background img
banner
banner

Με επιτυχία και συμμετοχές από την Αιγιάλεια η «20η διοργάνωση του OLYMPUS MARATHON 2024»

11 ΑΙΓΙΑΛΕΙΣ ΒΡΕΘΗΚΑΝ ΣΤΗΝ ΕΚΚΙΝΗΣΗ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΕ 1780 ΑΠΟ 33 ΧΩΡΕΣ ΣΤΟ ΤΡΙΗΜΕΡΟ ΤΩΝ ΑΓΩΝΩΝ

Το τριήμερο, Παρασκευή – Σάββατο – Κυριακή, 28-30 Ιουνίου, πραγματοποιήθηκε με απόλυτη επιτυχία, η “20η επετειακή διοργάνωση του OLYMPUS MARATHON 2024” με πέντε διαφορετικούς αγώνες ορεινού τρεξίματος και κορυφαίο τον διεθνή αγώνα “OLYMPUS MARATHON”, με έντεκα συνολικά συμμετοχές από την Αιγιάλεια (εννέα ενήλικες και δύο παιδιά) στο τριήμερο των αγώνων.

Ο 20ος Olympus Marathon, πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 29 Ιουνίου και 600 αθλητές βρέθηκαν στην εκκίνηση στις 6:05, για να απολαύσουν μία συναρπαστική διαδρομή 44 km και 3.350 μ. θετικής υψομετρικής διαφοράς! Ταυτόχρονα με τον Olympus Marathon, το Σάββατο 29 Ιουνίου, με 168 συμμετέχοντες και εκκίνηση στις 00:00 τα μεσάνυχτα, πραγματοποιήθηκε και ο “5ος Olympus Ultra” αγώνας υπεραπόστασης μήκους 71 km και θετικής υψομετρικής διαφοράς 5.550μ., με χρονικό όριο τερματισμού τις 22 ώρες.

Παράλληλα με τους δύο μεγάλους αγώνες της διοργάνωσης πραγματοποιήθηκαν την Παρασκευή το πρωί ο αγώνας του κάθετου χιλιομέτρου “Olympus Vertical”, μήκους 4,25 km και 1.000 μέτρων θετικής υψομετρικής διαφοράς, ενώ το απόγευμα οι Παιδικοί Αγώνες και ο αγώνας Special Race για τα ΑμεΑ.

Η διοργάνωση ολοκληρώθηκε την Κυριακή με τους αγώνες “Κόψη των Αετών”, μήκους 12,50km και θετικής υψομετρικής διαφοράς 450 μ. και “Melindra Trail”, μήκους 5km.
Συνολικά σε όλους τους αγώνες της τριήμερης διοργάνωσης συμμετείχαν περισσότεροι από 1.780 μικροί και μεγάλοι αθλητές από 33 χώρες και για την υγειονομική-διασωστική κάλυψη απαιτήθηκαν εκατόν πέντε (105) Εθελοντές Σαμαρείτες-Διασώστες.

Με Κέντρο Επικοινωνιών και Υγειονομικό Σταθμό στον τερματισμό του αγώνα, 18 υγειονομικές ομάδες κατανεμημένες μέχρι το ψηλότερο σημείο των αγώνων (υψόμετρο 2.911 μ.), τρεις (3) ενδιάμεσους υγειονομικούς σταθμούς Α΄ Βοηθειών και δύο (2) Σταθμούς Επικοινωνιών Ρ/Τ, το Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών, Διασωστών και Ναυαγοσωστών του Περιφερειακού Τμήματος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Κατερίνης, με τη συνδρομή Εθελοντών Σαμαρειτών-Διασωστών των Περιφερειακών Τμημάτων Ξάνθης, Σερρών, Κιλκίς, Θεσσαλονίκης, Ιωαννίνων και σε απόλυτη συνεργασία με τους Ιατρούς του αγώνα Τσαρδάκη Νικόλαο, Κουντούρη Ισμήνη, Χατζήνα Δημήτριο, Γιώτα Αμύντα, Ναχόπουλο Παναγιώτη, έφερε εις πέρας την Υγειονομική- Διασωστική κάλυψη της διοργάνωσης. Λόγω του μεγάλου αριθμού συμμετεχόντων και των απαιτήσεων των αγώνων, υπήρξαν εκατοντάδες περιστατικά που χρειάστηκαν την επέμβαση του Ε.Ε.Σ. δύο εκ των οποίων διακομίστηκαν στο Κέντρο Υγείας Λιτοχώρου.

Καραπαναγιώτης – Γιαννίκος

“Προάγουμε τον αθλητισμό και την αθλητική ζωή”

Στις συμμετοχές από την Αιγιάλεια ξεχώρισαν ο Ιωάννης Καραπαναγιώτης, καθηγητής του KIK BOXING στο “BASEBOOTCAMP CLUB” του Βασίλη Γιαννίκου, το μέλος του γυμναστηρίου Δημήτρης Μπιναρδόπουλος και ο Στράτος Κακαβάνης.

Μπιναρδόπουλος

“Φιλοσοφία μας είναι πως, ως γυμναστήριο και έξω από τους τέσσερις τοίχους, πρεσβεύουμε, παράγουμε και προάγουμε τον αθλητισμό και την αθλητική ζωή συμμετέχοντας και σε αγωνιστικές δραστηριότητες όπως τα δρομικά αθλήματα το τρίαθλο και το ορεινό τρέξιμο” τονίζει μιλώντας στο Protionline.gr ο Βασίλης Γιαννίκος που προετοιμάζεται για μία μεγάλη πρόκληση τους επόμενους μήνες. Να συμμετάσχει για πρώτη φορά στον μεγαλύτερο αγώνα τριάθλου που περιλαμβάνει 3,8 χλμ κολύμπι, 185 χλμ ποδηλασία και 42 χλμ τρέξιμο! “Αποτελεί όνειρο ζωής για εμένα και αξίζει να αναφέρω ότι μόλις 50 Έλληνες έχουν καταφέρει να συμμετάσχουν μέχρι σήμερα”, προσθέτει.

Κακαβάνης

“Ήταν μια μοναδική εμπειρία που είχα την τύχη να ζήσω μαζί με την οικογένειά μου και φίλους!

“Το εντυπωσιακό ήταν οι εθελοντές, κάτοικοι Λιτοχώρου αλλά και άλλων περιοχών. Κάποιοι περπάτησαν αρκετά τη νύχτα ή από την προηγούμενη μέρα ώστε να βρεθούν στο σταθμό τροφοδοσίας τους για να βοηθήσουν! Στερήθηκαν το ΣΚ τους για να δίνουν λίγο νερό και φαγητό σε κάποιους “ξένους” προσφέροντας χαρά σε κάποιους “φιλοξενούμενούς” τους”, συμπληρώνει ο Στράτος Κακαβάνης.


Διαβάστε περισσότερα:
· · · · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr