background img
banner
banner

Παράταση έως τις 31 Μαΐου για το έργο ανάπλασης της Τρίγωνης Πλατείας

ΕΓΚΡΙΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΑΤΟΠΙΝ ΑΙΤΗΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΕΡΓΟΛΑΒΟΥ – ΚΑΤΑΨΗΦΙΣΑΝ ΟΙ ΔΥΟ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΤΗΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ

Να εγκρίνει την παράταση της προθεσμίας περαίωσης του έργου ανάπλασης της Τρίγωνης Πλατείας, με αναθεώρηση χωρίς αποκλειστική υπαιτιότητα του αναδόχου, κατά δύο ημερολογιακούς μήνες, δηλαδή της συνολικής προθεσμίας περαίωσης του έργου έως τις 31 Μαΐου, αποφάσισε η Δημοτική Επιτροπή Αιγιαλείας, κρίνοντας ότι έτσι θα γίνει δυνατή η συνέχιση και η ομαλή ολοκλήρωση του έργου. Τη δίμηνη παράταση καταψήφισαν οι δύο σύμβουλοι της αντιπολίτευσης θεωρώντας υπερβολικές τις απανωτές παρατάσεις και κρίνοντας ότι δεν εξυπηρετούν την αρχική στόχευση του έργου. Τη νέα παράταση εισηγήθηκε η Τεχνική Υπηρεσία του δήμου κατόπιν σχετικού αιτήματος εκ μέρους του εργολάβου.

Οι λόγοι της καθυστέρησης σύμφωνα με την Τεχνική Υπηρεσία

Μάλιστα, η Τεχνική Υπηρεσία προχώρησε σε υπολογισμό των επιμέρους χρονικών επιβαρύνσεων έργου και τις αιτιάσεις του αναδόχου θεωρώντας και αναγνωρίζοντας ως ημέρες καθυστέρησης, συνολικά δυο ημερολογιακούς μήνες για τους εξής λόγους: Καθυστέρηση κατά 18 ημέρες, για την εκπόνηση και έγκριση του 2ου Ανακεφαλαιωτικού Πίνακα, ο οποίος εμπεριέχει εργασίες απαραίτητες για την αποπεράτωση του έργου, καθυστέρηση κατά 14 ημέρες, από τη ΔΕΔΔΗΕ για την τοποθέτηση τερματικής κολόνας για την υπογείωση του δικτύου της στη συμβολή των οδών Κλ. Οικονόμου και Βασιλέως Κωνσταντίνου και καθυστέρηση κατά 29 ημέρες, από τις καιρικές συνθήκες βροχής και καταιγίδας όπου δεν ήταν δυνατή η εκτέλεση εργασιών. Συμπέρανε ότι προκύπτει καθυστέρηση δύο μηνών ενώ η παράταση έγινε αποδεκτή και από το ΕΣΠΑ και την Ενδιάμεση Διαχειριστική Αρχή της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, μέσω της οποίας χρηματοδοτήθηκε το έργο «ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΑΙΓΙΟΥ : ΕΝΟΤΗΤΑ 2 : «ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΓΙΑΣ ΛΑΥΡΑΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΜΕΤΡΙΚΕΣ ΟΔΟΙ» & ΕΝΟΤΗΤΑ 3 : ΠΛΑΤΕΙΑ ΒΑΛΦΟΥΡ ΚΑΙ ΠΕΡΙΜΕΤΡΙΚΕΣ ΟΔΟΙ» στο οποίο συμπεριλαμβάνεται το εν λόγω τμήμα.

«Είναι πολλές οι παρατάσεις», είπαν οι κ. Σπηλιωτόπουλος και Ταξιαρχόπουλος

Υπενθυμίζεται ως προς το συγκεκριμένο σημείο πάντως, ότι ο δήμαρχος έχει καταστήσει σαφή την πρόθεση της πεζοδρόμησης των δρόμων γύρω από την Τρίγωνη Πλατεία κάτι που έθεσε ανοιχτά και στο Δημοτικό Συμβούλιο, γνωστοποιώντας ότι αναμένει την εκπόνηση κυκλοφοριακών μελετών που να περιλαμβάνουν πεζοδρόμηση.

Στη συνεδρίαση της Δημοτικής Επιτροπής ωστόσο, τα μέλη Χρήστος Σπηλιωτόπουλος και Σωτήρης Ταξιαρχόπουλος εξέφρασαν τη διαφωνία τους και καταψήφισαν την εισήγηση περί νέας παράτασης. ΄΄Δεν ψηφίσαμε τη νέα παράταση διότι θεωρούμε ότι είναι πλέον πάρα πολλές αυτές οι παρατάσεις για το συγκεκριμένο έργο στο οποίο δεν φαίνεται να υπολείπεται μεγάλος όγκος εργασιών που να δικαιολογεί τους δύο μήνες΄΄, τόνισε στο Protionline.gr ο κ. Σπηλιωτόπουλος, προσθέτοντας: ΄΄Αυτό που γνωρίζουμε από τον δήμαρχο, είναι ότι ετοιμάζεται μία κυκλοφοριακή μελέτη για πεζοδρομήσεις και αναμένουμε περισσότερες λεπτομέρειες΄΄.

Αξίζει πάντως να αναφερθεί ότι η σχετική Σύμβαση Κατασκευής του έργου υπεγράφη την στις 6 Φεβρουαρίου του 2023 και προβλεπόμενη αρχική προθεσμία περαίωσης 6 μηνών, δηλαδή την 6-8-2023. Εγκρίθηκε ωστόσο από το Δημοτικό Συμβούλιο, παράταση της προθεσμίας περαίωσης του έργου, με αναθεώρηση χωρίς αποκλειστική υπαιτιότητα του αναδόχου κατά 3 μήνες, ήτοι της συνολικής προθεσμίας περαίωσης του έργου έως 06-11-2023, προκειμένου να καταστεί δυνατή η συνέχιση και η ομαλή ολοκλήρωση του έργου. Με νέα απόφασή του το Δημοτικό Συμβούλιο ενέκρινε παράταση της προθεσμίας περαίωσης του έργου, κατά 55 ημερολογιακές ημέρες, ήτοι της συνολικής προθεσμίας περαίωσης του έργου έως 31- 12-2023. Στη συνέχεια με νέα απόφαση της Δημοτικής Επιτροπής Αιγιαλείας εγκρίθηκε η παράταση της προθεσμίας περαίωσης του έργου, κατά 3 ημερολογιακούς μήνες, ήτοι της συνολικής προθεσμίας περαίωσης του έργου έως 31-3-2024. Ο ανάδοχος ωστόσο ζήτησε νέα παράταση 60 ημερών η οποία εγκρίθηκε από τη Δ.Ε. με το έργο – εκτός νέας αναβολής – να παραδίδεται στις 31 Μαΐου.


Διαβάστε περισσότερα:
· · · · · · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr