background img
banner
banner

Μία εικόνα χίλιες λέξεις

-Του Ηλία Ασπρούκου Περιβαλλοντολόγου-

Αχ αυτό το κινητό σε τι μπελά με έχει βάλει;  Δεν ξέρω πόσοι από εσάς κοιμάστε με το κινητό ανοιχτό αλλά εγώ το συνηθίζω.. έτσι λοιπόν το απογευματάκι (καθότι συνταξιούχος το απόγευμα απολαμβάνω την μεσημεριανή σιέστα) ακούω την ειδοποίηση. Ανοίγω και βλέπω τρεις από τους πέντε που άλωσαν το κάστρο της Αχαΐας.

Φαρμάκης, Καλογερόπουλος και Αλεξόπουλος σε ρομαντικό ενσταντανέ στην παραλία. Η αλήθεια είναι πως θύμιζαν κάτι από παλιά καλή ελληνική ταινία. Βέβαια από την φωτογραφία έλειπαν ακόμα δύο Δήμαρχοι αλλά δεν βαριέσαι οι βασικοί μάγειρες ήταν εκεί. Τώρα οι αναπληρωματικοί μπαίνουν στην συνέχεια του παιχνιδιού.

Σαν εικόνα θα πει κανείς πως ήταν υπέροχη… Θα ακουστούν πολλά επιφωνήματα που θα επικροτήσουν όλη αυτή την εικόνα… Αλλά θα βρεθούν και μερικοί κακοπροαίρετοι, βρε παιδί μου που θα βάλουν κάτω τα κουκιά, θα τα μετρήσουν και θα δουν πως λείπουν τα έρμα. Την ώρα που ο Χρήστος Γούτος έδινε τον δικό του αγώνα για εκλογή στην Αιγιάλεια, ένας πρώην βουλευτής, ένας νυν βουλευτής και ένας ποντικός τον ροκάνιζαν για τα καλά.

Τα πεπραγμένα το λένε, δούλευαν με ένα σκοπό να βγει και πάλι ο Καλογερόπουλος, όχι γιατί ο Γούτος ήταν κακός, αλλά γιατί ο Καλογερόπουλος ήταν ένας άνθρωπος με τον οποίο είχαν ήδη δρομολογήσει μία σειρά από έργα. Είχαν σχεδιάσει και καταστρώσει πλάνα. Ήταν ο άνθρωπος εκείνος που κατάφερνε να τους λύνει τα χέρια σε πολλαπλά επίπεδα.  

Κακά τα ψέματα ο Καλογερόπουλος έχει την δυνατότητα να ελίσσεται, να κάνει συμμαχίες και κυρίως να δημιουργεί πρόσφορο έδαφος ώστε να αναπτύσσονται οι  συστρατεύσεις  από εκεί που δεν το περιμένει κανείς. Όμως ο περίγυρός του θα πρέπει να ξέρει ότι είναι ο άνθρωπος που δεν εμπιστεύεται ούτε… την σκέψη του.

Μετά από λίγο κατάλαβα και τον λόγο για τον οποίο φιγουράρισε η φωτογραφία αυτή Φαρμάκη, Καλογερόπουλου και Αλεξόπουλου.

Ο Φαρμάκης κατ΄ αρχάς είχε και θα έχει για ακόμα πέντε χρόνια μαζί τους συνεργασία, ο μεν Καλογερόπουλος πάει για πρόεδρος της ΠΕΔ, ο δε Αλεξόπουλος παραμένει επικεφαλής στον ΣΥ.ΔΙ.Σ.Α. παρότι εξελέγην Δήμαρχος Δυτικής Αχαΐας. Με λίγα λόγια τόσο ο Καλογερόπουλος όσο και οι Φαρμάκης, Αλεξόπουλος έχουν καταφέρει να χτίσουν μία συμπαγή ομάδα η οποία εργάζεται.

Τώρα εκείνο που περιμένουμε όλοι με αγωνία να δούμε είναι τα αποτελέσματα των εργασιών τους και κυρίως τι αντίκτυπο θα έχουν στην ευρύτερη κοινωνία. Γιατί καλό το επικοινωνιακό παιχνίδι αλλά ο κόσμος από ένα σημείο και έπειτα θα θέλει να δει την καθημερινότητα του να αλλάζει…

Η τοπική αυτοδιοίκηση πρώτου και δευτέρου βαθμού έχουν την δυνατότητα και μπορούν να το πετύχουν φτάνει να εργάζονται μεθοδικά και επί της ουσίας. Γιατί καλά τα διαφημιστικά τρικ αλλά χωρίς ουσία το καράβι γέρνει.

Πέντε χρόνια ακόμα και τότε όλοι και όλα θα κριθούν…. Μέχρι τότε, ας απολαμβάνουμε τις ακρογιαλιές και τα δειλινά της Αιγιάλειας.


Διαβάστε περισσότερα:
Κατηγορίες Άρθρου
ΑΠΟΨΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr