background img
banner
banner

Παραχώρηση τεσσάρων αντλητικών συγκροτημάτων πυροπροστασίας

ΑΠΟ ΤΗ ΔΕΥΑ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ

Την προμήθεια τεσσάρων αντλητικών συγκροτημάτων πυροπροστασίας που, μαζί με τον απαραίτητο συνοδευτικό εξοπλισμό τους, θα παραχωρηθούν στη Διεύθυνση Περιβάλλοντος, Πρασίνου και Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Αιγιαλείας για την κάλυψη αναγκών πυροπροστασίας και δασοπυρόσβεσης, αποφάσισε ομόφωνα κατά την πρόσφατη συνεδρίασή του το Δ.Σ. της ΔΕΥΑ Αιγιαλείας, που συνεδρίασε υπό την προεδρία του δημάρχου Δημήτρη Καλογερόπουλου.

Στη σχετική εισήγησή του, ο αντιπρόεδρος Γιώργος Ντίνος τόνισε ότι τα τελευταία χρόνια κατά τις θερινές περιόδους, η περιοχή της Αιγιαλείας έχει πληχθεί από πυρκαγιές τόσο στα δυτικά (Ιούλιος 2021) όσο και στα ανατολικά (Ιούλιος 2023), πλήττοντας τόσο τις δασικές περιοχές όσο και τις εγκαταστάσεις της ΔΕΥΑ Αιγιαλείας, με αποτέλεσμα να επέρχονται δυσμενείς περιβαλλοντικές επιπτώσεις αλλά τεράστιες ζημίες στα δίκτυα, επιφέροντας οικονομική επιβάρυνση για τη ΔΕΥΑ για την αποκατάσταση και την επαναφορά των δικτύων σε πλήρη λειτουργία για την πλήρωση του ειδικού σκοπού της και την εξυπηρέτηση του δημοσίου συμφέροντος.

Ο νόμος ορίζει ότι επιτρέπονται παραχωρήσεις δημοτικών κινητών προς δημόσιους οργανισμούς και επιχειρήσεις κοινής ωφέλειας, με σκοπό την προαγωγή των τοπικών συμφερόντων ή την άμεση εξυπηρέτηση των κατοίκων της περιοχής. Εφόσον η πλειονότητα των εγκαταστάσεων της ΔΕΥΑ και των συστημάτων υδροληψίας βρίσκονται σε δασικές περιοχές, συνεπώς κρίνεται απαραίτητη και αναγκαία η προμήθεια και η παραχώρηση 4 τεμαχίων αντλητικών συγκροτημάτων πυροπροστασίας με τον απαραίτητο συνοδευτικό εξοπλισμό στον Δήμο Αιγιαλείας (Δ/νση Περιβάλλοντος, Πρασίνου και Πολιτικής Προστασίας), για την κάλυψη των αναγκών πυροπροστασίας και δασοπυρόσβεσης του Δήμου Αιγιαλείας.

Για αμεσότητα στη λειτουργικότητα κάνει λόγο ο δήμαρχος

Ο πρόεδρος του Δ.Σ. της ΔΕΥΑ Αιγιαλείας Δημήτρης Καλογερόπουλος, σε δηλώσεις του αναφέρει σχετικά: «Είναι χρέος μας να λειτουργούμε ως ΔΕΥΑ με άμεσο και ουσιαστικό τρόπο και όχι με ευχολόγια, στην καθημερινή προσπάθεια διασφάλισης των καλύτερων υπηρεσιών προς τους δημότες. Έτσι, προχωρούμε σε αυτή την παραχώρηση που ενισχύει το έργο της πυροπροστασίας στον Δήμο μας, εν μέσω μιας δύσκολης αντιπυρικής περιόδου και με γνώμονα την πρόληψη, που πάντοτε είναι καλύτερη από την αποκατάσταση».


Διαβάστε περισσότερα:
· ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr