background img
banner
banner

Οι «Λύκαινες» ετοιμάζονται για την 8η σεζόν τους στο πρωτάθλημα ποδοσφαίρου της Γ΄ Εθνικής

ΜΕ ΑΝΑΝΕΩΜΕΝΗ ΟΜΑΔΑ ΚΑΙ ΑΡΚΕΤΑ ΝΕΑΡΑ ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

Τέλη Νοεμβρίου ή αρχές Δεκεμβρίου θα ξεκινήσει το ποδοσφαιρικό πρωτάθλημα της Γ΄ Εθνικής Γυναικών και οι Λύκοι Αιγιάλειας θα πάρουν μέρος για όγδοη σεζόν, από την “παρθενική” τους εμφάνιση την περίοδο 2016-17 και έπειτα (μία χρονιά δεν έγινε πρωτάθλημα λόγω της πανδημίας). Οι εγγραφές στον σύλλογο έχουν ξεκινήσει με στόχο η “αγέλη” να μεγαλώσει ακόμη περισσότερο με κορίτσια από 12 ετών, αλλά και μεγαλύτερες κοπέλες μέχρι 35 ετών που αγαπούν την προπόνηση και το ποδόσφαιρο. Ήδη αρκετά νέα κορίτσια από την ακαδημία πήραν από πρόπερσι το “βάπτισμα του πυρός” και σε αυτό το ποδοσφαιρικό μοντέλο θα στηριχτεί σε μεγάλο βαθμό και τη νέα χρονιά η ομάδα που θα έχει ως “στόχο” να πρωταγωνιστήσει. Με ένα κράμα νεαρών κυρίως, αλλά και των έμπειρων που συνεχίζουν να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στο σύλλογο.

Μεγάλη η ανταπόκριση

Ξεπέρασε κάθε προσδοκία η ανταπόκριση που τυγχάνει τα τελευταία χρόνο η ακαδημία της γυναικείας ποδοσφαιρικής ομάδας των Λύκων Αιγιάλειας. Τα οκτώ κορίτσια που ξεκίνησαν το 2022 τη σεζόν έφτασαν σταδιακά τα 26 και συμμετείχαν σαν το μοναδικό τμήμα Κοριτσιών σε ολόκληρη την Αχαΐα στο Παιδικό Πρωτάθλημα του νομού, γεγονός που και οι οι ίδιοι οι άνθρωποι του συλλόγου δεν τολμούσαν καν να φανταστούν όταν ξεκίνησε η χρονιά! Με τον ρυθμό δε που ξεκίνησε περυσινή σεζόν, ο αριθμός αυτός μπορεί ακόμη και να διπλασιαστεί!

Αξίζει να σημειωθεί, ότι τον περασμένο Μάιο, στον τελευταίο αγώνα της σεζόν στην Καλαμάτα η Μαριλού Γαλανοπούλου έβαλε το πρώτο της γκολ με την πορτοκαλί φανέλα στη Γ’ Εθνική σε μια σημαντική στιγμή για την ομάδα καθώς έγινε η πρώτη που σκοράρει προερχόμενη από τα “Λυκάκια”, ένα από τα ιδρυτικά μέλη των μικρών. Σηματοδοτεί έτσι το αποτέλεσμα προσπάθειας ετών, τόσο δικιάς της όσο και της “Αγέλης”, που δείχνει ότι αρχίζει να αποφέρει καρπούς.

Παρούσα και η Παναχαϊκή στο νέο πρωτάθλημα

Η Γ΄ Εθνική Κατηγορία ποδοσφαίρου γυναικών διοργανώνεται από την Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία (Ε.Π.Ο.) από τη σεζόν 2010-11 και έπειτα. Προήλθε από τη διάσπαση του Περιφερειακού πρωταθλήματος γυναικών σε Β΄ και Γ΄ κατηγορία.

Φέτος η ΠΑΕ Παναχαϊκή ανακοίνωσε τη δημιουργία τμήματος ποδοσφαίρου γυναικών για πρώτη φορά στην ιστορία της. Η ομάδα θα συμμετάσχει τη σεζόν 2024-25 στο Πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής Γυναικών, που σημαίνει ότι θα βρεθεί αντίπαλος των Λύκων Αιγιάλειας αλλά και της ΑΕ Καλαβρύτων αν η τελευταία συμμετάσχει στο νέο πρωτάθλημα (πέρυσι δεν κατέβηκε).

Η Παναχαϊκή θα είναι η γίνει η τέταρτη ομάδα ποδοσφαίρου γυναικών της Πάτρας, μετά τον Ίκαρο Πετρωτού, τον Ατρόμητο Ζαρουχλεϊκων και τον Άρη Πατρών που πέρυσι αγωνίστηκαν και οι τρεις στη Β΄ Εθνική. Ο Ίκαρος μάλιστα κατέβασε την περυσινή σεζόν και δεύτερη ομάδα που συμμετείχε στο πρωτάθλημα της Γ΄ Εθνικής αλλά όχι στον ίδιο όμιλο με τις “Λύκαινες”.

Την καλύτερη πορεία από τις τρεις πατρινές ομάδες πέρυσι στον β΄ όμιλο της Β΄ Εθνικής πραγματοποίησε ο Ίκαρος Πετρωτού που τερμάτισε στη 2η θέση 3 βαθμούς πίσω από τον πρωταθλητή Φείδωνα Άργους. Ο Ατρόμητος τερμάτισε στην 7η θέση ενώ ο Άρης Πατρών συγκέντρωσε μόλις 4 βαθμούς, κατετάγη στην τελευταία (9η) θέση και υποβιβάστηκε στη Γ΄ Εθνική όπου θα βρεθεί αντιμέτωπος με τις “Λύκαινες” και τη νεοσύστατη Παναχαϊκή.


Διαβάστε περισσότερα:
·
Κατηγορίες Άρθρου
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr