background img
banner
banner

Οι πρώτες εκατό ημέρες είναι… λίγες αλλά ενδεικτικές

ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΑΛΟΓΕΡΟΠΟΥΛΟ ΣΤΟ PROTIONLINE.GR

Μπορεί οι πρώτες εκατό ημέρες της δημοτικής αρχής να φαντάζουν μικρό διάστημα μπροστά στην πενταετία που απλώνεται μπροστά της, αποτελούν όμως ένα σημαντικό δείγμα των προθέσεών της για τη συνέχεια.

Με… δύναμη από την προηγούμενη θητεία, ο Δημήτρης Καλογερόπουλος και η ομάδα του, αφενός προχωρούν δρομολογημένα έργα κι αφετέρου σχεδιάζουν την Αιγιάλεια της επόμενης μέρας.
Με τον… αέρα της πλειοψηφίας στο Δημοτικό Συμβούλιο, η δημοτική αρχή δείχνει να… πατάει γερά στα πόδια της έχοντας φέρει μία σταθερότητα σε όλα τα επίπεδα. Αξιοποιώντας ανθρώπους «κλειδιά» και εκμεταλλευόμενη ευκαιρίες μέσω χρηματοδοτικών εργαλείων, επιχειρεί να επιτύχει τον στόχο της βελτίωσης της καθημερινότητας του πολίτη, μη αποσύροντας από το… πίσω μέρος του μυαλού, σημαντικές «μεταρρυθμίσεις που μπορεί να σηματοδοτήσουν και το τέλος εποχής.

΄΄Δίνουμε πάρα πολύ μεγάλη σημασία στα θέματα υποδομής και αυτό το πράττουμε από την προηγούμενη θητεία μας. Είναι ένα ιδιαιτέρως σημαντικό κομμάτι για εμάς και για πρώτη φορά στην Αιγιάλεια υπάρχουν τόσα πολλά έργα σε εξέλιξη που πραγματοποιούνται ταυτόχρονα και σε πολλά σημεία΄΄, είπε ο δήμαρχος, απαντώντας στο ερώτημα του Protionline.gr για έναν πρώτο απολογισμό στο έργο της δημοτικής αρχής με τη συμπλήρωση των εκατό ημερών.

 

«Ούριος άνεμος» για τα έργα

Αναφερόμενος στα έργα, τόνισε: ΄΄Τα πιο σημαντικά από αυτά είναι το αποχετευτικό δίκτυο σε όλο το μήκος του δήμου και σε όλους τους οικισμούς, ενώ απομένει να ολοκληρωθεί το συγκεκριμένο έργο και στα χωριά τα οποία έχουν μικρό πληθυσμό και στην αρχική μελέτη δεν είχαν ενταχθεί, καθώς επίσης και στα χωριά που βρίσκονται πάνω από την Εθνική Οδό. Ήδη είμαστε προετοιμασμένοι για αυτό, προκειμένου να υποβάλλουμε σωστά και έγκαιρα τους αντίστοιχους φακέλους για τη χρηματοδότησή τους από τα προγράμματα που βρίσκονται σε εξέλιξη, όπως είναι αυτό του ΕΣΠΑ αλλά και του Ταμείου Ανάκαμψης΄΄.

΄΄Ταυτόχρονα΄΄, ανέφερε ο δήμαρχος, ΄΄προχωρούν οι διαδικασίες για τη δημιουργία του εργοστασίου της λυματολάσπης, έργο που θα απαλλάξει σε μεγάλο βαθμό τον δήμο Αιγιάλειας από το οικονομικό βάρος του βιολογικού καθαρισμού, ενώ έχει ξεκινά και το εργοστάσιο των βιοαποβλήτων, το οποίο θα δώσει τη δυνατότητα στον δήμο, να προβαίνει σε αυτοδιαχείριση των παραγόμενων απορριμμάτων, στο 35-40% περίπου και πάντα σύμφωνα με το βάρος τους, μειώνοντας σε μεγάλο βαθμό τα απορρίμματα που μεταφέρονται σε οργανωμένους χώρους΄΄. Αναφορά έκανε ο δήμαρχος και στην επιβράβευση των ενεργειών του δήμου ως προς τη διαχείριση των απορριμμάτων, θεωρώντας πως το βραβείο Greek Green Awards που έλαβε ο δήμος στα εγκαίνια της 6ης διεθνούς έκθεσης τεχνολογιών της Verde.tec, για τις επιδόσεις του στην ανακύκλωση, οφείλεται στις καλές πρακτικές που έχει υιοθετήσει ο δήμος, γυρίζοντας οριστικά σελίδα και αλλάζοντας το περιβαλλοντικό του αποτύπωμα.

Ο δήμαρχος μίλησε και για το έργο του διυλιστηρίου Σελινούντα, επισημαίνοντας: ΄΄Δρομολογήθηκαν οι διαδικασίες για την κατασκευή του εργοστασίου στον Σελινούντα και είμαστε χαρούμενοι, γιατί το διυλιστήριο αυτό θα είναι μία πολύ μεγάλη επένδυση για το μέλλον της περιοχής. Είναι ένα έργο υψίστης σημασίας, το οποίο, έτσι όπως εξελίχθηκαν τα πράγματα, μπορεί να μας “στοιχίσει” λίγο περισσότερο χρονικά. Υπάρχει εμπλοκή ενδιαφέροντος διαφόρων εταιρειών και θα δοθεί μία παράταση στην κατασκευή, για την οποία όμως δεν μπορούμε να επέμβουμε. Όπως και να έχει, το έργο θα γίνει΄΄.

Πολιτισμός, αθλητισμός, κοινωνική πρόνοια, τουρισμός

Ειδική αναφορά έκανε ο κ. Καλογερόπουλος σε ό,τι αφορά τον πολιτισμό, τον αθλητισμό, τις εκδηλώσεις και διοργανώσεις στις οποίες δίνει έμφαση, καθώς και στον παράγοντα «άνθρωπο» με την υιοθέτηση δράσεων πρόνοιας και κοινωνικής προστασίας. ΄΄Οι εξελίξεις σε ό,τι αφορά τις εκδηλώσεις στον πολιτισμό και την αναψυχή, είναι μεγάλες. Έχουμε καταφέρει να κάνουμε πολύ ελκυστικές τις δράσεις μας, συνεργαζόμαστε με συλλόγους και φορείς και θέλουμε να αναβαθμίσουμε κι άλλο το επίπεδο. Επιπλέον, οργανώνουμε δράσεις οι οποίες έχουν προνοιακό και κοινωνικό χαρακτήρα. Παράλληλα, συνεχίζουμε τις εκδηλώσεις εξωραϊσμού της περιοχής και τα έργα κοινόχρηστων χώρων με παρεμβάσεις σε πλατείες και πάρκα, ενώ γίνονται κατασκευές διευκόλυνσης για άτομα ΑΜΕΑ. Δημιουργούμε παιδικές χαρές και ξεκινάμε το μεγάλο πρόγραμμα καθαριότητας των ακτογραμμών επί συνόλου στον δήμο Αιγιαλείας. Πρόκειται να γίνουν δεκάδες παρεμβάσεις σε κοινόχρηστους χώρους, ακτές και χώρους αναψυχής΄΄, υπογράμμισε ο δήμαρχος.

Βεβαίως, νέα στρατηγική χαράσσει ο δήμος και στον τουρισμό, «επενδύοντας» στην εξωστρέφεια, αναθέτοντας στους ειδικούς να… δείξουν τον δρόμο ώστε να αναδειχθούν τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά και τα πλεονεκτήματα της περιοχής.

Η πλειοψηφία στο Δημοτικό Συμβούλιο «λύνει τα χέρια»

Σε ερώτηση για το εάν η πλειοψηφία στο Δημοτικό Συμβούλιο «λύνει τα χέρια» της δημοτικής αρχής, ο κ. Καλογερόπουλος απάντησε ότι είναι πολύ σημαντικό αυτό το γεγονός και ότι τα παλιότερα “εμπόδια” υλοποίησης των έργων, έχουν εξαλειφθεί. ΄΄Είναι πολύ σημαντικό αυτό και όπως διαπιστώσαμε μέχρι στιγμής από τις επισκέψεις που έχουμε πραγματοποιήσει σε σημεία του δήμου και στις συζητήσεις με τους εκπρόσωπους της τοπικής κοινωνίας και των κοινοτικών συμβουλίων, υπάρχει μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα και ταχύτερες διαδικασίες. Πιστοποιούμε ότι σε κάθε Δημοτικό Συμβούλιο το πρόγραμμά μας έχει πολιτική ισορροπία και πως έχει στραφεί στην ουσία της πραγματικότητας, δηλαδή στα έργα και την καλυτέρευση των συνθηκών της ζωής του δημότη και όχι στις… εξηγήσεις και στα λόγια. Έχουμε καταφέρει πολλά πράγματα και στο εξής θα τα καταφέρουμε ακόμα καλύτερα. Ευελπιστούμε ότι οι δημότες της Αιγιάλειας βλέπουν αυτές τις θετικές αλλαγές και εντοπίζουν την τεράστια δουλειά που γίνεται΄΄ ανέφερε ο κ. Καλογερόπουλος, λέγοντας μάλιστα ότι κατά το παρελθόν και μη έχοντας την πλειοψηφία στο Δημοτικό Συμβούλιο, είχε χαθεί πολύτιμος χρόνος και έργα μεγάλης σημασίας, κάτι που πλέον δεν συμβαίνει.


Διαβάστε περισσότερα:
· ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr