background img
banner
banner

Σταθερός στην Αβυθο για τρίτη σεζόν ο πρώην μελανόλευκος Αλέξης Σπυρόπουλος

ΜΙΛΑΕΙ ΣΤΟ PROTIONLINE.GR ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΜΠΕΙΡΙΕΣ ΤΟΥ ΑΠΟ ΕΘΝΙΚΑ ΚΑΙ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑ

Πάτησε στα 54 χρόνια ο προπονητής της Αβύθου Αλέξης Σπυρόπουλος, έχει πράξει κι έχει δει πολλά στο άμεσο και απώτερο παρελθόν, έχει συγκεντρώσει πλήθος εμπειριών σε Ερασιτεχνικό και Εθνικό επίπεδο, όμως όπως δηλώνει ο ίδιος ένας προπονητής οφείλει να ασχολείται πολλές ώρες, διότι γηράσκει αεί διδασκόμενος.

Μέσα στα πολλά που κάνει για να ανεβάζει γνώση και ετοιμότητα, είναι οι συνεργασίες του με αναλυτές για την ακτινογραφία του κάθε αντιπάλου. Υπάρχει τέλεια «χημεία» με την διοίκηση της Αβύθου, με αμοιβαία εκτίμηση και σεβασμό, γεγονός που οδήγησε τον Αλέξη Σπυρόπουλο στον 3ο χρόνο στον πάγκο της Αβύθου.

Το Protionline.gr μίλησε με τον ανερχόμενο προπονητή της περιοχής μας και εξαιρετικό ποδοσφαιριστή στο παρελθόν, πάνω σε καίρια και ενδιαφέροντα θέματα.

Που έχεις παίξει ποδόσφαιρο και που έχεις δουλέψει σαν προπονητής;
Εκτός από την Α΄ Αθηνών έχω αγωνιστεί σε πολλές ομάδες της Αιγιάλειας και τον Παναιγιάλειο. Προπονητής ξεκίνησα από την Ζήρια και μετά στον Παναιγιάλειο για μια ολόκληρη 12ετία. Επί προεδρίας Χελάκη συνεργάστηκα 5 χρόνια και με Αντώνη Ρέλλα άλλα τόσα στην Κ20. Συνέχισα μαζί με τον Μάκη Λελούδα σε Α΄ κατηγορία κερδίζοντας την άνοδο στην Γ΄ Εθνική. Στην Super League 2 λειτούργησα σαν βοηθός του Παναγιώτη Γκουτσίδη στον Αστέρα Βλαχιώτη και στην Λάρισα.

Ποιες οι καλύτερες στιγμές σαν παίκτης και ποιες σαν προπονητής;
Αυτό που κρατά ο καθένας πιο έντονα στη μνήμη του, πιστεύω ότι είναι οι προβιβασμοί κατηγοριών.
Αυτό το έζησα και με Παναιγιάλειο από την Δ΄ στην Γ΄ Εθνική, αλλά και με την Ζήρια που ανήλθε τότε από την Β΄ στην Α΄ κατηγορία. Σαν προπονητής δεν μπορώ να βάλω κάτι …ψηλότερα, από την άνοδο που κερδίσαμε (μαζί με τον Μάκη Λελούδα) από την Α΄ κατηγορία στην Γ΄ Εθνική.

Πως βλέπεις την συνεργασία σου με την Αβυθο που πάει για 3η συνεχόμενη σεζόν;
Υπάρχει μια εξαιρετική συνεργασία στην οποία τηρούνται σταθερά οι συμφωνίες. Πορευόμαστε με νεαρούς χωρίς να μας ενδιαφέρουν σε πρώτο βαθμό τα αποτελέσματα. Οι συνθήκες εργασίες είναι εξαιρετικές. Η διοίκηση διαθέτει πάρα πολύ καλή οργάνωση, μας τα παρέχει όλα. Απομένει να παλεύουμε στην ανάπτυξη στο αγωνιστικό κομμάτι, να προωθήσουμε όσο το δυνατόν περισσότερα παιδιά από την ακαδημία και να μπει σαν βάση στην ομάδα.

Πως είναι τώρα η ποιότητα στο έμψυχο υλικό της ακαδημίας στην στηρίζεται οποία βασικά η ομάδα;
Απαραίτητα στοιχεία εδώ είναι η δουλειά και η υπομονή. Έτσι θα δημιουργήσουμε «φουρνιές» ποιοτικών ποδοσφαιριστών που θα στηρίξουν την ομάδα μέσα από τα ίδια της τα «σπλάχνα». Βρισκόμαστε σε μια συνεχή προσπάθεια να αξιοποιήσουμε στον μέγιστο βαθμό τα τεχνικά χαρακτηριστικά που διαθέτουν τα παιδιά.

Πως διαχειρίστηκες το θέμα των προτάσεων που προηγήθηκαν της ανανέωσης συνεργασίας σου με την Αβυθο;
Είναι αλήθεια ότι δέχτηκα προτάσεις από μεγαλύτερες κατηγορίες, τις οποίες και αψήφησα όταν η διοίκηση της Αβύθου μου πρότεινε να συνεχίσω στην τεχνική της ηγεσία. Προέχει πάντα η ηθική υποχρέωση απέναντι σε ένα ΔΣ που απέναντί μου είχε εξαιρετική συμπεριφορά σε όλα τα θέματα. Είναι επίσης το γήπεδο κοντά στο …σπίτι μου, ακόμα ένα πλεονέκτημα ανάμεσα σε όλες τις άλλες προτεραιότητες της τελικής μου απόφασης.

Πως βαθμολογείς το ερασιτεχνικό του νομού μας και τι πιστεύεις ότι χρειάζεται για να αναβαθμιστεί;
Κατ’ αρχάς έχουν αλλάξει πολλά από το παρελθόν. Η δομή, ο τρόπος με τις εξατομικευμένες προπονήσεις, το ποδόσφαιρο έχει προχωρήσει, έχει εξελιχθεί σε φιλοσοφία ακόμα και επιστήμη.
Παλαιότερα υπήρχε περισσότερο ταλέντο και ποιότητα. Δυστυχώς τώρα τα περισσότερα παιδιά που ξεκινούν με το ποδόσφαιρο, αργά ή γρήγορα σταματούν. Στα κύρια συστατικά της αναβάθμισης είναι οι εξειδικευμένοι προπονητές. Να γνωρίζουν καλά το αντικείμενο να το αγαπούν, να ψάχνουν μόνιμα να βελτιώσουν τη γνώση τους, παρακολουθώντας την εξέλιξη του ποδοσφαίρου.

Από τα μεγάλα πρωταθλήματα και την ΑΕ Λάρισας βρίσκεσαι τώρα στα τοπικά πρωταθλήματα. Πως αισθάνεσαι αυτή την μεγάλη διαφορά των κατηγοριών;
Πράγματι πρόκειται για μια τεράστια αλλαγή, όμως όλα έγιναν εν γνώσει μου και για την εξέλιξή μου. Για να φτάσεις ψηλά πρέπει να περάσεις από πολλά στάδια. Δεν μπορείς να επιβιώσεις αν δεν υπάρχουν άλλοι τρόποι επιβίωσης. Το επάγγελμα της προπονητικής είναι για λίγους. Πρέπει να το έχεις για να αναδειχθείς και θέλει να ασχολείσαι όλο το …24ωρο.
Θα άρπαζες κάποια ευκαιρία που θα σου δινόταν για δουλειά σε επίπεδο Σούπερ Λιγ 1 ή 2;
Προς το παρόν έχω άλλες υποχρεώσεις. Το έκανα, είδα πως λειτουργεί, πήρα τις εμπειρίες που ήθελα και αυτό που χρειαζόμουν. Τώρα έχω άλλες σκέψεις και προτεραιότητες. Μια πρόταση μπορεί να ακούγεται ιδιαίτερα δελεαστική, όμως στην προπονητική ποτέ δεν υπάρχει σιγουριά.
Για να κάνεις το παραπάνω βήμα, οφείλεις να έχεις τα κατάλληλα προσόντα, αλλά και να είσαι έτοιμος για όλα.

Τι θα ήθελες να δεις να βελτιώνεται φέτος στην Αβυθο κι αν αυτό μπορεί να είναι πραγματοποιήσιμο;
Ξεκινώντας από τα βασικά, θα ήθελα να υπάρχει πολύ έντονο το φαινόμενο της παρουσίας των παιδιών στην προπόνηση, όπως έγινε και πέρυσι. Περιμένω περισσότερη εμπειρία για την βοήθεια των μικρών που προωθούνται για να μπουν στην μάχη του πρωταθλήματος, από αθλητές καλοπροαίρετους και με καλό χαρακτήρα.

Και τελειώνοντας;
Να ξεκινήσω από τον Παναιγιάλειο που δυστυχώς τον βλέπουμε στάσιμο και μακριά από την πρόοδο που μπορεί να αποδώσει μελλοντικά.
Βρισκόμαστε στα ίδια. Να ψάχνουμε έναν επενδυτή για να πάμε την ομάδα να παίξει στο πρωτάθλημα για τώρα, χωρίς να υπάρχει αύριο. Χωρίς υποδομή, χωρίς μικρά παιδιά αναζητούμε τον …Μεσσία. Προσωπικά το έχω ζήσει και ο ίδιος.
Τότε είχαμε αξιοποιήσει νεαρούς αθλητές που τους πήρε στην μεγαλύτερη κατηγορία ο Δημήτρης Σπανός.
Επίσης και με τον Μάκη Λελούδα είχαμε ένα κράμα καλών ποδοσφαιριστών, που οδήγησαν τον Παναιγιάλειο στην άνοδο από την Α΄ ερασιτεχνική, στην Γ΄ Εθνική κατηγορία.
Εύχομαι υγεία και επιτυχίες σε όλες τις ομάδες της περιοχής μας. Να βελτιώσουμε τα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα, με την μείωση τουλάχιστον στους ομίλους της Α΄ κατηγορίας. Να έχουμε έναν όμιλο, να γίνεται πιο ανταγωνιστικό το πρωτάθλημα στην Α΄, αλλά κατά προέκταση και στην Β΄ κατηγορία.
Καλό καλοκαίρι με …δροσιά.


Διαβάστε περισσότερα:
·
Κατηγορίες Άρθρου
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr