background img
banner
banner

Στον… αέρα το έργο ανάπλασης της Μητροπόλεως

ΕΙΠΕ «ΟΧΙ» Η ΔΕΥΤΕΡΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΜΕΙΟΔΟΤΗΣΕΙ ΣΤΟΝ ΑΡΧΙΚΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ

Στασιμότητα επικρατεί στο ζήτημα της έναρξης των εργασιών στο έργο ανάπλασης της οδού Μητροπόλεως, από το αρχοντικό Παναγιωτόπουλου ως την οδό Σολωμού. Η απάντηση της δεύτερης κατά σειρά επιλογής εταιρείας που είχε καταθέσει προσφορά στον αρχικό διαγωνισμό, της αιγιώτικης ΑΝΤΑΙΟΣ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΩΝ, ήταν αρνητική και ο δήμος καλείται τώρα στα επόμενα βήματα που ορίζει η νομοθεσία για την εξεύρεση της εταιρείας που θα κατασκευάσει το έργο, προτού χαθεί η χρηματοδότησή του.

Υπενθυμίζεται ότι λίγους μήνες μετά τη διάλυση της σύμβασης με τον μειοδότη ΑΚΡΟΣ ΑΤΕ (Ιανουάριος 2024), και συγκεκριμένα στα τέλη Ιουλίου, η Τεχνική Υπηρεσία απέστειλε ειδοποίηση προς τη δεύτερη εταιρεία που είχε μειοδοτήσει, την ΑΝΤΑΙΟΣ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΩΝ, δίνοντάς της το περιθώριο δεκαπέντε ημερών για να απαντήσει εάν θα ανανεώσει την οικονομική προσφορά της άνευ όρων.

Οι υπεύθυνοι της εταιρείας, αφού εκτίμησαν την κατάσταση, απάντησαν μετά από λίγες ημέρες και συγκεκριμένα στις αρχές Αυγούστου, ότι δεν επιθυμούν να ανανεώσουν την προσφορά τους.
Αξίζει πάντως να αναφερθεί ότι από τα δεδομένα της μελέτης του έργου και τον αρχικό διαγωνισμό, έχουν αλλάξει… πάρα πολλά, γεγονός που δικαιολογεί την επιφύλαξη των κατασκευαστικών εταιρειών. Το εάν θα προχωρήσει η δημοτική αρχή σε νέο διαγωνισμό είναι κάτι που δεν έχει γίνει γνωστό, πλην όμως πρόκειται για μία διαδικασία αρκετά χρονοβόρα. Βεβαίως, υπάρχει και η λύση της διαπραγμάτευσης, όπως έγινε και με το έργο ανάπλασης των πλατειών Αγ. Λαύρας και Βάλφουρ. Πλην όμως απαιτούνται δύο άγονοι διαγωνισμοί για να ακολουθηθεί αυτή η διαδικασία.


Διαβάστε περισσότερα:
·
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr