background img
banner
banner

«Let’s Realize Inclusion Together» με τον «Ήλιο» Σελιανιτίκων

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΕΡΓΟΥ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ERASMUS+

Μια κοινοπραξία οργανισμών από την Ευρώπη και τις συνεργαζόμενες χώρες Γερμανία, Σουηδία, Κύπρο και Αυστρία ανέπτυξε ένα νέο και καινοτόμο εργαλείο στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus+ «Pla(i)nVET – Ένταξη νέων μαθητών με ειδικές ανάγκες στην ΕΕΚ μέσω της χρήσης απλής γλώσσας».

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Σελιανιτίκων «Ήλιος» υποστηρίζει και προωθεί αυτήν την πρωτοβουλία, αναγνωρίζοντας τη σημασία της εκπαιδευτικής ένταξης και της προσβασιμότητας για τους μαθητές με ειδικές ανάγκες και καλεί εκπαιδευτικούς, γονείς και ενδιαφερόμενους φορείς να ενημερωθούν και να αξιοποιήσουν αυτό το σημαντικό εργαλείο για να υποστηρίξουν τους νέους μαθητές στην εκπαιδευτική τους πορεία.

Ο κύριος σκοπός του εργαλείου είναι να διευκολύνει την ένταξη των νέων μαθητών με ειδικές ανάγκες στην επαγγελματική εκπαίδευση και κατάρτιση (ΕΕΚ) μέσω της χρήσης απλής γλώσσας. Αυτή η προσέγγιση βελτιώνει την κατανόηση και την πρόσβαση στην εκπαίδευση, ενισχύοντας έτσι τη μαθησιακή εμπειρία και τη συμμετοχή των μαθητών αυτών.

Ειδικότερα, σε μια σειρά βίντεο που απαρτίζεται από έντεκα συνεντεύξεις παρουσιάζονται πραγματικά παραδείγματα ένταξης στο χώρο εργασίας, εμπνέοντας και ενδυναμώνοντας νέους μαθητές με ειδικές ανάγκες και παρέχοντας πρακτικές γνώσεις στις εταιρείες για να υιοθετήσουν πρακτικές χωρίς αποκλεισμούς.

Στόχοι του εργαλείου

Ο κύριος στόχος αυτού του εργαλείου είναι να προωθήσει την ένταξη στον εργασιακό χώρο, παρουσιάζοντας παραδείγματα από την πραγματική ζωή εταιρειών χωρίς αποκλεισμούς και των εκπαιδευομένων τους με ειδικές ανάγκες. Συγκεκριμένα, το εργαλείο αυτό επιδιώκει:

καλές πρακτικές και παραδείγματα επιτυχούς ένταξης σε διάφορα εργασιακά πλαίσια σε όλη την Αυστρία, τη Σουηδία, την Ισπανία, τη Γερμανία και την Κύπρο, απεικονίζοντας πώς οι εταιρείες μπορούν να ενσωματώσουν αποτελεσματικά τους νέους με ειδικές ανάγκες στο εργατικό τους δυναμικό.

Εμπνέει και ενδυναμώνει δίνοντας κίνητρα στους νέους με ειδικές ανάγκες παρουσιάζοντας σχετικά πρότυπα και ιστορίες επιτυχίας, ενθαρρύνοντάς τους να ακολουθήσουν την επαγγελματική εκπαίδευση και κατάρτιση (ΕΕΚ) και ευκαιρίες σταδιοδρομίας με αυτοπεποίθηση.

Δημιουργία αρχικών σημείων επαφής μεταξύ εταιρειών και πιθανών εκπαιδευόμενων μέσω της μορφής βίντεο, ενισχύοντας προσωπικές συνδέσεις.

Περιγραφή

Η σειρά βίντεο «Let’s Realize Inclusion Together» είναι ένα ελκυστικό και ενημερωτικό εργαλείο μάθησης που στοχεύει στην προώθηση της ένταξης στον εργασιακό χώρο. Αποτελείται από έντεκα (11) σύντομα βίντεο που παρουσιάζουν εταιρείες χωρίς αποκλεισμούς και εκπαιδευόμενους με ειδικές ανάγκες, αναδεικνύοντας παραδείγματα καλών πρακτικών για τη συμπερίληψη σε διάφορα εργασιακά περιβάλλοντα. Τα βίντεο αυτά γυρίστηκαν στην Αυστρία, Σουηδία, Ισπανία, Γερμανία και Κύπρο, παρέχοντας μια ποικιλόμορφη και ολοκληρωμένη άποψη των πρακτικών συμπερίληψης σε διάφορες ευρωπαϊκές χώρες. Οι υπότιτλοι είναι διαθέσιμοι σε όλες τις γλώσσες των συνεργατών καθώς και στα αγγλικά. Οι θεατές έχουν τη δυνατότητα να προσαρμόσουν τις ρυθμίσεις των βίντεο, όπως η επιβράδυνση της ταχύτητας αναπαραγωγής, ώστε να καλύψουν διαφορετικές ανάγκες.

Περιεχόμενο

Οι θεατές παρακολουθούν πραγματικές ιστορίες ζωής και μαθαίνουν για τις εμπειρίες των εκπαιδευομένων με ειδικές ανάγκες, τις προκλήσεις που έχουν αντιμετωπίσει και τις φιλοδοξίες τους για ένα μέλλον χωρίς αποκλεισμούς. Τα βίντεο περιλαμβάνουν επίσης πληροφορίες από εργοδότες, επόπτες και προσωπικό ανθρώπινου δυναμικού, οι οποίοι υπογραμμίζουν τις απόψεις τους σχετικά με την ένταξη και τα οφέλη που αυτή φέρνει στον χώρο εργασίας.

Μαθησιακά Αποτελέσματα

Οι νέοι φοιτητές ΕΕΚ με ειδικές ανάγκες θα εμπνευστούν και θα παρακινηθούν βλέποντας συνομηλίκους τους σε παρόμοιες καταστάσεις να πετυχαίνουν στον εργασιακό χώρο, δίνοντάς τους τη δυνατότητα να ακολουθήσουν τις δικές τους επαγγελματικές πορείες με αυτοπεποίθηση.

Θα αποκτήσουν βαθύτερη κατανόηση του πώς η ένταξη στον χώρο εργασίας μπορεί να έχει θετικό αντίκτυπο τόσο στους εργαζόμενους όσο και στους εργοδότες.

Θα μειωθούν οι παρανοήσεις και τα στερεότυπα σχετικά με την πρόσληψη ατόμων με ειδικές ανάγκες.

Θα ευαισθητοποιηθούν περισσότερο για τη σημασία της κοινωνικής ένταξης και τα οφέλη που αυτή φέρνει στην κοινωνία.

Την παραπάνω σειρά μπορείτε να την παρακολουθήσετε: μέσω της ιστοσελίδας του Πολιτιστικού Συλλόγου Σελιανιτίκων «Ήλιος» ή απευθείας στο Youtube στη διεύθυνση: https://www.youtube.com/playlist?list=PL3DuS5vkQ1vvr0hjpwvjHDiy89-5753DC


Διαβάστε περισσότερα:
·
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr