background img
banner
banner

ΤΟΞΟΒΟΛΙΑ: 4η θέση στην Ευρώπη για Μεντζελοπούλου, Μαρκορά του Κένταυρου Αιγίου!

ΜΕ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΣΤΟ ΠΑΝΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΝΕΩΝ ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ ΣΤΗ ΡΟΥΜΑΝΙΑ

Από μία εξαιρετική διάκριση συνοδεύτηκε η συμμετοχή των δύο αθλητριών του Αθλητικού Ομίλου «ΚΕΝΤΑΥΡΟΣ» Αιγιάλειας, Μάρας Μεντζελοπούλου και Ειρήνης Μαρκορά, στην Εθνική Ομάδα Νέων Τοξοβολίας στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Νέων, που διεξήχθη στο Πλοέστι της Ρουμανίας από τις 8 έως τις 13 Ιουλίου 2024.

Τα κορίτσια ξεκίνησαν την Τρίτη 9 Ιουλίου, με τον αγώνα κατάταξης με τη Μάρα Μεντζελοπούλου να κατατάσσεται στην 9η θέση με εξαιρετική ατομική επίδοση, πλησιάζοντας το πανελλήνιο ρεκόρ, με διαφορά μόλις 10 βαθμούς.

Η Αλεξοπούλου Αναστασία, του Ερμή Πατρών, βρέθηκε στην 18η θέση και η Ειρήνη Μαρκορά του Κένταυρου στην 20η θέση.

Την επόμενη ημέρα, Τετάρτη 10 Ιουλίου, η Μάρα Μεντζελοπούλου μαζί με τον Γιώργο Παπακωνσταντόπουλο αγωνίστηκαν στο Σύνθετο Τόξο U18 μικτό και κατέκτησαν την 5η θέση.

Στη συνέχεια ακολούθησαν οι Ολυμπιακοί γύροι στο Σύνθετο Τόξο των γυναικών και οι τελικές θέσεις που κατέλαβαν ήταν: Μάρα Μεντζελοπούλου 9η θέση και Ειρήνη Μαρκορά και Αλεξοπούλου Αναστασία στην 17η θέση.

Μία ανάσα από το χάλκινο μετάλλιο

Ο αγώνας των κοριτσιών συνεχίστηκε την Παρασκευή 12 Ιουλίου, με το Μικτό Ομαδικό, όπου προκρίθηκαν και έπαιξαν στο μικρό τελικό, αλλά έχασαν από την ομάδα της Ιταλίας (με παράδοση χρόνων στο άθλημα) και παρέμειναν στην 4η θέση χάνοντας στις λεπτομέρειες το χάλκινο μετάλλιο.

Τα δύο κορίτσια καθώς και όλη η ελληνική αποστολή επέστρεψαν την Κυριακή 14 Ιουλίου στην Αθήνα, όπου τις υποδέχτηκαν συγγενείς και φίλοι.

Στις δύο Αιγιώτισσες τοξότριες από τον Αθλητικό Όμιλο «Κένταυρος» και στην αθλήτρια του συλλόγου «Ερμής» Πάτρας αξίζουν πολλά συγχαρητήρια για τη συμμετοχή τους και τις επιδόσεις τους στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Νέων, αφού κλήθηκαν να αντιμετωπίσουν αθλήτριες από χώρες με παράδοση πολλών ετών στο αγώνισμα της Τοξοβολίας και στάθηκαν επάξια σε όλη τη διάρκεια του αγώνα.


Διαβάστε περισσότερα:
· · · · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr