background img
banner
banner

Προς πεζοδρόμηση ο δρόμος με τα μάρμαρα στην Τρίγωνη Πλατεία

ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΘΕΣΕ Η ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ – ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Η εικόνα του κέντρου του Αιγίου, το έργο της Τρίγωνης Πλατείας και η εκκρεμότητα της οδού Μητροπόλεως τέθηκαν χθες από τη μείζονα αντιπολίτευση στο Δημοτικό Συμβούλιο. Από τις απαντήσεις πάντως, ξεχωρίζει η ειλικρινής απάντηση του δημάρχου ότι προτίθεται να πεζοδρομήσει το μαρμαροστρωμένο τμήμα γύρω από την Τρίγωνη Πλατεία, εκεί όπου… μία νέα πλατεία ξεπρόβαλε με την τελική διαμόρφωση της ανάπλασης.

Ο Χρήστος Γούτος έθιξε ξανά το θέμα της ανάπλασης της οδού Μητροπόλεως, θέτοντας εκ νέου το ερώτημα «εάν κληθούμε να αποζημιώσουμε τον εργολάβο που έφυγε με υπαιτιότητα του δήμου, ποιος θα πληρώσει το ποσό;», ενώ ζήτησε απαντήσεις για τους υπαινιγμούς ότι η αντιπολίτευση με τη στάση της έβλαψε τον δήμο και τον ζημίωσε 120.000 ευρώ. Ο δημοτικό σύμβουλος Δημήτρης Μπούνιας αναφέρθηκε στο θέμα της παράδοσης του έργου της ανάπλασης της Τρίγωνης Πλατείας, υπενθυμίζοντας πως σε ανάλογο ερώτημα πριν πέντε μήνες τον είχαν διαβεβαιώσει ότι θα ήταν έτοιμο σε 15 ημέρες, κάτι που δεν έγινε. Ζήτησε εκ νέου ενημέρωση για το πότε θα παραδοθεί και ρώτησε για τη χρήση του τονίζοντας πως ΄΄δεν φαίνεται αυτό που φτιάχνεται να είναι για να παίρνουν αυτοκίνητα΄΄, και ρωτώντας εάν έχουν δρομολογηθεί μελέτες για πεζοδρόμηση.

Τα περί αποζημίωσης του εργολάβου για τη Μητροπόλεως

Σε ό,τι αφορά την οδό Μητροπόλεως, ο δήμαρχος είπε πως ΄΄εάν εξελιχθούν τα πράγματα έτσι και χρειαστεί να δοθεί η αποζημίωση τότε θα δούμε ποιος θα επιβαρυνθεί αλλά και ποιος θα φταίει. Ζημιά ήδη υπάρχει στον δήμο και δεν είναι η πρώτη φορά, όμως δεν μπορεί να συγκρίνουμε κάτι που εικάζουμε ότι μπορεί να υπάρχει, με κάποια δεδομένη ζημιά. Για την περίπτωση της υπάρχουσας ζημιάς ξέρετε όλοι ότι ήταν ένα τυπικό λάθος μιας υπαλλήλου το οποίο έγινε παραδεκτό και ήταν δεδομένο ότι θα οδηγούμασταν σε ζημιά. Όταν κάποιος παίρνει απόφαση που ξέρει εκ των προτέρων ότι θα καταλήξει σε ζημιά δεν μπορεί παρά να αναλαμβάνει τις ευθύνες του. Εάν όμως φαίνεται μπορούμε να εξετάσουμε και το ενδεχόμενο του καταλογισμού ευθύνης της υπαλλήλου. Αν εννοείτε ότι πρέπει να υπάρξει καταλογισμός να μας το πείτε ευθέως΄΄.

Πρόθεση της δημοτικής αρχής να μην χρησιμοποιείται ο δρόμος της Τρίγωνης από αυτοκίνητα

Τέλος, σε ό,τι αφορά την Τρίγωνη Πλατεία, ο κ. Καλογερόπουλος σημείωσε: ΄΄Η Τρίγωνη είχε μία πρόβλεψη να παραδοθεί ως τα Χριστούγεννα, δεν έχει ολοκληρωθεί. Πιστεύω ότι το επόμενο δίμηνο θα έχουν τελειώσει οι εργασίες και δεν κρύβομαι να πω ότι πρόθεσή μας είναι να μην χρησιμοποιείται το κομμάτι αυτό για τη διέλευση των αυτοκινήτων. Όπως διαπιστώσατε, έχει γίνει ένα πολύ ωραίο έργο και πρέπει να το φυλάξουμε όσο αυτό είναι δυνατόν, με τις αντίστοιχες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις όπως προβλέπονται από τον νόμο΄΄.


Διαβάστε περισσότερα:
· · · · · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr