background img
banner
banner

Παράταση συμβάσεων των εργαζόμενων Στεγών Υποστηριζόμενης Διαβίωσης του

Κ.Κ.Π.Π. ΚΑΙ ΠΡΟΣΛΗΨΗ ΤΑΚΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ

Με ρύθμιση που κατέθεσε στη Βουλή η Υπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας Σοφία Ζαχαράκη, παρατείνονται οι συμβάσεις 34 εργαζομένων των Στεγών Υποστηριζόμενης Διαβίωσης του Προγράμματος Αποϊδρυματοποίησης του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, για 18 μήνες μετά τη λήξη τους, έως τον Μάρτιο του 2026.

Η παράταση των 34 συμβάσεων του προσωπικού (διοικητικού, υποστήριξης επιστημονικού και λοιπών ειδικοτήτων) αποσκοπεί στην διασφάλιση της απρόσκοπτης λειτουργίας και βιωσιμότητας των Στεγών, ενώ παράλληλα το προσεχές διάστημα, θα εκκινήσουν και οι διαδικασίες για την πρόσληψη τακτικού προσωπικού στο Κ.Κ.Π.Π. Δυτικής Ελλάδας, το οποίο θα στελεχώσει μεταξύ άλλων και τις Υπηρεσίες Αποϊδρυματοποίησης με όλες τις κρίσιμες ειδικότητες.

Επιπλέον η κ. Ζαχαράκη, επισήμανε ότι ο προϋπολογισμός αυξήθηκε φέτος κατά 100.000 ευρώ, ενώ για πολλά χρόνια είχε παραμείνει σταθερός.

Τα εύσημα στον καταγόμενο από το Αίγιο επικεφαλής του Κ.Κ.Π.Π. Νίκο Σταθακόπουλο

Η υπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας συνεχάρη για την όλη προσπάθεια τη διοίκηση και ειδικά τον επικεφαλής του Κ.Κ.Π.Π. Δυτικής Ελλάδας, Νικόλαο Σταθακόπουλο, για την επιτυχημένη υλοποίηση του προγράμματος Αποϊδρυματοποίησης, ενώ προανήγγειλε ότι σύντομα στην Βάρδα Ηλείας θα λειτουργήσει μια ακόμη Στέγη Υποστηριζόμενης Διαβίωσης, όπου θα φιλοξενηθούν άλλοι τέσσερις άνθρωποι με αναπηρία από το Παράρτημα Κοινωνικής Φροντίδας και Κοινωνικής Υποστήριξης ΑμεΑ Λεχαινών.

Το Υπουργείο σχεδιάζει και εφαρμόζει πολιτικές, έχοντας ως στόχο την πρόληψη και την αποτροπή της ιδρυματοποίησης, την διαφύλαξη της ισότητας, της αξιοπρέπειας και του σεβασμού των ανθρωπίνων δικαιωμάτων των Ατόμων με Αναπηρία.


Διαβάστε περισσότερα:
·
Κατηγορίες Άρθρου
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr