background img
banner
banner

Παρουσίαση της νέας ποιητικής συλλογής της Τζίτζερ Ζαΐμη

Μία όμορφη βραδιά, στα πλαίσια των καλοκαιρινών εκδηλώσεων στο βιβλιοπωλείο Πολύεδρο στην Πάτρα πραγματοποιήθηκε πρόσφατα και συγκεκριμένα την Τρίτη 20 Αυγούστου, με επίκεντρο την παρουσίαση του βιβλίου «ΑΝΤΙΓΟΝΗ Τhe Heroic Crown» της ποιήτριας και συγγραφέα Τζίτζερ Ζαΐμη, σύζυγο του αντιπεριφερειάρχη της Π.Ε. Αχαΐας Φωκίωνα Ζαΐμη. Χαιρετισμό για τη νέα ποιητική συλλογή που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις «Πολύεδρο» απεύθυνε ο Περιφερειάρχης Νεκτάριος Φαρμάκης ενώ την παρουσίαση του βιβλίου έκανε η αφηγήτρια Έλση Ξηρογιάννη. Την απαγγελία-αφήγηση επιλεγμένων τμημάτων αλλά και τον διάλογο με αφορμή τη νέα ποιητική σύνθεση επιμελήθηκαν η Λιάνα Γιαννακοπούλου δρ. Νεοελληνικής Λογοτεχνίας και η Στέλλα Αναγνώστου-Δάλλα φιλόλογος και επιμελήτρια της έκδοσης.

Η έκδοση είναι δίγλωσση, στα ελληνικά και τα αγγλικά. Με αφετηρία την Αντιγόνη του Σοφοκλή, η ποιήτρια επεκτείνει μέσα από την αφήγησή της σε θέματα αρχαίας Ελληνικής μυθολογίας και φιλοσοφίας.

Το έργο της Τζίτζερ Ζαΐμη επικεντρώνεται στα αρχέτυπα του Ομήρου, Σοφοκλή, Αισχύλου και Κλεάνθη, περιγράφοντας μέσα από φιλοσοφικές αποχρώσεις, το πώς αυτά σχετίζονται με την πορεία της ανθρωπότητας.

Με ακόρεστη περιέργεια η δημιουργός καλλιεργεί μέσα από τη δουλειά της τους σπόρους της αρχαίας γνώσης και φιλοσοφίας και τις… μπολιάζει ώστε να την διαιωνίσει και να εμπλουτίσει τη σύγχρονη σκέψη, αναδιαμορφώνοντας την εσωτερική συνείδηση της ίδιας αλλά και του κοινού.

Το έργο της Τζίτζερ Ζαΐμη έχει παρουσιαστεί στην Ακαδημία Αθηνών, και στο Μουσείο Φρόιντ του Λονδίνου.

Η ποιήτρια είναι συνεργάτης του Μουσείου Keats-Shelley, Ρώμης και κριτικός ποίησης, καθώς και μέλος του διοικητικού συμβουλίου στο Fordham University London, κάτοικος του νότου, πρώην New Yorker και Φιλέλλην.


Διαβάστε περισσότερα:
· ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΠΡΟΣΩΠΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr