις: Την αμφισβήτηση του κ. Ανδρουλάκη από το κόμμα του την είχα προβλέψει εδώ και αρκετούς μήνες αλλά και πρόσφατα με πρώτο υποψήφιο των νυν Δήμαρχο Αθήνας Χάρη Δούκα. Δυστυχώς τα παπούτσια του 13% στένεψαν πια και μοιραία ο «ανύπαρκτος» έπιασε ταβάνι. Οδε έτερος κ. Κασσελάκης είναι πλέον σαφές ότι εστάλη στην Ελλάδα για να διαλύσει τον Σύριζα, πιστεύει δε ότι με το εξευτελιστικό ποσοστό που πήρε θα χτυπήσει τον Μητσοτάκη. Κούνια που τον κούναγε, όλοι οι σοβαροί άνθρωποι γελούν μαζί τους, τολμώ δε να πω ότι ήταν μία ευκαιρία να βρούμε που κατοικοβιούν στην Ελλάδα οι περισσότεροι ομοϊδεάτες ομοφυλόφιλοι. Σε ότι αφορά άτομα που διάκεινται σήμερα φιλικά στον Πούτιν με τις εικόνες, τις αλοιφές και τις μπούρδες έχω να παρατηρήσω-Χαράς το κουράγιο αυτών που τον ψηφίζουν.

Και τώρα ήλθε η ώρα του πρωθυπουργού Μητσοτάκη να του πω ότι έχασε ένα μεγάλο ποσοστό της παράταξής του από άτομα που ήσαν δυσαρεστημένα (ομοφυλοφιλία – Σχολές στην Πάτρα – ακρίβεια κτλ) και τώρα ήρθε η ώρα να περάσει από το ταμείο που δεν συγχωρεί τα λάθη. Είδα βέβαια στον πρόσφατο ανασχηματισμό ότι άτομα από την περιοχή μας έφυγαν από την Κυβέρνηση που πρωτοστάτησαν για να πάνε οι σχολές στην Πάτρα και άλλοι μετακόμισαν κακώς σε άλλο Υπουργείο. Φαίνεται πως το δόντι είναι ισχυρότερο της αξίας!!! με πρώτη και καλύτερη την π. Υπουργό Παιδείας. Ο Μητσοτάκης γελάει πάντως από ψηλά όσο βλέπει τον Κασσελάκη στα πράγματα γιατί έτσι θα κυβερνάει για πολλά χρόνια.

Παλαιότερα είχα προτείνει ο Δήμαρχος να διατηρεί αρχείο των κακοπληρωτών που θα ήταν εύκολο να εντοπιστούν. Ιδίως σε ό,τι αφορά τις ενοικιάσεις σπιτιών. Ξέρω θα μου απαντήσει βάζοντας μπροστά τα προσωπικά δεδομένα. Περιμένω όμως συγκεκριμένη απάντηση και όχι νομικίστικες διατυπώσεις. Εκτός εάν θεωρεί όλους αυτούς φιλικά προσκείμενους στην παράταξή του. Τέλος σας θέτω δύο ερωτήματα για να προβληματιστείτε. Εάν ο Σύριζα είχε ένα νέο άνθρωπο (χωρίς σύντροφο) και σοβαρό στο τιμόνι, δεν θα τσίμπαγε μερικές μονάδες παραπάνω; Το δεύτερο ερώτημα αφορά τον Ανδρουλάκη και ρωτάμε αφού δεν μπόρεσε να προσπεράσει τον Κασσελάκη πώς θα νικήσει τον Μητσοτάκη; Οι απαντήσεις είναι δικές σας παρόλα αυτά εύχομαι οι ευρωβουλευτές μας στην Ευρώπη να είναι πρωταγωνιστές με ισχυρή παρουσία και όχι περιπατητές.


Διαβάστε περισσότερα:
Κατηγορίες Άρθρου
ΑΠΟΨΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr