background img
banner
banner

Ίσως με τον νέο χρόνο η έναρξη εργασιών για τη νέα γέφυρα Σελινούντα

ΕΧΟΥΝ ΠΡΟΧΩΡΗΣΕΙ ΜΕΛΕΤΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΕΡΓΑΣΙΑ ΑΛΛΑ ΤΟ ΕΡΓΟ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΕ ΕΚΚΡΕΜΟΤΗΤΑ

Το τελευταίο από τα παράπλευρά αντιπλημμυρικά έργα της Ολυμπίας Οδού αναμένουν οι κάτοικοι της κοινότητας Σελινούντα αλλά και των υπολοίπων χωριών, το οποίο θα διευκολύνει την καθημερινότητά τους και θα βελτιώσεις τις κυκλοφοριακές συνθήκες από και προς το χωριό τους. Η νέα γέφυρα του Σελινούντα, βάσει των διαβεβαιώσεων που υπήρχαν, θα έπρεπε τώρα να έχει ολοκληρωθεί, ωστόσο τα τελευταία εμπόδια φαίνεται πως ξεπερνιούνται και το έργο θα ξεκινήσει περίπου μετά από ένα δίμηνο.

Με ανάλογο τρόπο θα ξεκινούσε η κατασκευή της νέας γέφυρας παράλληλα με την γέφυρα της Ροδιάς, η οποία ωστόσο έχει παραδοθεί εδώ και αρκετούς μήνες με τους κατοίκους του Σελινούντα να αναρωτιούνται τι έχει μεσολαβήσει και δεν έγινε το έργο στο δικό τους χωριό. Ο πρόεδρος της κοινότητας Ανδρέας Παπαγεωργίου έχει επανειλημμένως αποταθεί στους υπεύθυνους της εταιρείας «Άκτωρ» που έχει αναλάβει και τα παράπλευρα έργα της Ολυμπίας Οδού, με τις τελευταίες διαβεβαιώσεις να κάνουν λόγο για έναρξη των εργασιών από Ιανουάριο.

Ήταν η γέφυρα της εθνικής οδού!

Και να σκεφτεί κανείς ότι η υπάρχουσα γέφυρα, που χρησιμοποιείται καθημερινά από δεκάδες πολίτες, χωράει μετά δυσκολίας δύο οχήματα ενώ όταν ένα είναι μεγαλύτερο, κάποιο χρειάζεται να σταματήσει στην άκρη της γέφυρας για να περιμένει. Η στενότητα της γέφυρας και η παλαιότητα είναι σοβαρά προβλήματα αν και, σύμφωνα με τον πρόεδρο, δεν τίθεται θέμα ασφάλειας, καθώς δεν έχει υπάρξει κάποια ανησυχητική ένδειξη. Βεβαίως πρόκειται για μία πολύ παλιά γέφυρα, αν αναλογιστεί κανείς ότι μέχρι το 1967 χρησιμοποιείτο ως τμήμα της παλαιάς εθνικής οδού, πριν τη διάνοιξη του δρόμου και τη λειτουργία της σημερινής, στο ύψος της Π.Ε.Σ. Επίσης, ως τότε η γέφυρα ήταν ξύλινη ενώ το 1970 επισκευάστηκε και απέκτησε τη σημερινή μορφή της που παραμένει η ίδια τα τελευταία 54 χρόνια, με μία συντήρηση που έγινε πριν από λίγα χρόνια. Όπως είναι φυσικό, η γέφυρα παρουσιάζει όλα αυτά τα χρόνια μεγάλη φθορά, ενώ κατά καιρούς έχουν γίνει εργασίες στήριξης και αποκατάστασης του οδοστρώματος.

Η πιο πρόσφατη επισκευή ήταν πριν από τρία χρόνια, ωστόσο και στο παρελθόν έχει παρουσιάσει μεγάλα προβλήματα, με το τσιμέντο να «τρώγεται» και κατά καιρούς να είναι εμφανή τα σίδερα στη βάση τους. Πλην όμως, όταν κατασκευάστηκε, οι κυκλοφοριακές ανάγκες ήταν πολύ λιγότερες όπως και τα οχήματα που κυκλοφορούσαν. Επίσης, η συχνή χρήση της τα τελευταία χρόνια και από τα φορτηγά που εκτελούσαν τα μεγάλα οδικά έργα, έχει επιδεινώσει την κατάστασή της.

«Σκάλωσε» στη χρηματοδότηση;

Πληροφορίες αναφέρουν πως η εταιρεία ανέμενε τη χρηματοδότηση από το υπουργείο Υποδομών ώστε να ξεκινήσει το έργο, κάτι που δεν έχει συμβεί ακόμη, υπάρχει ωστόσο η διαβεβαίωση ότι θα καταβληθούν άμεσα τα χρήματα. Πρόκειται άλλωστε για έργο που έχει ενταχθεί στα αντιπλημμυρικά της Ολυμπίας Οδού με την προβλεπόμενη χρηματοδότηση.

Θα κατασκευαστεί ακριβώς πάνω από την υφιστάμενη

Επιπλέον, στο σημείο έχουν πραγματοποιηθεί εδαφοτεχνικές μελέτες με γεωτρύπανο, έχουν οριοθετηθεί τα σημεία που θα εγκατασταθούν οι βάσεις και έχουν βγει οι περιβαλλοντικές άδειες. Σημειωτέον ότι η γέφυρα, βάσει σχεδίων, θα κατασκευαστεί λίγο πάνω από την υφιστάμενη.

Ο πρόεδρος της κοινότητας Σελινούντα, Ανδρέας Παπαγεωργίου, ερωτηθείς από το Protionline.gr, είπε πως ΄΄βάσει των διαβεβαιώσεων που έχουμε, το έργο θα πραγματοποιηθεί ωστόσο δεν γνωρίζουμε το πότε ακριβώς θα ξεκινήσει. Όπως μας μετέφεραν, αυτό μπορεί να γίνει και Ιανουάριο με Φεβρουάριο΄΄. ΄΄Όπως και να έχει, πρόκειται για ένα έργο ζωτικής σημασίας όχι μόνο για το χωριό μας αλλά και για τα υπόλοιπα χωριά και οικισμούς που θα εξυπηρετήσει. Δεν τίθεται θέμα ασφάλειας με τη σημερινή γέφυρα. Η αναγκαιότητα κατασκευής νέας γέφυρας έχει να κάνει με τη βελτίωση των συνθηκών και την καλύτερη κυκλοφορία. Κι αυτό πρέπει να γίνει άμεσα΄΄, πρόσθεσε ο κ. Παπαγεωργίου.


Διαβάστε περισσότερα:
· · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr