background img
banner
banner

Σταθερά διατηρούνται τα περίπτερα, «στενάζουν» όμως από πτώση τζίρων

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΣΤΕΝΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΚΛΕΙΣΤΟΣ ΔΡΟΜΟΣ ΜΕΙΩΣΑΝ ΑΙΣΘΗΤΑ ΤΗΝ ΚΙΝΗΣΗ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ

Άμυνα στις… αντιξοότητες και τα νέα κοινωνικά και οικονομικά δεδομένα κρατούν τα εναπομείναντα περίπτερα της περιοχής, που αναμένουν τους επισκέπτες της Αιγιάλειας ώστε να δουν αύξηση των υποτονικών τζίρων τους. Τα δε περίπτερα που δραστηριοποιούνται στο κέντρο, καταγράφουν σημαντική μείωση της κίνησης γεγονός που αποδίδουν στο κλείσιμο της οδού Κλ. Οικονόμου λόγω των εργασιών στην Τρίγωνη Πλατεία.

Τα περίπτερα που λειτουργούν στον δήμο Αιγιαλείας… επιμένουν καθώς φαίνεται πως έχει μπει φραγή στα αλλεπάλληλα λουκέτα που παρατηρούνταν παλιότερα.

Έτσι σήμερα είναι ενεργά δεκαέξι περίπτερα εκ των οποίων τα επτά στο κέντρο του Αιγίου. Ερωτηθείς για την κίνηση, ο πρόεδρος της Ένωσης Καπνοπωλών Περιπτερούχων Παντοπωλείων Μίνι Μάρκετ Ψιλικών Αιγιαλείας Γιώργος Τσινάκης, επισήμανε πως η δύσκολη οικονομική κατάσταση του μέσου καταναλωτή έχει αντίκτυπο και στον κλάδο του. ΄΄Δυστυχώς, ο κόσμος δεν έχει χρήματα και σε πολλές περιπτώσεις βλέπουμε ακόμη και για ένα νερό να μπαίνουν στο σούπερ μάρκετ πιστεύοντας ότι θα επωφεληθούν, άσχετα από το γεγονός ότι βγαίνουν με πολύ περισσότερα πράγματα. Η έλλειψη ρευστότητας μας οδηγεί στο να ψάχνουμε άλλες λύσεις, στην πραγματικότητα όμως δεν θα μας προσφέρουν κάτι΄΄, σημείωσε.

Έχουν σταματήσει τα «λουκέτα»

Αναφορικά με το εάν έχουν κλείσει κι άλλα περίπτερα ή ψιλικατζίδικα, ο πρόεδρος ανέφερε πως ΄΄γενικότερα το τελευταίο διάστημα υπάρχει μία σταθερότητα και οι συνάδελφοι προσδοκούν πολλά από τους καλοκαιρινούς μήνες. Από τη μία οι επισκέπτες που όλο και κάτι θα ψωνίσουν από την άλλη και οι ντόπιοι που κυκλοφορούν περισσότερο, κάθε καλοκαίρι δίνεται μία «άνάσα». Όλο και κάποιος θα σταματήσει να αγοράσει ένα παγωτό ή ένα αναψυκτικό. Τα δε ψυγεία παρουσιάζουν τη μεγαλύτερη κίνηση, ειδικά με τις θερμοκρασίες που επικρατούν τις τελευταίες ημέρες΄΄.

Παρόλα αυτά, ο κ. Τσινάκης παρατηρεί πως υπάρχουν κι άλλοι παράγοντες που επιβαρύνουν τους τζίρους καταστημάτων αλλά και περίπτερων.

Είναι χαρακτηριστική η εκτίμηση ότι εξαιτίας της κλειστής για τα οχήματα Κλ. Οικονόμου, τα περίπτερα του κέντρου καταγράφουν μία πτώση τζίρων της τάξεως του 40%. ΄΄Δυστυχώς, ειδικά για τα περίπτερα του κέντρου, ο τζίρος έχει μειωθεί δραματικά. Κι αν τώρα το καλοκαίρι θα ισοσταθμιστεί κάπως η απώλεια, είναι απορίας άξιο τι θα γίνει το φθινόπωρο΄΄, τόνισε ο πρόεδρος περιπτερούχων και καπνοπωλών.


Διαβάστε περισσότερα:
· ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr