background img
banner
banner

Κάλπες από σήμερα στους συνεταιρισμούς – μετόχους της ΠΕΣ

Ξεκινούν από σήμερα εκλογές στους πρωτοβάθμιους συνεταιρισμούς, που είναι μέτοχοι της Παναιγιάλειας Ένωσης, με τον «χορό» να ανοίγουν οι συνεταιρισμοί στον Άγιο Κωνσταντίνο και τα Βαλιμίτικα.

Ακολουθούν Παρασκευή, Κούμαρι, Μυρόβρυση το Σάββατο και την Κυριακή Κερύνεια, Φοίνικας, Κουνινά, Μελίσσια, ενώ από την άλλη εβδομάδα μπαίνουν στο πρόγραμμα και υπόλοιποι από τους 28 συνεταιρισμούς, τα εκλεγμένα συμβούλια των οποίων θα κληθούν με την ολοκλήρωση της διαδικασίας να εκλέξουν και τη σύνθεση του νέου 7μελούς διοικητικού συμβουλίου της Ανώνυμης Εταιρικής Σύμπραξης. Η διοίκηση Σωτηρόπουλου, δεν καθυστέρησε τη διαδικασία, αν και είχε το περιθώριο, δίνοντας μάχη ταυτόχρονα στο μέτωπο της αδιάθετης σταφίδας.
Μπορεί από την τηλεδιάσκεψη της Τετάρτης με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης να μη «βγήκε καπνός», ωστόσο έγινε ξεκάθαρο ότι αν δεν αναληφθούν πρωτοβουλίες τώρα για τους 8.000 αδιάθετους τόνους του προϊόντος, η ζημιά για τους σταφιδοπαραγωγούς θα είναι μεγάλη και δε θα είναι μόνο για φέτος.

Από την διοίκηση της ΠΕΣ πάντως εκφράζεται αισιοδοξία, μέσω της «Π» ότι και τα δύο μέτωπα θα έχουν θετική έκβαση, με τις εκλογές του τριημέρου να είναι καθοριστικής σημασίας, αφού οι συνεταιρισμοί που μπαίνουν στη διαδικασία μέχρι την Κυριακή μπορεί να αναδείξουν πλειοψηφία.

Όσο αναφορά τώρα το παρασκήνιο για τον έλεγχο των συνεταιρισμών – μετόχων, αντιμάχονται τρεις πλευρές.

Η πρώτη και ισχυρότερη, πρόσκειται στη σημερινή διοίκηση όπως αυτή εκφράζεται από τον Θανάση Σωτηρόπουλο, η δεύτερη που θέλει να διεκδικήσει τα σκήπτρα φαίνεται ότι έχει τελικό εκφραστή τον δημοτικό σύμβουλο Αιγιάλειας Μιχάλη Κυριακόπουλο και η τρίτη συγκροτείται απ’ όσους αναζητούν ρυθμιστικό ρόλο με σημείο αναφοράς δημοτικό παράγοντα που δε συμμετέχει απευθείας στη διαδικασία.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr