background img
banner
banner

Η Αιγείρα γιόρτασε τον προστάτη της και προσέλκυσε πλήθος κόσμου!

ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΖΕΙ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΠΑΡΑΛΙΑΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΔΙΑΒΡΩΘΕΙ

Τη μεγαλύτερη επισκεψιμότητα στο φετινό καλοκαίρι παρουσίασε η δημοτική κοινότητα Αιγείρας το Σαββατοκύριακο, αφενός γιατί σταδιακά «ανεβαίνει το θερμόμετρο» του καλοκαιριού και αφετέρου διότι γιόρτασε τον πολιούχο της Άγιο Παντελεήμονα, με πλήθος κόσμου να δίνει το «παρών». Όπως και να έχει, το ανατολικότερο σημείο του δήμου αποτελεί έναν όμορφο προορισμό που γίνεται πόλος έλξης για πολλούς.

Η θρησκευτική πανήγυρη του Ιερού Ναού Αγίου Παντελεήμονος, ήταν λαμπρή όπως αρμόζει στην περίσταση και τον τιμώμενο Άγιο – προστάτη της Αιγείρας. Το απόγευμα της Παρασκευής 26 Ιουλίου εψάλη Μέγας Εσπερινός μετά αρτοκλασίας όπου χοροστάτησε ο Αρχιμανδρίτης π. Χρυσόστομος Μυλωνάς που εκφώνησε και τον Θείο Λόγο. Ακολούθησε σε κλίμα κατάνυξης, η περιφορά των Ιερών Εικόνων του Αγίου Παντελεήμονος και της Αγίας Παρασκευής, με τη συνοδεία της Φιλαρμονικής Αιγείρας «Ιωάννης Κοκονέτσης». Στη λιτάνευση συμμετείχε ενεργά και η εθελοντική ομάδα Αχαιός Ε.Ο.Π.Π., τα μέλη της οποίας κράτησαν τις Ιερές Εικόνες.

Παρουσία του υφυπουργού κι άλλων επισήμων

Το «παρών» έδωσαν στις λατρευτικές εκδηλώσεις ο υφυπουργός Πολιτισμού Ιάσονας Φωτήλας, ο δήμαρχος Αιγιαλείας Δημήτρης Καλογερόπουλος, ο αντιδήμαρχος Δημήτρης Ελευθεριώτης, ο πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Ανδρέας Οικονόμου, ο αντιπρόεδρος της ΔΕΥΑΑ Γιώργος Ντίνος, ο δημοτικός σύμβουλος Γιώργος Γιοβάς, ο σύμβουλος της κοινότητας Αιγίου Σωκράτης Μαυρίδης και βέβαια ο πρόεδρος της κοινότητας Αιγείρας Ηλίας Σταθακόπουλος, πρόεδροι γειτονικών κοινοτήτων κ.ά.

Κατά την κυριώνυμο ημέρα, δηλαδή το Σάββατο 27 Ιουλίου το πρωί, εψάλη Όρθρος και εν συνεχεία η Πανηγυρική Θεία Λειτουργία, χοροστατούντος του Αρχιμανδρίτου π. Χρυσοστόμου Μυλωνά ενώ τον Θείο Λόγο κήρυξε ο προϊστάμενος του Μητροπολιτικού Ναού Φανερωμένης Αιγίου, π. Αθανάσιος Λιακόπουλος. Ακολούθησε παράθεση δείπνου στο ενοριακό κέντρο του ναού, από το εκκλησιαστικό συμβούλιο, εκεί όπου όλοι ευχήθηκαν ο Άγιος να προστατεύει την Αιγείρα και όλο τον κόσμο. Το απόγευμα της ίδιας ημέρας εψάλησαν Εσπερινός και Παράκληση του Αγίου Παντελεήμονος.

Περιμένουν διακαώς τον Αύγουστο

΄΄Ήταν ένα λαμπρό τριήμερο για την κοινότητά μας που φιλοξένησε πολύ κόσμο΄΄, επισήμανε στο Protionline.gr, ερωτηθείς σχετικά, ο πρόεδρος της κοινότητας κ. Σταθακόπουλος. Αναφορικά με την εικόνα που παρουσιάζει η Αιγείρα, ο πρόεδρος είπε πως σε γενικές γραμμές βρίσκεται σε πολύ καλό επίπεδο, πλην όμως αναφέρθηκε στο σοβαρό πρόβλημα της παραλίας που έχει διαβρωθεί, με αποτέλεσμα να μην συγκεντρώνει τον κόσμο που είχε τα παλιά χρόνια. ΄΄Η κατάσταση της παραλίας μας εξαιτίας της διάβρωσης είναι το σοβαρότερο πρόβλημα και αποτελεί πλήγμα για την κοινότητά μας. Πρέπει να γίνει κάτι άμεσα΄΄, επισήμανε.

Επαγγελματίες της περιοχής πάντως, παρατηρούν ότι γενικότερα η επισκεψιμότητα στην Ανατολική Αιγιάλεια δεν έχει φτάσει στην κορύφωσή της, αναμένοντας διακαώς τον Αύγουστο. Όπως τονίζουν, τα Σαββατοκύριακα παρατηρείται το αδιαχώρητο στα παραλιακά καταστήματα και σε κάθε σημείο όμως τις υπόλοιπες ημέρες η κίνηση δεν έχει φτάσει ακόμη στα επιθυμητά επίπεδα.


Διαβάστε περισσότερα:
· · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr