background img
banner
banner

Ταξίδεψαν στον χρόνο και τα μνημεία του Ελληνισμού και της Ορθοδοξίας

ΕΠΙΤΥΧΗΜΕΝΗ Η ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑΤΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΝΑΟΥ ΦΑΝΕΡΩΜΕΝΗΣ ΑΙΓΙΟΥ ΣΤΗΝ ΚΑΠΠΑΔΟΚΙΑ

Ταξίδι στα βάθη της Ανατολής, στον εξαιρετικό προορισμό της Καππαδοκίας πραγματοποίησε ο Μητροπολιτικής Ιερός Ναός Φανερωμένης Αιγίου, από τις 25 Ιουνίου ως τις 2 Ιουλίου. Πενήντα Αιγιώτες… χάθηκαν πίσω στον χρόνο και την ιστορία. Εκεί που ο Ελληνισμός και η Ορθοδοξία άφησαν μνημεία και πολιτισμό, εκκλησίες και οικισμούς ως μάρτυρες της εκεί παρουσίας τους. Η οκταήμερη προσκυνηματική εκδρομή της ενορίας του Μητροπολιτικού Ναού στέφθηκε από μεγάλη επιτυχία και άπαντες επέστρεψαν κρατώντας στην ψυχή τους όμορφες εικόνες και συναισθήματα.

Η εκδρομή ήταν οδική με το ταξιδιωτικό γραφείο «Matthaios tours», με ενδιάμεση στάση και στην Παναγία Σουμελά. Η πρώτη διανυκτέρευση έγινε στην Κομοτηνή και την επόμενη μέρα το απόγευμα έγινε άφιξη στην Κωνσταντινούπολη. Ακολούθησε ελεύθερος χρόνος και γνωριμία με την περίφημη συνοικία του Πέραν. Τη δεύτερη μέρα οι ταξιδιώτες αναχώρησαν για την Καππαδοκία περνώντας από την άλλοτε αυτοκρατορία της Νίκαιας και τη λίμνη Βοάνη, την αρχαία Κλαυδιούπολη, την Άγκυρα και αφού διέσχισαν το οροπέδιο της Ανατολίας. Περιηγήθηκαν στην πόλη του Προκοπίου και έφτασαν στον Πέτρινο Λόφο όπου βρίσκεται το προσκύνημα του Αγίου Ιωάννη του Ρώσου, διπιστώνοντας ότι δεν είναι τυχαίο που όλοι οι οικισμοί ανήκουν στον κατάλογο μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομίας της UNESCO.

Επισκέφθηκαν εμβληματικούς ναούς και έκαναν βόλτα με το αερόστατο!

Την τέταρτη μέρα επισκέφθηκαν την κοιλάδα του Κοράματος με τις 360 λαξευτές εκκλησίες που κτίστηκαν μεταξύ 7ου και 13ου αι. Επισκέφθηκαν την εκκλησία του Μεγάλου Βασιλείου, την εκκλησία του Μήλου, της Αγίας Βαρβάρας, των Σανδάλων, τη Σκοτεινή εκκλησία καθώς και την Εκκλησία των Κρίνων. Ακόμη μετέβησαν στο Τσαβουσίν, στην εκκλησία του Νικηφόρου Φωκά και στη βασιλική του Αγίου Ιωάννη του Προδρόμου καθώς και σε άλλα μέρη. Η πέμπτη ημέρα περιελάμβανε  βόλτα με το αερόστατο από το οποίο αρκετοί θαύμασαν από ψηλά την Καππαδοκία.

Επίσκεψη πραγματοποίησαν και στη Σινασσό και τον ναό των Αγίων Κων/νου και Ελένης, τον Ιερό Ναό του Αγίου Βασιλείου και το ελληνικό παρθεναγωγείο. Επόμενος σταθμός ήταν η εκκλησία των Αγίων Θεοδώρων, την Καρβάλη την εκκλησία που μόνασε στο τέλος της ζωής του, ο Άγιος Γρηγό­ριος ο Θεολόγος. Την επόμενη μέρα διέσχισαν τα εδάφη της αρχαί­ας Φρυγίας, κα το Γόρδιον, όπου ο Μέγας Αλέξανδρος έλυσε τον «γόρδιο δεσμό».

Στην επιστροφή συνάντησαν την Αρχαία Μιλητούπολη, την Πάνορμο και τη Λάμψα γενέτειρα του Αγίου Τρύφωνα. Πέρασαν ακτοπλοϊκώς από τα Στενά των Δαρδανελλίων, στην Καλλίπολη και μέσω Κεσάνης πέρασαν τα σύνορα. Το βράδυ διανυκτέρευσαν στην Ξάνθη και την επόμενη μέρα με ενδιάμεσο σταθμό τη Θεσσαλονίκη έφτασαν το βράδυ στο Αίγιο.


Διαβάστε περισσότερα:
·
Κατηγορίες Άρθρου
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr