background img
banner
banner

Στην Τρίγωνη Πλατεία η συγκέντρωση σωματείων και φορέων

ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 17 ΑΠΡΙΛΗ ΗΜΕΡΑ ΓΕΝΙΚΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ

Παίρνοντας δύναμη από την επιτυχία της πανελλαδικής πανεργατικής απεργίας στις 28 Φλεβάρη, σωματεία και φορείς της Αιγιάλειας ετοιμάζονται για τον επόμενο πανεργατικό απεργιακό σταθμό στις 17 Απρίλη. Κάνουν λόγο για αυξήσεις… ψίχουλα και προτάσσουν ουσιαστικές αυξήσεις και ρήτρα αναπροσαρμογής των μισθών.

Τονίζουν ότι η επιτυχία της απεργίας είναι στα χέρια των εργαζομένων, ενώ επικρίνουν τη στάση της πλειοψηφίας του Εργατικού Κέντρου, ως εξής: ΄΄Εκτός από τις προηγούμενες κυβερνήσεις, που στήριξαν και στηρίζουν το αντεργατικό νομοθετικό πλαίσιο στον κατώτατο μισθό, στις κλαδικές συμβάσεις και τον χρόνο εργασίας, ευθύνη έχει και η ηγεσία της ΓΣΕΕ που είναι σταθερά στρατευμένη στη λογική, των κοινωνικών διαλόγων και του κοινωνικού εταιρισμού. Οι εκατοντάδες εργαζόμενοι, δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα, οι αγρότες και μαθητές που πήραν μέρος στην απεργιακή συγκέντρωση στις 28 Φλεβάρη στο Αίγιο, ήταν η καλύτερη απάντηση στην ανακοίνωση για την απεργία που έβγαλε η πλειοψηφία του Δ.Σ. του Εργατικού Κέντρου Αιγίου για να την υπονομεύσει΄΄.

Και συνεχίζουν: ΄΄Η μάχη για την επιτυχία της απεργίας στις 17 Απρίλη, θα δοθεί από τα πρωτοβάθμια κλαδικά και επιχειρησιακά σωματεία, τους εργαζόμενους, συνταξιούχους, αγρότες, νεολαία που βγήκαν στους δρόμους στις 28 Φλεβάρη. Στην Αιγιάλεια η ίδια πολιτική απελευθέρωσης των σιδηρόδρομων της Ε.Ε. η κατάτμηση και ιδιωτικοποίηση τους, το ασυντήρητο δίκτυο, γιατί απλά κοστίζει η συντήρηση του, ήταν η πάγια πολιτική όλων διαχρονικά των κυβερνήσεων που οδήγησαν στο κλείσιμο του Οδοντωτού. Το σύνθημα «`Η τα κέρδη τους ή οι ζωές μας», που αγκαλιάζει όλη τη ζωή των εργαζομένων θα ακουσθεί άλλη μια φορά στην Αιγιάλεια. Για το μεροκάματο, την Υγεία, την Παιδεία, για τον Οδοντωτό, για αντιπλημμυρική προστασία . Η δύναμη βρίσκεται στην οργάνωση των εργαζομένων. Δεν περιμένουμε την κυβέρνηση ή άλλους όψιμους σωτήρες που δήθεν έχουν λύσεις. Δυναμώνουμε το ρεύμα της σύγκρουσης, της αμφισβήτησης. Η οργή μας να γίνει διεκδικητική δύναμη απέναντι στην κυβέρνηση και τις εργοδοτικές ενώσεις. Στις 17 Απρίλη απεργούμε ξανά για τις ζωές μας διεκδικώντας αυξήσεις στους μισθούς, στις συντάξεις, στο εισόδημα των βιοπαλαιστών αγροτών, μέτρα ανακούφισης που θα προστατεύουν το εργατικό- λαϊκό εισόδημα΄΄.

Η συγκέντρωση των σωματείων και φορέων θα γίνει στην Τρίγωνη Πλατεία, στις 10.30 το πρωί της Τετάρτης 17 Απριλίου.


Διαβάστε περισσότερα:
· · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr