background img
banner
banner

Αδειοδωρόσημο… ανάσα για οικοδόμους

ΛΙΓΟΣΤΟΙ ΟΜΩΣ ΟΙ ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΙ ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΕΙ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ ΑΙΓΙΟΥ

Η καταβολή του Αδειοδωροσήμου Αυγούστου 2024 (Β΄ τετραμήνου) θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 2 Αυγούστου στους τραπεζικούς λογαριασμούς των δικαιούχων. Πόσοι όμως δικαιούνται το δώρο… ανάσα; Όπως φαίνεται, τα λιγοστά ένσημα λόγω τη μη ανέγερσης νέων οικοδομών, καθιστούν τους περισσότερους μη δικαιούχους…

Όπως αναφέρει στο Protionline.gr ο πρόεδρος του Σωματείου Οικοδόμων Αιγίου Παναγιώτης Νύχτης, ΄΄πρόκειται για ένα σημαντικό βοήθημα για τους συναδέλφους που έχουν τα ένσημα που απαιτούνται ως προϋπόθεση.

Δυστυχώς όμως, αυτοί είναι λίγοι καθώς, ειδικά στην περιοχή, δεν ανεγείρονται νέες οικοδομές. Αντιθέτως βγαίνουν άδειες για εργασίες μικρής κλίμακας για τις οποίες προβλέπονται μόλις δύο με τρία ένσημα, παρά το γεγονός ότι μπορεί να δουλεύουμε και είκοσι ημέρες για να τελειώσουμε.

Τα ένσημα μπαίνουν ανάλογα με την ογκομέτρηση και από τη στιγμή που δεν πέφτουν μπετόν δηλαδή δεν έχουμε νέες οικοδομές, είναι λιγοστά΄΄.
Επιπλέον, ο πρόεδρος του Σωματείου Οικοδόμων είπε πως πρέπει να αλλάξουν τα κριτήρια για το δωρόσημο καθώς αυτοί που έχουν τα λιγότερα ένσημα έχουν τη μεγαλύτερη ανάγκη για να πάρουν το δώρο.

Υπάρχει αντικείμενο –Λείπουν οι νέες οικοδομές

Ερωτηθείς αναφορικά με τη γενικότερη οικοδομική δραστηριότητα, ο κ. Νύχτης είπε πως υπάρχει αντικείμενο δουλειάς ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες, κυρίως για επιδιορθώσεις. Παρατήρησε ακόμη πως πολλοί κλάδοι της οικοδομής δουλεύουν και από το πρόγραμμα «Εξοικονομώ» που έχει φέρει κάποια κινητικότητα.

Σε ό,τι αφορά το δώρο, οι οικοδόμοι, που δεν έχουν δηλώσει τραπεζικό λογαριασμό, θα πρέπει να γνωρίζουν πως μπορούν να τον δηλώσουν αποκλειστικά είτε μέσω της ιστοσελίδας του e-ΕΦΚΑ (www.efka.gov.gr Επιλογή Ασφαλισμένοι- Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες- Ατομικά Στοιχεία), είτε στην ηλεκτρονική σελίδα www.gov.gr μέσω αντίστοιχων επιλογών.


Διαβάστε περισσότερα:
·
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr