background img
banner
banner

Σκληραίνει τη στάση του για την άρδευση ο Ανεξάρτητος Αγροτικός Σύλλογος

ΑΝΑΜΕΝΕΙ… ΣΥΓΓΝΩΜΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΚΑΙ ΑΠΟ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥΣ ΝΑ ΠΑΡΑΙΤΗΘΟΥΝ…

Να ζητήσει δημόσια συγγνώμη καλούν τον δήμαρχο τα μέλη της διοίκησης του Ανεξάρτητου Αγροτικού Συλλόγου Αιγιάλειας καθώς αναφέρουν ότι σε συνάντηση που είχαν, είπε πως «οι αγρότες κλέβουν το νερό».

Απαιτούν ακόμη την απόσυρση της επιπλέον επιβάρυνσής τους για την άρδευση, μείωση των δημοτικών τελών αλλά και την παραίτηση των δημοτικών συμβούλων που ψήφισαν τις αυξήσεις!

Συγκεκριμένα, με επιστολή του προς Δημοτικό Συμβούλιο, δημοτικές παρατάξεις και ο προέδρους τοπικών κοινοτήτων ο Ανεξάρτητος Αγροτικός Σύλλογος Αιγιαλείας, τονίζει: ΄΄Κύριοι ο Σύλλογος, ως νόμιμο όργανο των αγροτών της Αιγιαλείας με πάνω από 350 μέλη, θέλει να επισημαίνει το εξής: Η αύξηση των τελών στην άρδευση την συγκεκριμένη χρονική περίοδο είναι απαράδεκτη. Το εισόδημα των αγροτών τα τελευταία χρόνια μειώνεται με μαθηματική ακρίβεια και φέτος έχουμε μείωση πάνω από 20%στην παραγωγή της σταφίδας με την τιμή να είναι στα περσινά επίπεδα, οι ελιές έχουν πολύ χαμηλή παραγωγή έως ανύπαρκτη, τα εσπεριδοειδή στα αζήτητα. Με ποιο σκεπτικό λοιπόν για άλλη μια φορά καλείται ο παραγωγός να πληρώσει τις αυξήσεις στο νερό ή θεωρείται ότι είμαστε ακόμα στην εποχή των κολίγων όπου αποφασίζουμε και διατάζουμε. Ο πρωτογενής τομέας είναι ο εύκολος στόχος αλλά ξεχνάτε ότι το Αίγιο χωρίς τους αγρότες θα πεινάσει μιας και ο τουρισμός πήγε στον πάτο. Απαιτούμε την απόσυρση του μέτρου και μείωση των δημοτικών τελών. Την παραίτηση όσων δημοτικών συμβούλων ψήφισαν για τις αυξήσεις και την ιδιωτικοποίηση του νερού΄΄.
Και καταλήγει: ΄΄Δημόσια συγνώμη από τον Δήμαρχο για την δήλωση του στην συνάντηση που είχαμε ότι οι αγρότες κλέβουν το νερό΄΄.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr