background img
banner
banner

Η κυβέρνηση «παγώνει» το θέμα των συγχωνεύσεων των ΔΕΥΑ

Η ΣΘΕΝΑΡΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΔΗΜΑΡΧΩΝ ΕΚΔΗΛΩΘΗΚΕ ΚΑΙ ΣΤΗ Γ.Σ. ΤΗΣ ΕΔΕΥΑ

Ένα… βήμα πίσω φαίνεται πως κάνει η κυβέρνηση στο ζήτημα της συγχώνευσης των ΔΕΥΑ ανά Περιφέρεια, εισπράττοντας τη σθεναρή αντίσταση ακόμη και των φίλα προσκείμενων στο κυβερνόν κόμμα δημάρχων. Η πρόθεση αυτή διαπιστώθηκε και στη Γενική Συνέλευση της ΕΔΕΥΑ προ ημερών στα Χανιά, εκεί όπου κυριάρχησε το θέμα του νέου νόμου που προωθεί η κυβέρνηση.

Ουσιαστικά, υπήρξε ομόθυμη απόφαση για διατήρηση των ΔΕΥΑ ενώ αποφασίστηκε και προτάθηκε και από την ΚΕΔΕ, οι 147 δήμοι που δεν έχουν Δημοτικές Επιχειρήσεις Ύδρευσης να δημιουργήσουν, στη συνέχεια να γίνει εκκαθάριση στις προβληματικές ΔΕΥΑ και τέλος οι ΔΕΥΑ που το επιθυμούν, να συγχωνευτούν. Πάντως, από πλευράς κυβέρνησης τονίζεται πλέον ότι σε αρκετά σημεία τα προβλεπόμενα του σχεδίου νόμου παρερμηνεύτηκαν και πως το θέμα θα τεθεί σε διαβούλευση πριν προχωρήσει.

Παρεμπιπτόντως, στην ίδια Γενική Συνέλευση ο δήμαρχος και πρόεδρος της ΔΕΥΑ Αιγιαλείας Δημήτρης Καλογερόπουλος, εξελέγη πρώτος στην Ελεγκτική Επιτροπή της ΕΔΕΥΑ, ενώ χθες επρόκειτο να γίνει η συγκρότηση με πολύ πιθανή την επανεκλογή του στην προεδρία της Ελεγκτικής Επιτροπής.


Διαβάστε περισσότερα:
· · · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr