background img
banner
banner

Πεπαλαιωμένο μεν, με λιγότερες βλάβες δε το δίκτυο ύδρευσης

ΛΙΓΟΤΕΡΕΣ ΟΙ ΔΙΑΡΡΟΕΣ ΕΞΑΙΤΙΑΣ ΤΟΥ ΕΛΕΓΧΟΥ ΤΗΣ ΠΙΕΣΗΣ ΤΟΥ ΝΕΡΟΥ ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΤΗΛΕΜΕΤΡΙΑΣ

Αισθητά μειωμένες είναι το τελευταίο διάστημα οι βλάβες στο δίκτυο ύδρευσης του Αιγίου, καθώς παρότι πρόκειται για παλιό και σε πολλά σημεία προβληματικό, η μέθοδος της τηλεμετρίας έχει… κάνει το θαύμα της έτσι ώστε να αποφεύγονται οι ζημιές που παρατηρούνται παλιότερα με μεγάλη συχνότητα. Και μπορεί η βλάβη της περασμένης Κυριακής να ταλαιπώρησε τους κατοίκους τους κέντρου, ωστόσο αποκαταστάθηκε μέσα σε διάστημα λίγων ωρών.

Ένα εξάρτημα καθυστέρησε την αποκατάσταση της βλάβης

Ειδικότερα, η βλάβη στο δίκτυο ύδρευσης την περασμένη Κυριακή, σημειώθηκε στην οδό Βασ. Κωνσταντίνου πλησίον της Τρίγωνης Πλατείας και εικάζεται ότι μπορεί να οφείλεται στο γεγονός ότι εξαιτίας των έργων και από το πέρασμα βαρέων οχημάτων μπορεί να επηρεάστηκαν οι σωλήνες. Το πρόβλημα είχε ως αποτέλεσμα να σημειωθεί διακοπή στην υδροδότηση για αρκετή ώρα.
Τα συνεργεία της ΔΕΥΑΑ πάντως βρέθηκαν στο σημείο και εάν δεν υπήρχε πρόβλημα με την άμεση χρήση ενός εξαρτήματος που χρειάστηκε, η βλάβη θα είχε αποκατασταθεί πολύ νωρίτερα και δεν θα χρειαζόταν το τετράωρο.

Η έλλειψη νερού υπό συνθήκες υψηλών θερμοκρασιών προκάλεσε τη διαμαρτυρία κατοίκων πλην όμως, εκ μέρους της ΔΕΥΑΑ τονίστηκε πως οι βλάβες είναι απρόβλεπτες και ζητήθηκε υπομονή.
Το γεγονός ωστόσο ήταν μεμονωμένο και από τα λίγα το τελευταίο διάστημα αφού το κέντρο, κατά γενική ομολογία, δεν «βγάζει» προβλήματα, τουλάχιστον όχι στον βαθμό που συνέβαινε παλιότερα. Σύμφωνα με τους ανθρώπους της ΔΕΥΑΑ, αυτό είναι το κέρδος της τηλεμετρίας, διότι από τη στιγμή που εγκαταστάθηκαν οι μειωτές έχει περιοριστεί η πίεση του νερού στα σημεία που έπρεπε.

Πολύ περισσότερο έχει επέλθει μείωση τη νύχτα, διότι, όπως είναι φυσικό, η κατανάλωση μειώνεται και αυξάνεται η πίεση. Με τον έλεγχο που υπάρχει όμως δεν πιέζεται το δίκτυο όπως παλιά κι έτσι δεν παρατηρούνται ρωγμές στους σωλήνες, οι οποίοι βέβαια παραμένουν παλιοί με το δίκτυο αμιάντου που κατασκευάστηκε δεκαετίες πριν. Οι διαρροές έχουν περιοριστεί σε μεγάλο βαθμό, χωρίς αυτό βέβαια να σημαίνει ότι δεν πρέπει να υπάρξει πρόβλεψη εκσυγχρονισμού του δικτύου.

Βγήκε ο ένας διαγωνισμός για τη διαχείριση, αναμένεται και για τη Δυτική Αιγιάλεια

Από πλευράς ΔΕΥΑΑ πάντως προχωρά η διαδικασία ανοικτού διαγωνισμού για τη διαχείριση των δικτύων ύδρευσης Δ.Ε. Αιγίου, Αιγείρας, Ακράτας και Διακοπτού. Ο διαγωνισμός αυτός διενεργείται κάθε χρόνο, αφορά την επισκευή βλαβών στις Δημοτικές Ενότητες και τη συντήρηση του δικτύου αποχέτευσης στη Δημοτική Κοινότητα Αιγίου και το επόμενο διάστημα θα «τρέξει» κι άλλος διαγωνισμός για τις εναπομείνασες Δημοτικές Ενότητες στη δυτική πλευρά του δήμου.

Ειδικότερα, σκοπός είναι να καλυφθούν οι αυξημένες ανάγκες της ΔΕΥΑΑ, ούτως ώστε να υπάρχει απρόσκοπτη και ομαλή λειτουργία των δικτύων ύδρευσης στις ανωτέρω περιοχές και να εξασφαλίζεται η ορθή συντήρηση του δικτύου αποχέτευσης του Αιγίου. Ο προϋπολογισμός για την εν λόγω υπηρεσία είναι στα 397.327 ευρώ. Η χρονική διάρκεια της σύμβασης θα είναι έως εξαντλήσεως του ποσού. Αντικείμενο της υπηρεσίας αποτελεί η διαχείριση και η ορθολογική λειτουργία των δικτύων ύδρευσης στις Δ.Ε. Αιγίου, Αιγείρας, Ακράτας, Διακοπτού και περιλαμβάνει την αποκατάσταση βλαβών των σωληνώσεων ύδρευσης καθώς και έκτακτες και επείγουσες αντικαταστάσεις τμημάτων των δικτύων ύδρευσης σε περιπτώσεις που αυτά είναι αποφραγμένα από άλατα ή παρουσιάζουν συνεχείς βλάβες με αποτέλεσμα τη μη ομαλή νερού στους καταναλωτές.

Επιπλέον περιλαμβάνεται η συντήρηση των δικτύων ύδρευσης που αφορά τον καθαρισμό δεξαμενών-υδρομαστεύσεων, την συντήρηση του περιβάλλοντος χώρου αυτών, την επισκευή των ηλεκτρομηχανολογικών βλαβών στον πίνακα ισχύος και στον αυτοματισμό των γεωτρήσεων και τον έλεγχο-συντήρηση των χλωριωτών. Στο αντικείμενο των υπηρεσιών περιλαμβάνεται επίσης και ο καθαρισμός απόφραξη των αγωγών αποχέτευσης (οικιακών παροχών διαμέτρου DN 125-160 mm, ή και κεντρικού δικτύου διαμέτρου DN 160-400 mm) του Αιγίου με χρήση εξειδικευμένου αποφρακτικού μηχανήματος υψηλής πίεσης και αναρρόφησης, ειδικού εξοπλισμού και μέσων, ώστε να εξασφαλίζεται η σωστή λειτουργία του δικτύου αποχέτευσης.


Διαβάστε περισσότερα:
· · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr